positiv?

Nu är det lunch.
Jag ska snart värma min mat & sedan ska jag gå ut & njuta av solen en stund. Jag kan ju inte påstå att det känns speciellt roligt att vara INNE & STÄDA när det är såhär varmt & soligt ute. Skandal är vad jag kallar det:P

aja, ha en bra dag alla semester firare. jag är inte alls avundsjuk.







förresten, är det beach 2009 eller bitch 2009 man ska ha som mål för sommaren?
Jag känner att jag ligger rätt bra till i den sistnämda kategorin nämligen...

måndag.

Nu är lunchen snart slut.. och efter lunchen så väntar toaletterna på att bli rena och fina. ursh vad peppad jag är.
Vi har hunnit vara riktigt duktiga på morgonen och bonat alla klassrummen första varvet & innan vi går hem idag så blir det nog att bona en andra gång också:) Det känns bra att vi ligger så bra till! Vi ska t.o.m unna oss en glass vid två så då bär det av in mot burträsk.

Ikväll hoppas jag på att solen lyser & att det är vindstilla så att vi kan åka ut en sväng med båten och bara mysa:)

Nu ska jag ut i solen några minuter innan städandet fortsätter.

Ha en bra sommardag alla:)

kramkram!


Midsommarhelgen.

Jag har varken haft tid eller lust, eller internet heller för den delen ihelgen så det har inte blivit något bloggande från min sida.
Men nu tänkte jag att ni skulle få en liten aning om vad vi haft för oss iaf:)

I torsdags efter jobbet åkte vi direkt ut till Riggans stuga & där förberedde vi tårtan till midsommarafton & grillade m.m. Vi var även ut på en båttur under kvällen:) Riktigt trevligt var det. Vi passade på att sova över där eftersom midsommarlunchen skulle ätas hos dom:)

I fredags, alltså midsommarafton, så började vi med att äta en lunch hos Riggan & Micke. Det var uppdukat med sill, potatis,silltårta, ostpaj, romröra, ägg, m.m. Riktigt gott! Till efterrätt så åt vi min & antes tårta som faktiskt blev riktigt god. Vi hade tagit receptet ur Buffé tidningen:) När vi ätit lunch så åkte vi vidare till Birger & hälsade glad midsommar och bjöd dem på lite tårta innan vi drog oss ut mot Gumhamnsudden till mamma, janne & alla hans barn & barnbarn. Där gjordes det en midsommarstång innan det blev dax att börja med maten som blev grillat. Efter maten blev det också att gå en tipsrunda innan det var dax för mig & ante att göra tårta nr.2. Även denna tårtan var ur senaste Buffé tidningen och den blev supergod den också. Mycket bär i båda tårtorna så de blev jätte bra! När vi sedan käkat efterrätt där vid 23-tiden så drog vi oss tillbaka mot skelleftehamn. Först stannade vi till på en fest i örviken men vi åkte lika snabbt därifrån. Då tog vi båten och åkte ut till Bredskär en sväng. Där det sjöngs & spelades gitarr. Tyvärr så började det ju regna just när vi satte oss i båten, men det var inte så farligt ändå. När vi sedan bestämde oss för att åka därifrån så skjutsade jag hem Jimmy & Malin innan vi åkte till mammas hus för att sova.

I går,lördag, hände det inte speciellt mycket på dagen. Vi hälsade på Jim & Jonte en sväng, käkade lunch hos Jessica & lite sånt. En ganska så seg förmiddag. Vid halv sju tiden skjutsade jag upp Ante, Jimmy & Malin till travet men jag var för trött så jag stannade hemma. Tur var väl det, för när jag varit hemma en stund så fick jag världens mensvärk så det var nog tur att jag var hemma. Vid klockan halv ett ungefär så hämtade jag hem gänget igen & ante hade turligt nog gått med vinst:) inte illa.


Idag har vi hunnit med en promenad med Jonte & Jim. Vi har varit i lekparken en sväng. Nu blir det att äta lunch och sedan ska vi till bonnstan och käka suring med pappa & catrin. Mums.

Jag har massor (iaf några stycken) av bilder från helgen. Men jag har ingen kabel här hos mamma så jag lägger in bilderna senare.
Ha en bra söndag allihopa:)

kramkram!


oh my!

Denna bussresa var något utöver det vanliga. I en negativ bemärkelse.

Jag & Ulle satte oss rätt långt bak i bussen för det var det enda sätet där det fanns två platser, men vi insåg rätt snabbt varför det var ledigt.
Han som satt framför oss luktade något så fruktansvärt illa att jag rent utan funderade på att gå hem från bergsbyn. Men jag gjorde inte det.. istället så hoppade jag av vid den första busshållsplatsen i hamn & gick sedan sista biten hem.. När jag då gick uppför backen mot tempo så ser jag samma gubbe komma gående & jag ljuger inte om jag säger att han inte har tvättat sina kläder på mkt länge. Kiss & bajs. Fulla byxorna. Stackars den som sitter på samma säte som han satt...


Nu har jag inte tid att blogga mera. Jag var mest bara tvungen att meddela Ulle att jag klarade mig ända hem. haha.
Nu väntar grillat hos pappa.
Ses.

1 timme & 15 minuter.

Så lång tid tog det för oss att åka från logen på moröbacke hit till ske-hamn.
Vi åkte förbi Tuvagården, genom Bergsbyn. Fortsatte sedan genom Gunsen och kanotudden till vi så småningom åkte upp på Ursviksgatan & hem.
Vi blev ca 40 min försenade, eller jag väntade i 40 min på att A skulle komma. Hans sena ankomst var inte riktigt beräknad, just när de skulle fara från jobbet så fick de larm om att en glassfrys hade pajat så det var bara att jobba över & försöka rädda all glass & alla bär. Som tur var gick det bra & det gjorde inte så mkt att stå där och vänta heller.

Nu har jag iaf hittat min bikini i storgrundet & min sovsäck hos Nicke.
Regnbrallorna däremot kanske är kvar på jobbet? dom hittar jag inte, men jag klarar mig ändå. Jag har varit förbi hos mamma & lånat hennes.

Nu ska jag nog krypa ner i sängen så jag är pigg imorgon bitti:)

Godnatt.



Såg nyss att jag fått en kommentar ev emma också:)
Jag saknar dig & jag hoppas att ni har det riktigt bra i solen & värmen:)

Packlista..

inför morgondagens festligheter:)

*Träningsskor (åk i detta)
*Fritidskläder
(åk i detta)

*Regnkläder+stövlar+ev.paraply
*Varma kläder

*Sovkläder
*Sovsäck+kudde
*Bad/duschattiraljer
*+ en extra liten handduk
*Necessär med tillbehör
*ev. ombyte till söndag (typ trosor, sockar, kalsonger ni vet..)

*Egen lunch till lördag+vattenflaska med vatten
*Foppaskor/sandaler
*Dryck
*Gotta
*Egen lek
*Partymusik
*Sångröst

Kanske inte den svåraste packlistan.
Det är bara några få saker som gör det omöjligt för mig att packa:
1.Jag saknar nämligen en bra väska att packa i.
2.plus att jag har borta mina badkläder & mina regnbyxor & min sovsäck.
(Men den hoppas jag är hos Nicke. Annars vette tusan var den kan vara.)
Men utöver det så har jag steenkoll på var sakerna finns. Haha.

Suck.

Det som är klart är iallfall lunchen inför morgondagen. Så jag lär ju inte svälta ihjäl iallfall.


inget fynd.

Tyvärr så blev det inget shoppande för mig på stan. Men för ante så blev det däremot 2 par jeans, 2 tröjor & 2 t-shirts från MQ:) Riktigt fina kläder faktiskt + att det var rea så det blev inte så dyrt heller.
Nu tänkte jag sätta mig på balkongen en stund innan jag ska gå ner i tvättstugan & kika om det är ledigt. Därefter ska jag börja packa inför morgondagen & göra lunchen (kycklingsallad)

Senare ikväll, klockan 21.00 ska jag åka buss till stan för att åka inlines med A hem. Kan bli en mkt spännande tur. haha..


Nu väntar solen på mig.
Vi hörs!

schtaan.

Nu ska vi åka en sväng in på stan innan det är dax för A att börja jobba.
Då blir det att shoppa loss på systemet inför personalfesten på lördag + att jag ska handla lite saker till en lunch som vi ska ha med oss. Spännande!:) Det enda jobbiga med våra fester är ju den otroligt långa packningslistan. Eller, egentligen är den inte så lång men eftersom vi inte vet vad som ska hända så blir det alltid lite föör mkt kläder man tar med sig. Fast jag skulle inte vilja veta vad vi ska göra i förväg heller så det är bara att följa listan & försöka lista ut vad som ska passa bäst!:)

Ha en bra dag i solen!
Jag skriver nog lite mera i afton:)

kramhej!

haha.

Nu kom jag på vilken den andra sången var som F12an sjöng idag.
Sommarlov heter den.

Äntligen. Jag har gått & tänkt på det hela kvällen! :P

räktajm.

Nu ska vi sätta oss ner & äta lite räkor:)

Bättre sent än aldrig...




stavgång.

Snart kommer mamma förbi och hämtar mig & sedan ska vi gå ut en promenad i skogen. Elljusspåret. Jag tror bestämt att jag ska inviga mina stavar som jag fick av min kära sambo, Jag nämde en gång att det skulle vara bra att ha & några dagar senare så låg det ett paket på köksbordet:) Lite töntvarning kanske det är, det är just därför jag ska börja med att gå i skogen. haha.


sen ikväll så blir det ost/kex/räkor när A kommer hem:) Ett mysigt slut på en mysig dag.

nu måste jag gå & klä på mig innan mammsen kommer.

Ha en bra kväll allihopa.

Skolavslutning 2009.

Nu har ännu en skolavslutning passerat. Både med glädje och sorg.
Glädje för att det snart är sommar & förhoppningsvis bättre väder. Och sorgligt för att vi återigen skickar iväg 8 stycken helt underbara sexor. Dessutom var det min sista dag för denna gång, sista skolavslutningen med "mina barn". Det kommer att kännas otroligt tomt att inte träffa dem till hösten igen. Som tur är så hoppas jag att jag får många besök under mina tre veckors städande. inte så lockande, speciellt inte sen jag hade kunnat jobba på rönnskär under sommaren, men tre veckor går fort så det kommer nog inte att bli något problem.

Just nu känns hösten väldigt långt borta och jag hoppas att vi kommer ha en absolut underbar sommar med många roliga minnen. För om det går som planerat så sätter jag mig i skolbänken igen till hösten. Förskollärare på distans. Men jag måste ändå vänta till mitten av juli / augusti innan jag vet hur det blir. Känns på ett sätt bra att inte veta.. men samtidigt så skulle det vara bra att veta också så man slipper tänka på det hela sommaren.


Om jag ska återgå till skolavslutningen så började vi med att alla barnen sjöng "Den blomster tid nu kommer" Därefter var det F-1-2ans tur att sjunga "tvärtomvisan" & -blackout- jag kommer inte ihåg vilken sång mina kära barn sjöng. Skandal.)   När det var 3-4ans tur att sjunga så fick vi höra "Flaggan vajjar" & Jimmy Janssons "Som sommaren". 5-6 bjöd på Jasom Mraz "I´m yours" & "tjabba tjena hallå".
När alla klasserna sjungit så var det dax för sexornas hemliga framträdande. Jag hade en svag aning om vad de skulle göra, men jag var inte alls säker. Men det visade sig att jag hade rätt. Sexorna framförde "Baby Goodbye" med både sång & dans. Vilket uppträdande. Helt fantastiskt:)
När nu alla barn gjort sitt så var det ju dax för oss lärare. Vi var ju inte sämre, så vi framförde en lite omskriven version av "snälla snälla". Med en text som passar in till sexorna, och deras flytt till Burträsk.
Därefter blev det tal & avtack till sexorna, det blev många tårar och många kramar. När vi gråtit en stund så höll styrelsen tal & därefter blev det en paus i schemat. Då skulle F12 & 34 byta om, medan det skulla ommöbleras lite inne på bygdegården för då skulle barnen visa upp några danser som det gjort under våren med Katja. Barnen dansade jättefint & jag är så stolt över dem.
Vi avslutade med att alla barnen sjöng "idas sommarvisa" & därefter blev det tårtkalaset som alla väntat på:)

Sammanfattningsvis så har det varit en helt underbar vår & jag är så glad & tacksam att jag fick fortsätta hela terminen ut. Det kommer att finnas många bra minnen från min tid i Bodbyn & förhoppningsvis är det inte sista gången de ser mig där. För att avsluta detta inlägg vill jag skicka en riktigt stor & varm kram till alla mina fantastiska kollegor som jag framförallt skrattat med men även gråtit ut hos några gånger. Ni betyder väldigt mycket för mig & ni har alla en speciell plats i mitt hjärta. Glad sommar!:)

shopping.

Idag stannade jag i stan efter jobbet med hopp om att jag skulle hitta något att ha på mig på skolavslutningen på torsdag. Tyvärr så gick det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag köpte en klänning/tunika men jag tror att jag kommer lämna igen den.. den köpte jag bara så att jag åtminstonde skulle ha med mig nåt hem. Haha.
Typiskt att min kära låna-kläder-av-vän är utomlands också! :P
jag får väl helt enkelt dra på mig någon gammal klänning. vilket känns sådär lagom kul!

annars efter jobbet så har jag tvättat en vit tvätt & medan tvättmaskinen var igång så tog jag en promenad ut till rönnskär. riktigt nice. Förra veckans motions minuter var nämligen en skandal. Så i veckan måste jag skärpa mig. Försöka iaf.


Nu ska jag hämta lite fil & musli.



over and out.

sunday.

Jag vill börja detta inlägg med att be om ursäkt för min frånvaro. Bloggandet har inte haft någon som helst prioritet på sistonde. Ni märker ju hur det blir i fortsättningen.. ska jag fortsätta blogga? eller sluta helt? ja, det återstår att se.


Nu när jag ändå tagit mig in här & skrivit några rader så kan jag ju även passa på att berätta hur min helg varit.
Tyvärr så har vädret inte varit det bästa. Men iallfall så har jag & A bott i svärfars stuga hela helgen. I fredags grillade vi med Jimmy & därefter blev det att bada badtunna. dricka lite cider & bara ta det lugnt & skönt:) Riktigt trevligt. Sandra, Matte, Peter & Marianne kikade också förbi vilket var riktigt kul!

Igår sov vi rätt mycket, haha. Fredagskvällens badtunnebad tog knäcken på oss:P Vi cyklade även in till hamn & på kvällen kikade vi på fotboll på kajvägen. Tyvärr så gick det inte så bra för sverige. Grabbarna for ut på krogen medan jag & Jess satt & pratade lite innan jag drog mig ut till storgrundet igen.

Idag har vi åkt inlines till örviken & hälsat på jim som förövrigt fyller år idag. Grattis!:)


ja, detta inlägg blir inte roligare än såhär.
trevligt söndag allihopa.
bye!

RSS 2.0