weekend.

Hej alla läsare.
Det var några dagar sedan sist nu, blir tyvärr inte så mycket bloggande nu för tiden. Men nu tänkte jag uppdatera er lite med vad som har hänt under helgen.

Fredag:
I fredags åkte jag förbi lägenheten efter jobbet för att hämta lite post. Sedan åkte vi upp på solbacken för att handla lite mat, grillat stog på schemat till middagen. När vi åkte från stan passade vi på att åka förbi på Kajvägen & hälsa på. Besöket slutade med att vi tog med oss Jonte en stund så Jim & Jess skulle få en liten stund för dom själva. Vi passade då på att gå en promenad med Jonte & stina för att blandannat leta reda på en traktor som han älskar & turligt nog så stod det en traktor på en av gårdarna vi passerade.. Jonte blev så glad att han sträckte upp händerna i luften & sedan började klappa händerna:)
När vi skjutsat hem lilleman där vid åtta tiden så var det middagsdax för oss. Alltid lika gott med grillat. Blev lite bökigt bara eftersom det blev ett hål i botten av grillen där kolen ramlade ut. haha.. Men nu har vi köpt en ny, fräsch grill till mamma & janne. (det var på tiden)

Lördag:
En supertrevlig dag som bestod av sol, shopping & god mat. Jag, S, U & S åkte till piteå för att shoppa lite. Piteå är en väldigt mysig stad som man tyvärr besöker för sällan. Vi kom till piteå när de öppnade och vi for efter stängningsdags:) Så det blev många timmars strosande i affärer men det var bara kul. Det är så roligt att gå på "stan" någon annan stans än skellefteå. För här kan man de flesta affärerna utantill.. det känns iaf så ibland.
Nu tänkte jag lägga in lite bilder på mina fynd:)

1.  2.  3.  4.  5.

6.


1. Knästrumpor från H&M
2. Halterneck linne, svart från H&M
3. Tröja från Gina Tricot
4. Tröja från VILA
5. Leggings från VERA
6. V-ringad tröja till Ante från MQ

Kvällen tillbringades hemmavid. Blev invigning av den nya grillen & sedan bastade vi en stund & efter det blev det godnatt för min del.

Söndag:
Vaknade senare än vad jag hade tänkt & blev på oerhört dåligt humör. Solen sken & vi låg kvar i sängen. Men när jag vaknade så hoppade jag i stort sett upp ur sängen & skyndade mig att göra mig klar för att sedan åka ut till storgrundet. Där satt vi i flera timmar och bara njöt av solen och värmen. När klockan närmade sig halv 4 åkte vi mot stan för att köpa en transformator som Birger behövde för att fixa några spotlights i gamla lägenheten. Jag och stina passade då på att gå från stan till getberget medan grabbarna fick jobba lite. Jag passade även på att kika in i den rena fina lägenheten & såg hur J har börjat möblera. Det kommer nog att bli bra det där, nu såg vi också hur vi kunde ha haft det där inne för han hade det riktigt fint faktiskt. Iallafall det lilla han hunnit göra klart.
Dagens middag blev surströmming & det var lika gott som alltid:) Nu ska jag bara läsa igenom några bloggar för att så småningom gå & lägga mig.

Hoppas alla läsare haft en jättebra helg!:)
kram på er!

utflyttning: Klar!

Äntligen har vi tömt lägenheten.
Men även fast vi inte tyckte att vi hade speciellt mycket saker + att vi slängt iväg en hel del så blev det tillslut mer än vi trodde. Men som tur är så är det ju grovsopor v.19 i hamn så då kommer det nog att ryka lite mera:P

Inflyttningen blir någon gång efter helgen då lägenheten är städad osv, men vi har ingen brådska.. vi bor hos M&J medan de är i fjällen & ihelgen ska vi bara ta det lugnt.

En jobbig grej med flytten är att jag har tappat bort en icakasse fylld med mina underkläder. Fast det värsta är egentligen att jag hade mina badkläder i samma påse & imorgon ska jag bada med barnen som har simträning:/ jag var förbi i Jeanettes lägenhet nyss (dit vi ska flytta) men jag hittade ingen påse. men men.. inte så mkt att göra åt nu.

Nu ska jag iaf bädda sängen & sedan sova.
Jag ska nog kolla när bussarna går imorgon bitti också så att jag inte försover mig..
Godnatt!


Dagens tips.
Ha inte med eran hund när ni ska flytta, iallafall inte om ni har en hund som tar alla chanser den får för att smita.. & om ni nu ska ha med hunden. Knyt fast den eller se till att dörrarna är stängda!

paus i bloggandet.

I veckan ska våran lägenhet vara tom. Så från och med nu så slutar jag med bloggandet en tid framöver. Jag känner att jag varken har tid eller ork att skriva något, Dessutom har jag inget intressant att skriva om.

Så nästa gång jag skriver så är jag förhoppningsvis inflyttad i skelleftehamn igen:) Om det inte händer nåt som jag absolut måste blogga om vill säga.


Kram på er:)


tapetdjungeln.

Idag har vi varit & kikat lite på tapeter till vardagsrummet i den nya lägenheten. Vissa kanske tycker att det är onödigt att vi ska tapetsera i en lägenhet som vi inte vet hur länge vi ska bo i. Men för att vi ska kunna trivas där så måste vi göra det, tapeterna som sitter där nu är orange/gula/terakotta färgade. Hemskt. Men tyvärr så finns det ju så otroligt många tapeter att välja mellan. suck. Jag hittade dock en suuper fin tapet som jag absolut ska ha i mitt framtida hus, den är garanterat för dyr för att sätta upp i lägenheten:/ vi har iofs inte frågat om exakt pris.. men med våran tur så är den säkert svindyr.
Om jag hittar någon bra bild på tapeten så lovar jag att lägga in den så ni får se hur fin den är!:)

Annars idag så har jag tvättat & rensat lite i lägenheten. Men fastän jag kastar & packar så tar det aldrig slut. Det är fortfarande kvar en massa saker som ska packas. blä. Om det alltid kommer vara såhär deprimerande att flytta så ska jag inte göra det så många fler gånger. Det känns förhoppningsvis bättre när vi flyttat in.

Nu är det snart sängdax, men först väntar förhoppningsvis ett avsnitt av The Mentalist. Eftersom jag har lov (arbetslös) i veckan så har jag tyvärr vänt på dygnet, men snart är det tillbaka till verkligheten som gäller... vilket är rätt skönt också:) Längtar speciellt till shoppingdagen i piteå med brudarna från jobbet den 25e:)

Sov gott.
kramkram

kallt.

Nu har vi just kommit hem från en långpromenad. Härligt men kallt. Jag skulle ha tagit på mig lite mer kläder.. men men, nu är vi hemma iaf & snart ska jag krypa upp i soffan under en filt & käka lite choklad. Det är vi faktiskt värda idag med tanke på att vi, det första vi gjorde när vi vaknade, var att rensa ur en massa skit ur förrådet & kört det som skulle bort till tippen & det som ska vara kvar till mamma. Härligt:) Nu är ett förråd tomt iaf!
Lägenheten däremot är inte speciellt hemtrevlig. Nästan inga gardiner & saker överallt typ. Saker som är påväg ner i kartonger.

Vi har hunnit svänga förbi kajvägen idag också och pratat & lekt:) Alltid lika trevligt!
Nu blir det mys i soffan.

Kram hej!

tuesday.

Nu är påsken över för den här gången. Helgen har spenderats i Svärmors, svärfars & mammas stuga. Vi har även hunnit med att besöka pappa & antes mormors stuga. Men det är inte så jobbigt att hinna träffa alla när de flesta har stuga rätt nära varann:) Vädret har varit helt fantastiskt förutom söndag eftermiddag när vi kom till våran stuga, för där var det nämligen dimma. pottjätt.(haha, stavningen går ju att diskutera)
Under helgen har vi iallafall njutit av solen, ätit massa god mat & gått promenader på isen. Helt fantastiskt:)
Jag höll ju nästan på att glömma, vi har ju hunnit med att fira morbrors fru också. Och det är alltid lika trevligt att träffas. Hade ju sån tur att favvokusinen var hemma också:)

Idag började jag min dag med att besöka arbetsförmedlingen världens tråkigaste ställe. Jag kom dit ca 15 min efter att de öppnat och jag fick ändå vänta i ca en halvtimma innan det var min tur. Och det tog väl ca 5 min. max. Därefter promenerade jag vidare in till stan för att lämna in mammas glasögon som gått sönder men det var snabblagat, tog bara 10 min ungefär & efter det strosade jag runt på stan i väntan på att A skulle hämta mig för att sedan åka ut till storgrundet. Men eftersom solen hunnit försvinna bakom en massa moln innan vi tagit oss från stan så skippade vi stugan idag. Det får bli en annan gång.
Ikväll har vi ätit middag hos pappa & därefter åkte ante mot ursviken för att serva bilen & jag å lillan tog en härlig promenad till skelleftehamn. synd bara att det började regna/snöa just när vi skulle gå. Men det gick bra ändå:) Så söta är vi inte så vi smälter. haha. Om jag ska vara ärlig så längtar jag faktiskt till den dagen vi ska börja gå promenader i skelleftehamn igen:)

Idag är det bara nio dagar kvar innan våran nuvarande lägenhete ska vara tom. För nästa fredag kommer städfirman hit & gör rent. Oerhört skönt att slippa städa ur. Sen någon gång efter det så blir det inflyttning i lägenheten. Tyvärr så är jag inte jätte peppad på att flytta in i en mindre lägenhet än vi har nu, men det är mest för att jag varit så inställd på hus. Lägenheten är det inget större fel på, mkt hellre denna lägenhet i privat ägo en någon annan lägenhet i hamn. Dessutom är det ju inte för evigt vi kommer bo där heller, förhoppningsvis får vi snart flytta igen:P

Nu ska jag sätta mig och kika lite på tapeter innan jag lägger mig & läser fortsättningen på den tredje boken av Stieg Larsson:)

Kram kram!:)


långfredag.

Nu åker vi ner mot hamn för att grilla med svärmor & Micke. Det ska bli både gott & trevligt.
Därefter ska jag följa jess på fest. slattarnas kväll- here we come:P

Imorrn blir det att besöka kajvägen & storgrundet, ev också ett besök på hagtornsgatan.
Söndagen vet vi inte riktigt än, det vi vet är att middagen ska ätas på gumhamnsudden i stugan:)
Eftersom jag inte kommer att vara hemma så mkt under helgen så vet jag inte riktigt när jag kommer skriva nästa gång. Men det blir nog efter helgen nån gång:)

Hoppas alla får en riktigt mysig påskhelg.  Det ska jag ha!
Kram på er!

skärtorsdag.

Idag har det bjudits på godis som aldrig förr. Barnen blev bjudna på smågodis, av dagisbarnen som var så söta som små påskkärringar, påskgubbar, kycklingar m.m:) Därefter var M & S utklädda till påskkärringar som hade kraschat på "kullen" & tappat bort handväskan som barnen hjälpte till att leta fram & där i fanns såklart ett påskägg fyllt med klubbor som barnen fick smaska på. Senare när det var dax för lunch så fick barnen en av belöningarna för att de varit så duktig på att åka skidor, piggelin & chokladboll. Sen sist av allt så fick barnen dela på ett påskägg som styrelsen bjudit på. Men det har varit en bra dag & alla barnen var nöjda:) Det känns också riktigt bra att man nu ska få vara "ledig" i tio dagar. Jag håller tummarna på att A blir frisk & att solen ska titta fram.

Nu tänkte jag önska alla en Riktigt Trevlig Påsk med lite bilder på årets påskpyssel från skolan:) Titta & njut av de fina sakerna:)





Här ser ni några av glödlamps kycklingarna. Bilden är inte speciellt bra men jag hoppas ni ser lite ändå.
Jag tycker att de blev skitfräna iaf:)







Nu ska jag gå & fortsätta läsa den spännande fortsättningen av Flickan som lekte med elden".
Har du inte läst den så GÖR DET. Skitspännande. Jag är helt fast. haha.



monday.

Nu är klockan snart nio & det är dax att parkera i soffan framför Spårlöst.
Jag har redan värmt upp tårkanalerna lite efter två fina låtar som S mailade till mig Så det är väl bara att fortsätta nu under programmet skulle jag gissa:)

Annars då, jaa.. dagen har väl varit helt ok.Börjat med lite påskpyssel som iår är skithäftiga kycklingar gjorda av glödlampor & gips. Läckert! Kanske kan lägga in någon bild senare om jag får chansen att ta kort på dom.

Idag har vi även bokat in en dag för att städa ur lägenheten, så den 24e ska det vara tomt här så att dom kan komma & städa. Det känns såå skönt att slippa det kan jag säga;P Lyxigt!

Nä, nu har det börjat så nu ska jag lägga bort datorn.
kramkram!

eko.

Idag har vi sålt vårat vardagsrumsbord, 2 sideboard, en tv bänk & en säng. Så jag ljuger inte när jag säger att det är rätt så tomt här i vardagsrummet. Men på så sätt så blir det ju mindre att flytta senare, bara soffan, sängen, skrivbordet & en bokhylla som är stora saker. Annars är det mest lådor..
Det känns så kul att få investera i nya möbler såsmåningom:)

Helgen har varit lugn, både jag & A går omkring och känner oss halvrisiga. Jag hoppas att vi kan bli friska snart så vi kan börja packa på riktigt. Nu gör man lite & sedan måste jag vila för att jag är helt slut. Det är så jobbigt när orken inte finns där. Igår rengjorde jag iaf ugnen så nu är det gjort!



Tyvärr så har jag inte så mkt att komma med själv idag så jag ska läsa lite andra bloggar istället:P


ett år.

 


Ett år har redan gått sedan den dagen du somnade in..
Jag saknar dig mormor.


chockstart.

Imorse vaknade jag av att det plingade till på telefonen. Åh, ett sms tänkte jag. Det var från sus som skrev att hon var påväg mot M där sara brukar parkera. Då upptäckte jag ju att jag hade försovit mig. Klockan var halv 8. Jag vaknade alltså den tiden som jag egentligen skulle ha varit & plockat upp alla.
Ursh vad jag hatar att försova mig! Allt blir så jobbigt & stressigt.


När vi sitter i bilen så ringer M till M för att säga att vi är lite sena osv. & just då kommer jag ju på att det var idag vi skulle till Burträsk för att gå en påskvandring + ha studiebesök i kyrkan & att det var extra viktigt att vi var i tid eftersom vi skulle passa bussarna som går till Burträsk på morgnarna. Jahapp. Tur att det var bra väglag idag kan jag ju säga! : P

När vi har åkt en bit mot jobbet så frågar S om frågorna som vi bestämde att vi skulle fråga prästen när vi skulle till kyrkan, var de var någonstans. Det visste jag, i min almanacka som låg hemma i en låda. Det sista jag tänkte på när jag gick (sprang) ut i morse var - Äh, jag skippar kalenderna. Jag behöver den ändå inte idag...
Meen, det gjorde jag ju. Det är tur att jag har en sån underbar pojkvän som stiger upp (på sin lediga dag, halvsjuk) & letar fram kalendern för att sedan läsa upp alla frågorna. Tack älskling.
(Nu är det ju så att vi har såna duktiga barn att de minns nästan alla frågorna utantill men det behöver ju inte A veta.. stackarn som inte kunde somna om när jag hade ringt i panik & väckt honom. Inte bara en gång utan 2.)

Men förutom den stressiga morgonen så har dagen gått bra. Var kanske inte helt genomtänkt av mig att gå upp alla 162 trappstegen upp till kyrkklockorna, på tom mage & med ben som spagetti redan innan jag började traska.. Väl uppe i tornet så var jag tokslut & jag kan ju säga att mina ben inte riktigt slutat skaka än.. haha. Tji fick jag för att jag också ville kika. Till barnens förvåning så slog klockan halv 11 när vi var där uppe & vid varje halvtimma så slår klockorna en gång så det dånade rejält däruppe kan jag lova:)




Annars då, igår skrev vi papperna på lägenheten så nu är det verkligen påriktigt. Nu får vi bara hoppas att vi fyllde i rätt:) Vi har även blivit av med hallmöblerna, köksbordet & lampan. Det ska vi lämna här tills J flyttar in. Det känns så skönt att bli av med lite saker så man får köpa lite nya sen! Blir ju mindre att flytta också:)

Nu ska jag gå & mysa lite med mina älsklingar:)
Kram kram på er!





***Förresten, Stort grattis till Annica & Micke som fått en jättesöt liten flicka:)***

...

Blä vad trist det är att vara sjuk.
Som tur är så börjar jag känna mig piggare nu, så imorgon blir det att jobba igen.
Jag hatar att vara sjuk, jag får så dåligt samvete varje gång jag är hemma. Men det är ju inte så ofta jag är sjuk heller, som tur är.

Nu ska jag fortsätta med att göra ingenting.
Bye.

RSS 2.0