deprimerad

När ska detta skitväder sluta? Jag vill ha sol & vår. Snö som smälter och fåglar som kvittrar. Men det man får är snöstorm mest hela dagarna. Ursh vad tråkigt. Att jag dessutom är hemma helt själv gör ju inte saken roligare. Jag försöker tagga upp mig själv för att gå ut & skotta men innerstinne håller jag tummarna på att vår kära vän Jonny ska komma med traktorn. Fast eftersom det inte bara är på dungatan det är snökaos så är han garanterat någon annanstans och skottar för fullt. Där det behövs mer. Mej jag måste säga att det har varit guld värt att ha en vän som J denna vinter. Helt underbart.



aah. på med ytterkläderna & fram med spaden...

s-n-ö.

Rubriken säger väl allt, eller hur?
Jag skämtar inte när jag säger att vi snart, iallafall om det fortsätter snöa såhär, kommer att bli insnöade. Vi har absolut ingen stans att skotta all snö & motivationen är inte direkt på topp!
Jag håller tummarna på att det slutar snöa & att solen får vara framme istället:)

Ante jobbar hela helgen vilket betyder att det är rätt ensamt här hemma. Som tur är så är mamma inte sen att hitta på olika saker så idag blev det en sväng på solbacken. Shoppade sockar, ett par tights & mat. Har dessutom skottat & tvättat idag. Och bjudit ante på en god middag. Så jag känner mig ändå rätt så nöjd med denna lördag.
Vad som händer imorgon det återstår att se, nåt ska man väl förhoppningsvis hitta på:)


Hoppas ni har en trevlig kväll alla läsare:)


klagomål.

Det börjar vara flera stycken som tycker att jag ska skriva några rader här så det är väl bäst att göra det då:)

Dagen har spenderats med många trevliga och mysiga saker. Klippning & lunch på Viking med brudarna. Dagen kan ju inte bli bättre. Att vi dessutom ska grilla till middag med familjen J gör ju inte saken värre direkt! Nu håller jag bara tummarna för att det blir en bra hockey match ikväll.

Måndag & Tisdag spenderade jag i bodbysund. Mycket trevligt. Det blir återbesök redan nästa vecka då det nalkas partaj. Det ska bli riktigt kul att få träffa alla då:)

Imorgon & torsdag är det fältstudier i kåge som gäller & det ska bli riktigt spännande. Därefter blir det två skoldagar innan vi lägger böckerna på hyllan & tar påsklov. Bättre än så kan det nog inte bli just nu.

Nu har ni fått en liten uppdatering om vad jag gör på dagarna iaf:)

Njut av solen allihopa!

dusch.

Denna fredag blev inte riktigt som planerat, lilla thea har blivit sjuk så fredagsfikat hos moa är inställt. Lite trist, men vad göra.

Jag ska istället försöka rycka upp mig & bege mig in i duschen för att ta bussen till stan. Jag kan inte vara hemma idag, jag behöver göra nåt.

Veckans luleå vistelse gick riktigt bra & det var otroligt skönt att bara slappna av på hotellet istället för att skynda sig hem till skellefteå. Och frukosten, heelt fantastiskt. Jag fullkomligt älskar hotellfrukosten;) Så, om det alltid var kampanjpriser för studenter så skulle vi nog bo på scandic varje gång;P
Uppgiften som skall vara inne på söndag är inskickad så nu har jag helg, så skönt. Bäst att ladda upp inför två dagars jobb nästa vecka, en ledig onsdag & två dagar med fältstudier. Så det blir en spännande vecka.

Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig fredag!
Skickar en krya-på-dig-kram till thea också:) lillgumman.

Tjing!

luleå.

Helgen har varit alldelens underbar med många trevliga inslag:)

Imorgon bär det norrut igen, mot luleå. Denna gång är det bara tisdag & onsdag vilket känns tillräckligt för min del, sedan måste vi nämligen fortsätta kämpa med ännu en inlämningsuppgift. Eftersom vi denna gång även skall tillbringa natten i Luleå så måste jag försöka komma ihåg att ta med mig lite packning. Men tyvärr så glömde jag nog min hjärna på skeria idag så allt tar såå lång tid innan jag kommer på vad det var jag skulle göra. suck. Jag hoppas på en bättre dag imorgon;P

Nu blir det en promenad till svärmor & micke:)

Trevlig kväll allihopa!

fredag:)

Det är något speciellt med fredagar:)
Nu måste jag börja göra ett ryck så jag hinner städa lite innan fredagsfrämmandet kommer hit.

Städsuget är dock väääldigt långt borta. Men jag ska göra mitt bästa:)
Har redan misslyckats med en sak som jag ska bjuda på idag, men jag hoppas det blir bra ändå;P

Trevlig helg!:)

fuskbyggarna

Det är ju skandal att det finns så många fuskbyggare runt om i sverige. Hur kan man förstöra folks drömmar bara sådär? Har folk ingen som helst skam i kroppen?

Starta inte en byggfirma om du inte vet vad det innebär!!

mars månad.

Varning - pluggtema!!


Under denna månad är det många böcker som skall läsas, diskuteras utifrån olika läsloggar & diskussionsfrågor, arbeten skall skrivas & framförallt, böckernas innehåll ska ifrågasättas & fördjupa ens kunskaper.
Vissa dagar känns det tungt, andra riktigt riktigt roligt. Men, så är det väl alltid när det gäller skolan?

Det jag ser extra mycket fram emot just nu, är fredagsfikat & hotellvistelse med två riktigt härliga brudar. Luleå väntar nästa vecka & vi tänkte därför slå på stort & sova på hotell. Det ska bli så skönt att slippa köra hem i mörkret när huvudet är fullproppat med information & det ska bli såå härligt att sova i ett fräscht rum med rena sängar. (tvärtemot vandrarhemmen vi bott på)
Att vi då, innan nästa luleå vistelse, skall läsa minst tre böcker, göra olika sammanfattningar, skriva ett arbete, skriva upp åtta viktiga (!) diskussionsfrågor & förbereda en diskussion som skall hållas inför hela klassen känns inte värt att tänka på. Ikväll. 
Det blir imorgon & alla dagar/nätter fram till tisdag.

Nu ska jag gå ut med soporna & ställa dem vid vägen så att vi inte glömmer bort det.
Godnatt allihopa:)




vår.

När solen tittar fram som den gjort idag då kan man inte göra annat än längta till sommaren:)


heta känslor!

Ja, det är väl det minsta man kan säga om Aik matchen mot Södertälje.
Inför tredje perioden leder vi så det är bara att hålla tummarna på att vi håller detta hela matchen ut:)









Tack Emma & Karin för en mysig dag på stan:)

solsidan

Middagen är bortstökad - nudlar:P
Godiset är framme.
Ljusen skall tändas & filten ska få värma mig i soffan.

Nu tänkte jag se solsidan som alla säger är så bra, har de två första avsnitten på datorn:)
Ante är på galej & det betyder att jag ska hämta honom om ett antal timmar;P Men, det gör inte så mkt.


Tack för mycket gott fika & sällskap idag tjejer + fredde & tack igen för skjutsen:)

Ha en bra kväll allihopa!:)




Jag vågade gå över till grannen med en bukett tulpaner som tack för hjälpen med plogkanten, två dagar i rad. Han ville inte riktigt ta emot dem men jag insisterade. Det känns så mycket bättre att verkligen visa sin uppskattning - visst ett Tack räcker långt. Men nu blev det blommor också:)

fredagsfika.

Förra veckan var det Bea som bjöd på fika för en hel koloni & jag undrar vad frida toppar med idag när det är hennes tur att få fikafrämmande.               Dungatan nästa fredag, eller vad säger ni?
Jag längtar så mycket till att få träffa tjejerna igen, för det har ju faktiskt gått en hel vecka sedan sist & det är påtok för länge. Jag är dessutom lite kluven inför en skoluppgift som jag tänkte höra lite med dem om.
Och att jag skall få träffa två helt underbara småbusar, Thea & Mollie,  gör ju inte att jag längtar mindre direkt. Deras närvaro gör ju att man blir glad i hela kroppen. :) Mysigt värre:)

Nu tänkte jag göra mig helt klar & sedan kanske gå ut i solen en stund till innan Bea kommer & hämtar upp mig:)

Soliga kramar från dungatan:)


sol.

Nu går jag ut & skottar av altanen. När det är så fint väder ute kan man verkligen inte sitta inne med näsan i en bok - eller hur?;)



Update.
Det tog inte långt tid efter att jag började mitt skottande innan jag insåg att jag skulle få hålla på i minst ett dygn innan snön skulle vara borta från altanen. Så, istället gav jag mig ut på en underbar promenad i solskenet. :)

what to do?

Ante har just farit till jobbet & är borta till närmare åtta. Det betyder alltså att jag har en massa timmar på mig att göra lite skolarbete. Men, frågan är ju bara vad jag egentligen ska göra? Frågeställningen är inskickad.. sen då?
Kanske fortsätta läsa så att man iaf har någonting att komma med på diskussionen på måndag? Ja, det får väl bli så.. Sen hade jag faktikst tänkt försöka ta mig ut på en promenad också. Det var alldelens för längesedan nu..

Nä, nu gräver jag ner mig i Barndomspsykologi.... igen...


shopping.

Den nya vardagsrumslampan har kommit;)


Diskmedelsburk från Hemtrevnad

 

          2 Kuddar från Ohlssons tyger
 

Skål från SvenskaHem


Bodybutter från BodyShop
 


När vi ändå var inne på SvenskaHem så passade vi på att beställa två sängbord också:)
Nu håller jag bara tummarna på att färgen passar bra till vår sänggavel.

Godnatt:)


besiktning.

Nu förstår jag ju att ni undrar hur det gick för oss på besiktningen idag. Och jag kan lova er att min älskade andreas aldrig sett så nervös ut i hela sitt liv. Innan vi körde in bilen så tittade han på mig och sa att vi säkert skulle behöva betala 7000:- för allt som skulle vara fel. Mitt under självaste kollen så ändrar han sig till 2500:-

Men, vi behöver inte betala någonting. Inte ens en ombesiktning.
Peggan gick igenom utan anmärkning - förutom två trasiga lampor. (som funkade en halvtimma innan)

Jädrar så skönt det var att köra därifrån & det tog ett bra tag innan vi fattade att den verkligen hade gått igenom.
Den är kanske inte så pjåkig ändå den där peggan;P

shopping.

Imorgon vid två-tiden tänkte jag ta lite ledigt från skolböckerna. Då ska vi åka upp till stan & kika runt lite innan det är dax att besikta peggan. Håll tummarna för att allt ska gå bra - för jag tvivlar. Starkt:P
Så imorgon hoppas jag att jag vaknar på rätt sida & att hjärnan är på hugget. Då ska jag nämligen försöka ta ut en bra frågeställninge. Vilket egentligen inte är så svårt, men jag har insett att jag hellre ger upp än att kämpa när det är något som går emot mig. Vilket jag måste försöka ändra på.

Vi gick till S & R idag för att låna deras stege när vi hade tänkt börja skotta altantaket, men fy fasen vad mycket snö det är på gården. Jag syns ju knappt;P Snön på taket är fortfarande kvar för det var lite för kort stege + att man inte kan gå på taket med risk att det spricker. Så ante ska ut imorgon i dagsljus och försöka ta bort mera. Annars kan det gärna få komma en riktigt stor storm inatt som bara tar bort snön på taket så att vi slipper det imorgon. För med antes tur så kommer han säkert att ramla ner;P  Jag hoppas bara att han ramlar åt rätt håll isf, så att han landar mjukt!:P




tråkiga tisdag.

  • Snön fortsätter att vräka ner & min oro för altantaket blir bara större. Ikväll ska det klättras, skottas & förhoppningsvis inte ramlas ner.
  • Jag har snart tagit mig igenom halva bok nr 2 när jag såg ett mail från läraren med en massa frågor som tydligen skall hjälpa oss i att förstå bokens innehåll. Tack för den.. nu måste jag ju börja om från början.
    Jag insåg nämligen av att läsa frågorna att jag absolut inte har den blekaste aning om vad boken jag läst handlar om.
  • Ibland önskar jag att jag jobbade istället för pluggade. Tänk så skönt att vara på jobbet i ett antal timmar för att sedan komma hem & göra precis vad man vill.. Nu går väl det att göra även när man pluggar - den enda skillnaden är bara att man får en stor klump i magen för att man inte prioriterar böckerna 24 timmar om dygnet.
  • Imorgon är ante ledig & då ska jag plugga -  måste komma på en vettig frågeställning. Vi ska besikta bilen, skotta taket (om vi inte blir färdiga idag såklart), ante ska klippa sig, vi ska handla mat, vi ska besöka svenska hem, vi ska fira micke som fyller år & vi ska säkert skotta gården minst 2 gånger.


Nä, det är väl bäst att fortsätta läsandet...

 


TACK!

Till grannen som återigen var här & skottade bort plogkanten medan jag satt inne & pluggade. Idag behövde jag alltså inte ge honom några vädjande blickar;P

Tack även till Johnny som också var här idag, men med traktorn. Tyvärr fanns det ju inte så mycket kvar att skotta, men din närvaro uppskattas ändå kan jag lova:)


skotta. skotta. skotta.

Dagen har spenderats inomhus, läsandes Barndomspsykologi. Det är något speciellt med vissa böcker - de går verkligen inte att ta sig igenom. Hur mycket man än försöker & kämpar. Varför blir det så?

Ikväll har jag gjort någonting betydligt roligare, jag har busat med jonathan. Jim & Ante hjälptes åt att skotta deras tak & samtidigt som de gjorde det så skottade jag & jonte också. Men på marken då såklart.
Jag blir lika faschinerad varje gång jag får träffa denna underbara lilla kille. Han som nyss var så liten är nu, helt plötsligt så stor. Det är så roligt att se honom utvecklas. Jag vet inte om det beror på att hans mamma är en underbar tjej & vän & att det pågrund av henne som jonte ligger mig så varmt om hjärtat. Men för varje gång jag träffar honom så smälter mitt hjärta. Han är älskad!
Hela familjen J ligger mig faktiskt väldigt varmt om hjärtat!:)

Nu tänkte jag dricka lite kaffe & kanske äta någonting onyttigt;P
Godnatt!


RSS 2.0