090526

Ikväll är första kvällen jag är hemma..själv.. helt själv.
Det är så fruktansvärt tomt.
Jag har spenderat min kväll med att diska bort lite, badat & käkat bullar. många bullar. Men tyvärr så känns det inte nå bättre nu, för nu mår jag illa också.

Deprimerande.


Nu ska jag krypa ihop i soffan under filten.

Bye.

tårar.

Allt känns så fruktansvärt tungt.
Vad ska vi göra nu?










jag känner mig helt tom.

sov gott.


040901-090523

Även fast hon var fullproppad med medicin så hade hon så ont i morse att vi bestämde oss för att låta henne somna in.. Det är det absolut jobbigaste jag någonsin gjort. Men hon har det bättre där hon är nu..
Vila i frid gumman.
Vi saknar dig redan!





' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' ' '
Nu åker vi till gumhamn, det är för jobbigt att vara hemma....

promenad.

Stina har blivit piggare sedan jag skrev sist. Nyss försökte hon springa... inte det lättaste med tanke på att hon inte kan använda bakbenen.
Kul att hon har mer energi nu iaf.


Nu ska jag gå på en promenad. Har hittills idag samlat ihop 0 minuter. Så det är på tiden att jag rör på mig lite.


Bye sålänge.

-bad day-

Stina har legat & flåsat nu i ca tre timmar & vi kan ingenting göra. Har pratat med flera olika vetrinärer & alla säger att vi ska vänta till efter helgen innan vi tar något beslut. Flåsandet behöver inte betyda att hon har ont, det kan vara en bieffekt av medicinen. Eller bara ett bevis på att hon känner sig stressad... Stackarn.
Så denna helg lär spenderas i lägenheten eller på sin höjd kanske balkongen. Allt för att vara nära lillan. För om det skulle vara sista helgen för henne så vill man vara nära henne jämt. Vi sover t.o.m på golvet bredvid henne.. så man har ont i stor sett överallt. Men det är det värt..


Jag är inte på mitt bästa humör idag. Inget känns riktigt kul & jag orkar inte ta tag i någonting. Middagen inhandlas därför på venezia idag. Annars skulle det nog inte bli någon middag för oss i afton.


Ska försöka mig ut på en promenad efter middagen då A är hemma.
Kanske skriver mer senare..
Ska lägga in en bild på dagens klippresultat också.  Ikväll eller imorgon.


Ciao.


bilen.

Nu har jag & A åkt inlines till örviken för att låna pappas bil.
Vi behöver tillgång till två bilar imorgon för att A jobbar & jag ska till frissan & sedan måste den som är klar först skynda sig hem till lillan. Turen tog 40 minuter. Så dagens motionerade minuter blir 110 minuter.

Nu ska vi försöka ta oss ut & kissa/bajsa lillan..

Ciao sålänge.

Öjebyn-Piteå.

När klockan stod på 04.40 imorse så väcktes vi av en gnällande stina. Hon hade då jätte ont någonstan i kroppen, troligtvis ryggen. Vi försökte allt & efter att vi bäddad ner henne på golvet i vardagsrummet & att vi gett henne massage så blev hon lugn & somande om. Jag & A låg bredvid henne på golvet på några filtar/täcken.. När klockan närmade sig 07.30 så började hon om.. då började hon även att flåsa en hel del. Så då bestämde vi oss för att ge henne dagens medicindos & sedan åka upp till piteå, till djursjukhuset.
Vi satte oss i bilen & ringde därefter till djursjukhuset & fick då en tid klockan 09.00. Det var en hel del tankar som åkte omkring i huvudet under bilresan & innan vi virrat oss fram så kände vi att vi skulle bestämma oss efter besöket om hur vi skulle göra.  De tryckte & kände en hel del på bruden & sedan fick hon en metadonspruta för att ta bort värken ännu mera, sedan rakade den henne på ryggen för att kunna sätta fast två metadonplåster som ska verka efter att sprutan gjort sitt. Så nu är det bara att vänta till efter helgen för att se hur hon mår då.. och om hon inte blir bättre så kan vi nog inte fundera så mycket mera. Vi vill ju inte att hon ska behöva lida. Men om jag känner Stina rätt så är hon tjurig & förhoppningsvis klarar hon sig igenom detta också. Jag håller tummarna.

En av anledningarna till att vi åkte iväg imorse var att hon inte bajsat åp två dagar & eftersom hon har så ont i ryggen så är det nog svårt för henne.. men bara några minuter efter att hon fått sprutan & vi var påväg ut till bilen så både kissade & bajsade hon. Bara sådär. Stackarn kunde inte riktigt kontrollera sig då.. men det är väl smällar man får ta. det är inte varje dag man blir kissad på. (som tur är)
    
Under tejpen är lillan rakad & har två små plåster.





Idag har jag hunnit med en långpromenad,70 min, med Emma också. Jätte härligt med promenad & jätte trevligt att träffa Emma. Händer tyvärr allt för sällan numera.. men det ska det ändras på nu i sommar. Hoppas jag:)



Nu är det laga middag som gäller. Magen börjar säga ifrån rejält nu.

.minuter.

Jag har just varit på en promenad i skogen med Backi? Backy? aja, en hund:P
Så hittills i veckan så har jag samlat ihop: 228 minuter.
Måndag: 85min
Tisdag: 60min
(Jag & Mattias gick en promenad i bodbysund)
Onsdag: 83 min (Har gått små promenader med M + ikväll i skogen med B)


Tog även ett kort när jag var ute & gick. Ett fint kort på träden & solen som skiner efter mycket regnande..
meeen.. eftersom datorn & telefonen inte vill samarbeta så får ni tyvärr inte se någon bild.

diskbråck.

Igår när vi skulle gå ut på en promenad med stina så tvärstannade hon i trappen & kunde inte gå.. Hon gnydde rätt så mycket igårkväll & låg stilla. Vi fick inte röra henne på ryggen för då gnydde hon bara mer..
Idag var vi till vetrinären med henne & då visade det sig att det var som vi befarat. Diskbråck. Igen.
Hon får nu medicin, men hon kan inte gå med bakbenen.. hon faller bara på rumpan när hon försöker stå upp.. Förhoppnningsvis går det över om några dagar.
Jag vågar inte tänka på vilket beslut vi måste ta om hon inte blir bättre...



Här ligger vår älskling nerbäddad på golvet i vardagsrummet. Stackarn.



Aldrig trodde jag att man kunde bli så fäst vid ett djur... det var inte förrän Stina kom in i mitt liv som jag förstod att djur kan betyda så mycket.


Jag håller tummarna på att allt ska gå bra...

skäggiga gubbar.

Idag när vi var påväg hem från jobbet där vid 16 tiden så fick vi höra att Gert Fylking & Robert Aschberg var på ingående. När vi fick veta att de var så pass nära skolan så valde vi att vänta en liten stund innan vi åkte hem. För det är ju inte varje dag dom går förbi...
Aldrig trodde jag att de skulle avsluta dagens etapp på parkeringen vid Bodbysunds Miljöskola. Lite coolt är det faktiskt;P
Om ni inte tror mig så kommer här några bildbevis.



 




mat.

Jag lovade ju att lägga in en bild på måndagens middag.
Here it comes..




Grillad lax, sparris, tomater & zuccini + pressad potatis. En ny grillad favorit:)

kallholmen.

Här kommer 2 bilder från våran inlinesåkning förbi Kallholmen.




Bildkvaliten är inte den bästa. Jag hade bara mobilen med mig..



inlines

Ikväll har jag & ante varit på premiärturen med inlinesen. Vi har åkt runt i hamn & lagt lappar i påstlådor om att vi är intresserade av husköp. Nu är det bara att vänta & se om någon hör av sig:)

Idag började vi (arbetskollegorna) med ett mål: att vi ska motionera minst 180 minuter i veckan.
Från och med idag fram till skolstarten i augusti, Det ska vara en typ av motion som verkligen är till för att "träna" det får inte räknas om man går på stan osv. Det ska bli spännande att se hur många minuter man kommer att få ihop under sommaren. Om man av någon anledning inte skulle kunna få ihop 180 min / veckan så måste man böta 100kr.
Så nu gäller det att hålla igång.
Dagens minuter blev: 85min (Inlines åkning + promenad med Stina!)

Man kommer säkert att gå många småpromenader som jag inte kommer att orka räkna med, det blir för jobbigt att hållareda på alla minuter. Det är de "långa" promenaderna jag kommer räkna ihop.


Det var allt för idag.
Godnatt.



Fick förresten grillad lax med pressad potatis till middag idag. Oj så gott det var.
Det kommer att vara en favorit till sommarens alla grillmiddagar. Jag har bildbevis, men tyvärr så glömde jag kameran hos min pappa där vi höll till med grillningen. Så ni får hålla ut till imorgon:)

hundvakt.

Har ju glömt att berätta att vi nu är hundvakt åt Flora.
Ante hämtade henne igår & idag var första gången jag var ute & gick med båda brudarna samtidigt. Igår var mamma snäll & var ut med dem eftersom det skulle vara lite riskabelt att skicka ut mig som var yr hela tiden:P

Flora är en tibetansk terrier & eftersom hon har så mycket päls så brukar de klippa henne på sommaren så att det inte ska bli så varmt för henne. Det som är lite jobbigt just nu är att de bara hunnit klippa henne runt huvudet & på benen, medan hon fortfarande har kvar all päls runt magen. haha. Jag skojar inte när jag säger att hon ser ut som ett får! :P
Så om ni ser någon efter vägen ihoptrasslad med en hund & en fårliknande hund så är det bara jag som är ovan att vara ute med två hundar samtidigt.
Och en sak till: Ni får skratta. Det gör jag faktiskt själv också emellanåt!:P

Nu ska jag ut i solen igen.
Ciao!

snor.

Jag vet att det inte är världens mognaste rubrik jag valde, men det är faktiskt det som stämmer bäst in på mig just nu.

Igår hade jag ju planerat att vara med emma, prata & gå en promenad. Men icket, när jag klev upp där vid 6 tiden så kände jag att jag var helt tät i huvudet men att jag annars kände mig rätt ok. Jag klev upp & gick in på toaletten, men där tog det stopp. Allt började att snurra & jag kände att det inte var långt ifrån att jag skulle svimma så jag skyndade mig tillbaka till sängen för att vila ett tag till. I hopp om att det skulle gå över. Men, det gjorde det inte. Så igår tillbringade jag istortsett hela dagen i planläge. Antingen i soffan eller i sängen. Jag kunde bara vara uppe korta stunder innan det började snurra runt om kring mig.. Ursch vad tråkigt det är att vara sjuk.

Idag mår jag bättre, jag är piggare i kroppen men jag är fortfarande snorigare än snorigast. Jävla pollen. Jag vet inte exakt om det är pollen, men jag tror de. Det känns iallfall bättre att ha något att skylla på! : P

Ikväll blir det suring hos svärmor & troligtvis lite Eurovision.

Helgens höjdpunkt är iallafall att vi imorgon ska vara barnvakt åt Jonte. Det ska bli hur mysigt som helst:)

Ha en bra dag i solen allihopa!:)

Kramkram!

ögon/näsa/hals

Jag behöver bara skriva ett ord: Pollen.

Jag trodde att jag hade min pollenallergi under kontroll. Har inte känt av den så myckte sista åren.
Imorse vaknade jag & kände att det kliade lite i halsen & i näsan men det var inte så farligt. Men ju längre dagen gick desto tätare & snorigare blev jag. Jag nyser & snorar HELA tiden & hela huvudet känns igentäppt. Jag var förbi mamma som hade kvar min medicin men den hjälpte inte speciellt mkt.. så nu är det bara att överleva natten som gäller. Wish me luck!


Min kära sambo har i veckan beslutat att han ska sluta snusa. Och det är ju såklart en jättebra ide!
Igår när jag kom hem från jobbet så hade han, städat, tvättat, diskat, bytt sängkläder, hämtat & packat ur ca 10 flyttkartoner, varit ut på promenad med stina & åkt en inlines tur. Men likafullt så hade jag lika mycket energi kvar när jag kom hem. haha. Stackarn, jag hoppas att det går över snart så att han blir som "vanligt" igen. Som tur är så har han iallafall inte varit på dåligt humör. inte än sålänge iallafall..:P
Han kom hem från jobbet för ett tag sedan & han är redan ute & åker bort lite överskottsenergi med inlinesen. Jag hade gärna följt med jag också om det inte vore för min täppta näsa& mitt onda huvud. Jag håller tummarna på att jag känner mig piggare imorgon.


Snart helg= hundvakt, barnvakt, husvisning, träffa emma.. osv. Fullspäckat schema. Men det ser jag fram emot:)

Godnatt!


bondgården

Nu är jag nyligen hemkommen från en super trevlig & intressant aktivitetskväll/familjekväll. Det var många barn & föräldrar som kom & vi har gjort flera mysiga saker. Ni kommer förhoppningsvis, utifrån bilderna förstå vad det är allt mest vi gjort :)

          
      

Som ni ser så började vi med att gå en tipsrunda som så passande handlade om djur, både vilda & djuren på bondgården. Vi hade möjlighet att grilla korv & pinnbröd och en massa andra godsaker


   
 Det var lite geggigt & lerigt på vissa ställen, men det är ju sånt som hör till:P

     
     
Korna är ju hur-söta-som-helst. Speciellt småkalvarna:) Lägg märke till hjärtat i pannan på kon på den sista bilden!


Här kommer lite bilder från mjölkroboten. Jag försökte även ta kort när en ko blev mjölkad, men det kan vara lite svårt att se. Man ser bara lite av benen bakom roboten..
     

Helt otroligt att det kommer ut så mycket mjölk på en gång. Nästan 10L från den kon som blev mjölkad när vi såg på!



Nu vet ni lite mer om hur jag har spenderat min kväll..
Nu ska jag lägga mig i badet & tvätta bort ko-lukten:)

Godnatt!

trött tröttare..

Johanna.

Ok, så farligt är det väl kanske inte men trött är jag. Ändå la jag mig inte såå sent igår.
Aja, idag blir det en rätt lång jobbdag. Ikväll ska vi umgås föräldrar, barn & lärarna hos en av eleverna på deras bondgård. Det ska bli riktigt intressant faktiskt.  Men innan det, så blir det middag på värdshuset i Btk;P
Nu håller jag bara tummarna på att de mörka molnen som är lite här & var på himlen ska försvinna så det blir strålande sol & varmt. Eller, så länge vi slipper regn så är jag nöjd:)
Jag har kameran med mig så om jag får chansen att fota lite senare så kan det hända att några bilder hamnar här på bloggen.

Nu ska jag gå & göra klart några framsidor till barnens pärminnehåll som jag började på igår.

Ha en bra dag allihopa:)

kramkram!

nya bekymmer..

Stina är inte riktigt sig själv ikväll.
Hon hoppar inte upp i soffan eller nåt.. dessutom verkar det ta ont på sidorna ner mot bakben:/
Jag som hoppades på att hennes bekymmer skulle vara över för alltid efter operationen..

Det är bara att vänta & se vad som händer.
Tur att A är ledig imorgon & kan hålla koll på henne:)

poppy red.

Idag är det måndag, igen. Veckorna går så snabbt nu.. inte många veckor kvar till skolavslutning & tre veckors städning. Men innan skolavslutning så är det mycket som ska hinnas med så det kommer nog vara fullt upp:)

Denna måndag började inte riktigt som jag hade planerat.
Steg upp & tvättade håret..fixade & sminka mig osv. Efter en stund så tittade jag på klockan & insåg att jag hade lite bråttom så jag kastade (ja, inte riktigt kanske meen) i mig en filtallrik. Borstade tänderna & halvsprang till bussen. När jag kom till busshållsplatsen så tittade jag på klockan & insåg då att jag var 15min för tidig. Haha, så det var ju bara att gilla läget. Jag började gå mot nästa busshållsplats men insåg när jag kom fram att jag lika gärna kunde gå tillbaka för det hade bara gått fem min. Haha, jag kan ju säga att det inte kändes speciellt bra att stressa så mkt för ingenting:P
men men.. är huvudet dumt får kroppen lida...


Ikväll har jag & mamma varit ute på en promenad & nu blir det nog snart sängen tror jag.
Jag hade tänkt lägga in några bilder också, har just lagt in några nya på datorn. Men, jag ångrade mig när jag kikat igenom dem. Det var ingen som kändes bra nog:P
Så, istället så avslutar jag detta inlägg med en bild som beskriver standarden på denna lägenhet...


  

E.M.D

Idag när jag & mamma skulle parkera på ck-parkeringen så tyckte vi att det var konstigt att det var så mkt bilar där. På söndagar brukar det ju inte vara så myckte folk på stan.. Men, vi parkerade & gick in på ck. Då tog det inte länge innan vi såg alla affischerna om att E.M.D skulle vara där idag. Då förstod vi varför det var fullt på parkeringen...
Vi lyssnade inte på när dom sjöng, men däremot såg vi dem när de signerade skivor.
Det blev inte så många fynd för min del på stan, sockar, leggings & ett nagellack.
Vi åkte också förbi coop för att köpa blomjord & när vi parkerat & var påväg in så öppnade sig himmlen. Oj, vad det regnade. Det var nog nästan hagel t.o.m.

Igår var vi en sväng till vårmässan utan att fynda, eller vi hittade många fina saker men vi köpte inget.
Igårkväll var vi med Jimmy & Malin och såg en film, en riktigt bra film faktiskt. Kandidaten. Helt klart sevärd!



Nu ska jag gå & laga middag.
Spagetti & Köttfärssås.

Kram på er & trevlig söndagkväll!

äntligen.

Igår fixande A så att vi kan gå ut på internet igen med bärbara datorn. Det känns bra. Iofs är det rätt skönt att inte kunna kika runt på nätet för då gör man andra vettigare saker istället. Men nu ska det bli skönt att börja om att blogga igen. Jag ska försöka förbättra mig på att lägga upp bilder osv:)

Idag gick det riktigt bra på skolan. Ingen drunknade på badet & vi gjorde nästan allt som S hade planerat in att vi skulle göra. Så jag tror jag får godkänt:P

Ikväll har vi varit på Kajvägen med J, J, J & M, grabbarna har sett hockeyn & vi tjejer har mest pratat. Riktigt trevligt. Jag hoppas vi kommer börja umgås mer nu när vi bor så nära varandra igen. Jag & lilleman har även hunnit med att hoppa lite studsmatta. Eller han hoppade & jag var mest rädd att han skulle ramla ner. Det märks rätt tydligt att jag inte har barn för jag blir typ nervös direkt jonte klättrar eller såå medan J & J sitter helt lugna. Man märker att de är mer vana hans påhitt:P

Nu väntar nog snart sängen skulle jag tro, ska bli skönt att få lite sovmorgon imorgon & slippa stiga upp klockan 05.50:/ Men känner jag stina rätt så lär vi nog bli väckta 04-05 tiden när tidningen kommer.
Sen ryktas det om att det kanske blir en sväng till vårmässan också:) nice.


Godnatt.

sjunde maj tjugohundra nio.

Hej alla läsare.
Jag lever. Ni behöver inte oroa er!

Jag åkte förbi min mamma med ett kort & tänkte passa på att läsa lite bloggar, jag bestämde mig även för att skriva några rader själv också. Så här sitter jag nu.
Jag måste ju uppdatera innan jag förlorar alla mina läsare. Jag har så inte så många så det gäller att hålla kvar dem:P

Jag & A bor nu i hamn igen, vi har kommit in i lägenheten & trivs. Självklart finns det bättre & fräschare ställen att bo på, men det är ändå något med den här lägenheten. Den känns mysig & framförallt ljus. Synd bara att det inte riktigt är den rätta årstiden för att använda den öppna sprisen. Stina har inte riktigt vant sig vid att bo där än, hon skäller nämligen på allt som låter från trappuppgången:/ Hon skäller extra mycket där vid 4-5 tiden på morgnarna när det stackars tidningsbudet kommer. Man vaknar lika förvånad varje morgon! Men det ska förhoppningsvis bli ändring på det nu när vi ska sätta in dörren till sovrummet som finns i källaren. Jag kan tänka mig att det inte blir lika praktiskt med en dörr, men vi måste ju iallafall prova.


Imorgon är det fredag. Det kommer att bli en rolig men stressig dag. Jag ska nämligen vicka för S imorgon så jag kommer att ha 3 av 4 lektioner helt själv. Som tur är så har S redan planerat lektionerna men det kommer bli lite jobbigt att hinna till lektionen efter lunchen med tanke på att jag ska en sväng till mjödvattnet & skjutsa hem en elev. men det ska nog gå bra:)


Nu ska jag åka hem från mamma & packa ihop mina badkläder inför morgondagens simträning. Sen kanske det blir ett bad för min del.. vi får se. Jim & Ante ser på hockeyn så jag är nog mest ivägen i vardagsrummet. haha.

Vi får nog snart igång vårat internet & då ska jag försöka uppdatera lite oftare. Kanske till&med lägga in lite bilder.
Ha en bra torsdagskväll!

kram hej!




Förresten så fick jag ett riktigt trevligt telefonsamtal idag. Vi pratade om allt från traktorer till lastbilar & bollar :) Det är inte varje dag det händer:P

Lättlagad & trevlig påskkaka.

Fick ett recept av A igår:P
-------------------------------
1dl socker
4ägg
2dl torkad frukt
1tsk salt
1dl farinsocker
4msk citronsaft
nötter
2 liter whisky
-------------------------------
Ta fram en mellanstor skål.
Kolla whiskyn genom att smaka.
Häll whisky i ett decilitermått och drick.
Upprepa.

Sätt på elvispen. Smaka återigen whiskyn, om den fortfarande håller kvalitéten.

Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen.

Kolla om whiskyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.
Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med att torkad fjukt.
Schätt på elvischpen igen...
Om den fjuktade torken fastnar i schkålen, vrid loss den med en muvschkrejsel.
Schmaka sen om whiskyn fortfarande är god.
Schen schka du schila 2 dl schalt, eller nåt schånt.
De é inte schå noga.
Kolla whischkyn.

Schila citronsaften, lägg till en ma...sched.. och schå socker, eller nåt, vad fan.
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen på 220 frader, glöm inte att schtänga av elvischpen.
Schläng ut schkålen grnom fönschtret, icg....schå kolla schen whiskyn.

Gå å lägg dej.. Vem fan schänner för å äta en jävla fjuktkaka iallafall....?

Lyckatill!




Hör gärna av er om ni får för er att testa;P

sommarkänslor:)

Idag är det riktigt härligt väder ute & den har mestadels spenderats i en solstol på M&J´s atlan!  Så härligt. Jag har förhoppningsvis fått mig lite färg under tiden jag suttit ute.

Jag & mamma har även kört lite saker till lägenheten idag. Senare ikväll kanske vi åker till Nicke och hämtar lite mera lådor vi får se vad vi orkar.. Vi hade tänkt sova första natten i lägenheten i natt, men eftersom nu M&J bestämde sig för att fara till stugan så kaanske det blir så att vi sover i huset några nätter till. Haha. Lägenheten står ju kvar:P

Igår blev det rätt lugnt eftersom A har jobbat idag. Vi var här hos mamma med dom & Bosse&Agneta. Vi besökte även brasan uppe vid vattentornet, eller brasa & brasa, det var mest rök. Så surt var det där. Mycket folk & många barn, träffade Jim & Jonte också:) Nu ska jag bara vänta tills A kommer hem så det blir middag någon gång.

Kvällen är inte helt planerad än, det beror på hur A känner sig med förkylning osv.
Ha en bra kväll & Njut av solen så länge som går!:)

kram!

RSS 2.0