förresten..

jag har hittat mitt drömhus.  Stort, fint, renoverat, huset med stort H. & det står i princip Andreas & Johanna på det!
Så alla ni husletare, snälla, åk inte & kika på detta hus. För om ingen åker dit på visningen & ingen mer än vi är intresserade så kanske vi kan få det lite billigare.


dream on..

örviken.

Just nu sitter jag i Örviken hos familjen J. Vi ska bo här i helgen & sköta om Maya,Mogge & fiskarna:) Det är skönt att slippa bo i lägenheten några dagar,men jag måste erkänna att det känns lite konstigt att vara här helt själv nu när A också är borta. Han jobbar.. Det är så tyst & jag vet inte riktigt vad jag kan göra. Hade det varit sol så hade jag sjävklart legat ute på gräsmattan & bara tagit det lugnt. Nu känner jag mig faktiskt lite rastlös. Jag kanske får bjuda grannen på lite vackra konster från studsmattan? Eller kanske helt enkelt gå ut & gå. Det borde jag klara av utan att bryta något ben i kroppen & utan att skämma ut mig. Om jag har tur iallafall...


Igår var jag ute & gick med Emma. Det blev en hel del prat om allt från skola till flytt. Det ska bli så spännande den dagen vi kan komma & hälsa på i deras hus. Jag längtar faktiskt. Visst känns det trist att hon kommer bo "långt" borta, men det ska inte hindra mig. Man kan vara ute & gå långa promenader även i Hjoggböle så så lätt kommer du inte undan förstår du. Ni förstår, Emma är en sån här vän som man helt enkelt bara vet kommer att finnas där genom hela ens liv. En vän som alltid tar emot en med öppna armar & som man vet alltid är ärlig. Hon säger så kloka saker & ibland kanske jag inte riktigt vill inse att det hon säger faktiskt stämmer men så är det. Är det något jag är glad eller ledsen över & inte riktigt vet vem jag ska prata med så ringer jag E. Hon förstår alltid. Jag är så glad för hennes & Peders skull att de hittat varandra & att de passar så bra ihop. De kommer att stortrivas i huset med stort H. Emma, jag älskar dig. Du är min bästa vän.





Jag känner att det finns många saker jag skulle kunna skriva om i detta inlägg. Men jag tror att det kan bli lite för ärligt från min sida. Och det passar inte riktigt idag. Kanske att jag en vacker dag kan skriva precis hur jag känner utan att ta hänsyn till hur andra tänker när de läser. Men om jag känner mig själv rätt så kommer det att dröja tills den dagen kommer. Och det kanske är likabra, vad vet jag?

Over and out.

högliden.

Nu ska jag snart bege mig mot rönnskär för att hämta mammas bil. Våran är ju inne på lagning sedan i måndags & A har pappas bil eftersom han började kl 6 imorse. När jag sedan hämtat bilen så blir det att duscha & packa ihop min lunch & mina kakor som jag ska bjuda på. De smakar bättre än de ser ut så jag hoppas att någon vill smaka iaf. haha.
Min lunch består av en jättegod pasta sallad från tv-programmet "vad blir det för mat":) Jag ska lägga ut bild + recept senare. Nu måste jag åka!
Vi ska inte vara där förrän 12, men om jag ska hitta dit innan tolv så måste jag nog åka redan klockan 11. haha!
Ha en bra dag i solen kära vänner.


Kramhej!

fullt upp.

Oj så härligt det var att stiga upp i morse & se att solen var framme. Det var inte ett moln på himlen & strålande sol. Då begav jag mig till vingg. för att tvätta en maskin & för att såklart sola. Så härligt. Jag har också hunnit med att baka en långpannekaka idag som jag ska bjuda på imorgon när vi har knytisfika hos Majvor i högliden. Det ska bli trevligt att träffa kollegorna igen & jag håller tummarna på att det är lika bra väder imorgon:)
Jag ska dessutom träffa emma imorgon & det ska bli jättekul det också. Bara få träffas, gå en promenad & prata. Det är så härligt. Sen brukar vi oftast ha så mycket att prata om att det inte ens blir jobbigt att gå:P
Så imorgon är definitivt en dag att se fram emot!


A jobbar idag, till 18 & sedan får vi se vad vi hittar på. Kanske att det blir att åka en inlinestur eller kanske inte:P haha. vi får helt enkelt vänta & se.

Nu ska jag gå ut en promenad tror jag. Det var länge sedan sist så det är på tiden.
kram på er!

minigolf.

Snart ska jag, Ante & Jimmy fara till Bureå & spela minigolf. Den här gången ska jag verkligen visa vad jag går för. Se upp grabbar, jag kommer att spöa er! rejält.
hm.. eller nåt liknande. Förloraren behöver iallafall inte bjuda på glass den här gången:P


regn regn regn.

Nu är jag hemma igen efter två nätter i stugan. Tyvärr så har det inte varit det absolut bästa vädret man kan önska sig, men det gjorde inte så mycket. I torsdags började vi med att fika i bjuröklubb medan vi väntade på att mamma skulle komma från jobbet så vi kunde käka. Det blev suring till middag & det var lika gott som alltid! :)
Igår var vi på en massa olika ställen runt lövånger. Lisa & Johan är ju hemma nu & därför passade vi på att åka runt lite och visa Johan runt lite. Rätt många ställen som man inte varit på som faktiskt är riktigt mysiga. Vi började med att åka till Lövånger & kika runt lite på "kiosken" medan J lämade in travet. Därefter åkte vi vidare mot munkviken & gick runt. J hade varit där på en orienteringstävling för många år sedan så vi åkte dit så han skulle få se hur det såg ut nu. Tyvärr så blåste det rätt mycket & regnet hängde i luften men vi tog lite bilder på de stora vågorna & naturen. När vi kikat runt där så åkte vi vidare mot munkvikens havsbad där det var jättemysigt. Stor sandstrand & fin botten i vattnet. När vi kom dit så började vi med att fika lite grann innan vi tog fram våra kameror & började fota omgivningen även där :)
Innan vi kom tillbaka till stugan så hann vi åka förbi mormor & morfars grav & kika på Dicotypgranen.

Jag har tagit massor med bilder under helgen & här kommer några av dem:)

                  
                  
                
             
                 


stugan.

Idag har jag, Lisa & Johan varit ute på en härlig promenad i det fina vädret. Nu ska jag skynda mig att packa ihop innan det bär av mot stugan. Jag återkommer troligtvis på lördag säkert med lite bilder:)

Ska även ta kort på ringarna som vi hämtade igår:)

Bye!


....


Biljävel.

fotboll.

Det blev inga ringar idag, de kommer tidigast imorgon. Så det är bara att fortsätta vänta...

Ikväll blir det att fara & se på fotboll. Rönnskär har DM-match så då ska vi dit & heja.

Ante har jobbat första dagen efter semestern idag & eftersom vädret inte varit så jätte bra så har jag inte gjort så mkt idag. Har legat ute hos mamma & solat ett tag tills solen bestämde sig för att gå & gömma sig. Illa. Nu får den helt enkelt skrämma bort alla moln & vara framme hela veckan! punkt slut.

Nu blir det snart middag & sedan kanske en kopp kaffe i storgrundet någon stans.

ska kila..
bye!

seabiscuit.

Jag & A har just sett en rätt så gammal men ändå väldigt bra film. Seabiscuit. Sevärd.





Nu ska vi gå & lägga oss snart. A börjar ju om att jobba imorgon bitti kl 06 & om jag känner han rätt så lär det vara jag som måste väcka han & tvinga iväg han till jobbet:P
Vi håller även tummarna på att vi ska få våra ringar imorgon *håller tummarna*

Godnatt allihopa & tack för alla gratulationer:)


Klubben.

Dagen började med att vi sov..länge.. som vanligt. Sen fick vi åka cab med J till Madde & Robin för att hämta hem våran bil. När vi hämtat bilen så åkte vi direkt till Birger & Barbro för att sedan åka ut till en Ö som heter Klubben. Den ligger en bit utanför storgrundet. Där satte gubbarna direkt igång med att röka abborrarna & sikarna som de fiskat upp. Efter en otroligt god middag med nyfångad & rökt fisk så åkte vi ut till Gåsören & åt en jättegod cheescake med jordgubbar. Jag & A gick runt ön ett varv & när vi var på den andra sidan ön så förlovade vi oss. Det kändes så rätt att förlova sig där ute, en ö med otroligt vacker utsikt:)
När vi kom tillbaka till klubben efter en liten extra båttur så blev det att börja elda i bastun. Vi bastade sedan & badade i havet. Kallt men väldigt uppfriskande. Jag tror att jag fick mig i vattnet säkert fem gånger. Härligt! Efter bastubadet så blev det att vi packade ihop oss & åkte hem.
Tack Birger,Barbro,Christer,Tomas & Anki för att vi fick följa med:)

     
som ni kanske förstår så är det rökning av fisk som står på schemat:)
 

Utsikten från stugan & runt ön.
    

     

Flora fick också följa med.



Här är den färdiga fisken. Jag tog tyvärr inga bilder under middagen för jag var så hungrig & koncentrerad på fiskens alla ben:P
 

Nu kommer lite bilder från Gåsören:
     

     

     

   

På väg tillbaka till storgrundet på natten.
 

Bilder.

Igår tog jag massor med bilder när vi var & åt rökt abborre med Svärfar & co. Jag ska lägga in bilderna senare idag. Nu går det rykten om frisbee golf så jag måste hoppa in i duschen.
Kram sålänge.



updat. Det var tydligen i eftermiddag vi skulle spela.. jag lyssnade inte så noga.. Så medan A är i duschen så hinner jag nog lägga in lite bilder.

förlovning


Igår förlovade vi oss ute på Gåsören i skolskenet.
I väntan på våra egna ringar så har vi Antes farmor & farfars ringar från 1935:)
Andreas, Jag älskar dig!

Madde & Robin.

Vi har nyss kommit hem från en super trevlig kväll i Bureå hos Robin & Madde. Madde fyller idag 25 år och det firade vi med att umgås & ha det riktigt trevligt. För att inte göra bort mig totalt så ska jag sluta skriva nu & lägga mig i sängen för att sova.

Stort tack till Jim som hämtade oss i bureå, lämnade Madde & Pär (eller per?) på älvsbacka & sedan lämnade oss här på kaptensgatan. du är bäst!

Kramkram&godnatt!

suring.

Igår blev det suring & andra trevligheter med familjen Antonsson/Lindgren. Tack för ännu en trevlig kväll & för lånet av cyklarna:) Mindre kul idag när vi cyklat hela vägen till örviken & kom på att vi hade bilnycklarna kvar hemma. Då traskade vi vidare till pappa & insåg när vi kom dit att vi hade även hans bilnycklar hemma. haha. så det var bara för A att cykla tillbaka till Jim & Jessica.. låna deras bil & hämta våran bilnyckel. Bökigt värre.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer. Jag är såå trött & skulle kunna somna när som helst. Men det blir nog att vara vaken åtminstonde några timmar till.


Stort grattis till Johan som fyller år idag & till J&M för lillgrabben som föddes igår:)

Nu ska A ha datorn en stund.
Kram på er!


sjöbotten.

Idag blev det en dag på stranden i sjöbotten. Jag, Ante, Jimmy, Jim, Jesse & Maria låg & glassade i solen & tog oss några dopp. Ett iaf. Vattnet var inte speciellt varmt idag. Men det var riktigt härligt att solen tittade fram så man fick njuta:)

Middagen åts på kajvägen där vi blev bjudna på Lax & potatis. Mycket gott:)

Kvällens har spenderats i bureå på burecampingen spelandes minigolf. Jag & A hade ingenting att göra så vi åkte till mamma & janne & drog med dem för att spela minigolf. Det var riktigt skönt att det bara var vi där för då slapp man känna sig stressad av att ha folk efter sig.
På första plats kom Ante med 49p. (6 st hole in ones)
På andra plats kom Jag med 79p
På tredjeplats kom Janne med 82p
På fjärdeplats kom Mamma med 92p

Ni kan ju gissa vem som ska få sova i badkaret i natt!

Efter golfen så bjöd förloraren på glass från Alba. haha.

Vid halv elva så dök Jimmy upp & då såg vi en film. Sällskapet var trevligt men filmen var lite sådär.

Nu väntar sängen så vi laddar upp inför morgondagens aktiviteter med blandannat surströmming som avslutning:)

Godnatt!

monday.

Nu ska vi åka mot örviken där vi förhoppningsvis får låna tvättmaskinen & tvätta lite... det börjar bli kris på underklädersfronten. Därefter blir det nog en tur till solbacken & kanske t.o.m ett stopp på tuvagården:)
Middagen kommer att ätas hos pappa & därefter får vi se vad kvällen erbjuder!
have a nice day..

back to school..

Prio Anm kod/Utb UG-MV Urval Ant i UG
1 LTU-88002

Lärare, för verksamhet i förskola och förskoleklass - Distans
210hp, Dagtid, Helfart (100%)
Utbildningsprogram
Internetbaserad distansunderv
Luleå tekniska universitet,
Luleå
Grundnivå


BG-16.15


Antagen


60

grattis..

..syster & Johan till förlovningen:)

dagen efter.

Idag har det inte hänt många saker. Jag har sovit, sovit & ska snart sova igen.

Igår började vi med förfest & middag på kajvägen. Därefter for vi till Jeanette på deras inflyttningsfest. Och efter det så for vi avslutningsvis till Harrbäcksand där det var "Sportfest". Såhär i efterhand hade man lätt kunnat skippa det sista stoppet- Det hade nog varit Betydligt roligare om vi hade stannat kvar i Stackis. att man aldrig lär sig..
I det stora hela så var det en jätterolig kväll & det måste jag tacka Jessica & Maria för. Vi borde göra om detta.. men vi väntar några månader innan:P haha.

Tack iaf för en jättetrevlig kväll till alla inblandade:)

Men nästa gång ni ser mig bada mitt i natten, med vanliga kläder,ingen handduk eller ombyte, långt hemifrån, när det är kallt ute. Stoppa mig. Det var kul då- men nu känner jag att förkylningen kommer med stormsteg!

Det kan hända att det kommer in lite bilder på jesse blogg. ni får väl hålla utkik. Det ska iaf jag göra!

Bye.

ombord.

Nu blir det en dejt med jim & jesse på ombord för att äta lunch:)
Trevligt trevligt:)

dygnsrytmen är rubbad.

Klockan börjar närma sig 01.00 & jag är fortfarande vaken.
Pigg.
Har ingen som helst lust att egentligen gå & lägga mig.. Men, jag ska göra det iallafall. Läsa en bok kanske & förhoppningsvis somna.
Jag har bara varit ledig i några dagar & har redan lyckats vända på dygnet. Rejält.

Nä, nu ska jag stänga av datorn & vänta på att A kommer hem från krogen. Troligtvis oerhört pratglad:) Så det är väl bäst att sova en stund så jag orkar lyssna på vad han har att säga. :P


God natt
(igen) kära läsare:)

beautiful.


Storgrundet.



(Bilden är tagen med mobilen så kvaliteten är inte den bästa)


lill-lördag.

Ikväll har vi varit i Bureå, hos Madde & Robin. Det var första gången jag var dit & andra gången för A. Det var ett jättefint hus de köpt, finns ju lite saker som de ska göra med huset.. typ bygga ut osv. men det var defenitivt ett hus med potential:) Vi grillade och pratade massor. super trevligt!:)

När vi kom hem så gick vi förbi hos Jimmy en snabbis där det var party. Men det blev inte så långvarigt besök eftersom de var på väg till krogen. Trots att de gjorde allt de kunde för att få med mig så sitter jag här i soffan & bloggar. A däremot är nu ute & skakar rumpa:) Jag var inte riktigt taggad för en kväll på krogen faktiskt. Speciellt inte nykter. Då blir det så långtråkigt. haha.

Pratade just med A & det verkar inte vara så mkt party i stan ändå så jag missar nog inte så mkt..

Nu ska jag kika runt lite i cybervärlden innan det är dax för sängen.

kram & godnatt:)

baksmällan.



Ikväll har jag, Ante & Jimmy varit på bio. Klockren film. Jag tror nästan att jag skrattade mig igenom hela filmen.
 Det känns nästan som att det kommer bli en liknande resa för grabbarna när det bär av till stockholm i oktober för att se på NHL-hockey!n:P eller vad tror ni?
:P




 


lövlund.

Jag släpade med mig A för att göra ett besök i Lövlund hos Sara:)  När vi gick & la oss igår så regnade det & när jag vaknade imorse så regnade det lika mycket. Då kände jag att det skulle vara skönt att åka till lövlund så man åtmistonde tog sig ut ur lägenheten idag. För tyvärr så finns det inte så mycket att göra en dag som denna, speciellt inte när A känner sig lite krasslig.

Det var iaf super trevligt att få hälsa på Sara & barnen en stund, Vi spelade othello mot Isak & fikade goda bullar & kakor:) Nu saknas bara solen innan Isak kan vara ute & klättra med den nya repstegen från IKEA :)

På vägen till Sara så ringde morbror Bosse & berättade att han lagat min telefon så på vägen hem så svängde vi förbi & hämtade tillbaka min kära telefon. Jag har bara varit utan den sedan igår men jag saknade den mycket kan jag lova. Det kändes inte riktigt rätt att skicka sms från en annan telefon:P telefonnörd? va? Jag? nähääedå.


motionsminuter.

Jag har ju glömt att berätta om mina ihopsamlade minuter. Fast egentligen så vet jag inte riktigt om det finns så mycket att berätta. Jag är glad om jag på söndagarna inser att det är möjligt att få ihop 180minuter utan att måsta vara ute i 3 timmar i sträck. I början av den här motionsutmaningen så var jag jätte taggad & försökte verkligen att promenera minst en gång per dag. Meen.. sen hände det nånting. Sommaren kom & de där motionsminuterna glömdes bort.. Men eftersom jag nu har semester & "all tid i världen" till att gå promenader så ska jag åtminstonde försöka... att inte måsta böta.Jag har redan gett upp tävligen om middagen så nu gäller det bara att skärpa till sig lite. Kanske försöka stiga upp tidigt och gå en promenad redan på morgonen.. aja, vi får se hur det blir. Imorgon ska jag iallafall gå minst en timmas promenad. Jag SKA, imorgon. Nu ska jag fortsätta äta upp chili ostkrokarna från igår;P

tomorrow.

det är dåligt väder idag.
Ante ligger i soffan & tar det lugnt & försöker bli av med halsontet.
Jag passar då på att blogga om allt som går att blogga om. haha.

I fredags när vi gick ut från stadsfesten så mötte vi en fransk bulldog & jag kan lova er att nästa hund vi har det är en svart fransk bulldog. Helst en liten pojke. Så i veckan ska vi åka & hälsa på de som föder upp frallor:) Jag längtar!

Imorgon blir det en utflykt till Lövlund för att hälsa på Sara & lämna över de saker hon beställde från IKEA. Det ska bli kul att ses & att visa A hur fint de bor:) Så även om vädret inte har så mycket att bjuda på så känner jag på mig att det kommer bli en bra vecka iaf:) Jag håller tummarna på att A blir piggare & inte får feber. För då blir det jobbigt.


fynd.

När vi var på stan så blev det ett fynd för min del.

199kr från Stadium

Super sköna. Mina förra tygskor hamnade i soperna på en gång, de var inte värda att behålla.

K Ä R L E K

Dessa fina bokstäver inhandlades på resan till sundsvall:)





 



sammanfattning.

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev igen. Men jag har inte haft tid att blogga. Det är många saker som har hänt då jag har tänkt "detta ska jag skriva i bloggen" men eftersom jag inte haft tillgång till dator just när den tanken kommit upp så har det inte blivit av. Men nu hade jag tänkt försöka uppdatera åtminstonde några gånger i veckan. Nu har jag ju nämligen semester & då finns ju all tid i världen att blogga. eller hur det nu var..

Jag tänkte iallfall börja med att lägga in lite bilder från midsommar!:)
1.  2.  3.  4.
1.utsikten från stugan. Jag blir aldrig less på havet, det är så vackert & rogivande. 
2. Kvällen innan midsommar så grillades det:)
3. På midsommarlunchen bestod av många godsaker. Här bla. romröra med kräftstjärtar.
4. svärmors goda silltårta
.


5.  6.  7.


5&6 fick jag inte glömma att ta kort på enligt A :P
7. ostpaj fanns också med.


8.


8. En av våra två jättegoda midsommartårtor. Receptet kommer från Buffé tidningen. Tyvärr så har vi bara kort på den här tårtan vi åt till lunch. Tårtan vi åt efter middagen glömde vi att ta kort på.

Middagen åt vi på gumhamnsudden hos mamma & janne. Här kommer lite bilder därifrån också:)

9.  10.  11.  12.

9-12. Här gör vi våran midsommarstång. eller, jag var faktiskt inte så delaktig. Jag tog bara kort. Om ni tittar riktigt noga på den sista bilden så kanske ni ser Ellens docka hängandes i stången. Hon ville bestämt att den skulle få sitta där uppe.. ända tills hon skulle sova.. då var det bara att klättra upp & hämta den:)

Jag hade lite fler bilder från middagen men de var inte så bra så jag skippar dem.








Nu tänkte jag istället lägga in några bilder från min, Ante, Jim & Jessicas minisemester i sundsvall. Titta & njut på bilderna av den vacka stugan vi blev tilldelad.


 
jag råkade öppna dörren till kylskåpet & då föll den ner.. jag förstod ju inte att silvertejpen som satt fast på kylskåpsdörren verkligen HÖLL upp dörren!



I detta romantiska rum var det tänkt att vi skulle sova.


För att kompensera lite så fick vi åtminstonde den här fina utsikten.

Nej, vi sov inte i den där stugan. Vi fick en annan rätt snabbt, men jag vet inte riktigt om jag kan påstå att den stugan var så mkt bättre egentligen. Dörrarna satt fast & det fanns en tv. Men så mkt mer var det inte. Minigolfbanan som vi gick till på kvällen var inte heller så mycket att hurra för. Tyvärr så hade jag inte med mig kameran då, men det kanske ni egentligne ska vara glada för. haha. en minigolfbana från andra världskriget, i plåt med hål lite överallt. Som tur var fick vi det gratis iallafall. haha.




Nu måste jag skynda mig, ska åka till stan en sväng medan ante fortfarande är på det humöret. han är inte helt fräsch idag så det gäller att passa på. Skriver nog mer senare. Men ni känner väl mig nu så lite inte på mig när jag säger att jag skriver mera senare.. det kan dröja dagar. ibland veckor:P

Ha en bra dag allihopa:)
kramkram!

RSS 2.0