here we go

De senaste dagarna har jag faktiskt känt mig ovanligt lugn inför det som komma skall. Hela dagen har jag varit riktigt lugn. Fram tills nu. Nu känner jag att det börjar bli lite jobbigt, men jobbigt på ett bra sätt. Imorgon börjar skolan om. Klockan 13.00 ska jag sitta i skolbänken igen. Första dagen på mina 2½ år som jag har kvar till slutmålet, förskollärare. Men, först och främst ska jag ta mig igenom morgondagen & framförallt hösten. Det kommer säkert bli en höst som kommer innehålla mycket lärarorika saker, en hel del läsande & inlämningsuppgifter men jag tror och hoppas att det kommer vara en riktigt rolig höst. Jag hoppas det iaf.
Jag tror också att det är bra för mig att det inte är någon som jag känner så väl som jag ska plugga med. Jag behöver lite utmaningar för att tuffa till mig lite, sluta oroa mig för småsaker och inte ta allt så allvarligt.

Jaja, jag känner att jag inte riktigt är fokuserad på att skriva ett inlägg just nu så jag går & packar lite inför morgondagen istället.

Håll tummarna för mig imorgon!:P

snor & gnäll.

Lilleman har blivit förkyld, snoret rinner & nu i afton har han också börjat hosta. Det är så synd om honom för även om han inte har feber så märker man att han inte är riktigt fräsch. Idag har han ramlat två gånger på ansiktet vilket resulterat i minst tre röda märken. Stackarn. Jag börjar nästan tro att han har blivit förkyld och gnällig medvetet så att jag ska se fram emot skolan lite mera:P  Det är nog ingen som gillar gnälliga barn, men det bästa med det är ju att man får mysa lite extra:)

Nu är det mindre än en vecka tills min mammaledighet är slut, för den här gången:P Och just nu känns det faktiskt bara roligt. Lite tungt är det ju alltid när man har varit och lånat hem en bråkdel av all litteratur & inser att det är en heeel del läsande i höst. Och av erfarenhet så har jag ju egentligen inget "läshuvud". Men, det ska nog gå bra. Det är ju inte så värst länge kvar innan jag har frida med mig vid min sida, bara denna hösttermin + lite mera. Och nu har hon dessutom ordnat så jag slipper åka själv till luleå den första dagen & det tackar jag såå mkt för! :)

Imorgon är ante ledig och just nu har vi inte så många planer. Det går inte att göra så mkt mer än att vara hemma nu när charlie är lite hängig. Det kan hända att jag lämnar mina grabbar en stund för en sväng på stan.. men vi får se hur det känns imorgon.

Snart kommer älsklingen hem & det ska bli så kul. Han har bara varit borta några timmar men jag har kommit på lite saker till charlies rum som jag måste berätta om!
Jag hoppas ni alla har en underbar kväll!
kram på er!

Idag bjuder jag på en bild på mina älskade busfrön. Tänk vilken tur jag har som har en sån underbar guddotter. Det är nästan för bra för att vara sant att jag & en av mina absolut bästa vänner får barn med bara tre månaders mellanrum. Det ska bli så roligt att följa dessa två underbara barn på deras väg genom livet!
Älskade hjärtegryn♥



bilspaning.

Dagen började väldigt lugnt eftersom regnet öste ner utanför fönsterna. A åkte till falmark med förhoppningen om att få åka med till huvudstaden. Men, när det endast fanns kvar biljetter för ca 3000kr enkel väg så fick det vara. Så istället för att hämta en bil så fick han spendera dagen med oss isället. Och efter en hel del sittande vid blocket och flera telefonsamtal så verkar det nu vara så att vi får hämta en bil i övik imorgon istället. Det ska bli så skönt att få ha tillgång till en bil igen. Nu slipper vi traktorn! Lycka! Men, hur det går i övik imorgon det berättar jag mer om en annan dag!

Dagen har varit rätt lugn ändå, solen kom fram mellan regnmolnen så vi cyklade ut till storgrundet och hälsade på farmor och micke. Därefter blev det en snabbis till Sjön & efter det en tur på coop bygg. När vi lika var i stan så passade vi på att äta på coop eftersom det ändå var matdags för lilleman. Eftersom vädret var så fint ikväll så bestämde vi oss för att fara och se på fotboll, rönnskär mot drängsmark. Men charlie hade andra planer så en stund innan halvlek så cyklade jag & charlie hem. Krafterna var slut hos prinsen och han somnade rätt snabbt ändå.. och det gjorde jag också..:P


Eftersom ante inte är hemma just nu så har jag försökt vara lite duktig och letat fram lite litteraturer på nätet. Suck, bara en vecka kvar nu innan allvaret sätter igång igen. Men, jag ska försöka göra allt för att tänka positivt på det för då kommer det gå betydligt lättare:)


Vår älskade gladskit;)


storkillen

Idag har vi varit på Bvc för en kontrollvägning av lilleman. Sist vi var dit hade han bara gått upp ca 30g på en månad men det var nog sviterna av magsjukan han hade vid midsommar. Idag väger han iaf 8100g & är 70cm lång & är då tillbaka i sin kurva. Egentligen skiter jag fullständigt i den där kurvan, iaf så länge man ser att C mår bra men det känns ju skönt nu att allt är som det ska igen. Nästa besök är om en månad då det vankas 10 månaders kontrollen..!

På en stund packar jag in den sovande prinsen i bilen & åker till ursviken för att hämta upp Lill & Oliver för att sen åka mot kåge. Det är alltid lika trevligt att träffas & när det är sånt här trist väder ute så är det skönt att umgås med lite brudar & barn:) Och eftersom vi fortfarande inte har någon bil så är det tur att jag har en sån snäll mamma som lånar ut sin medan hon är och jobbar. thank you:)


Igår blev det middag på nygatan 57 med emma & karin & det var riktigt trevligt. God mat var det också. Det var första gången vi var där och det var faktiskt ett riktigt mysigt ställe så dit blir det nog att gå någon fler gång. Men nästa gång ska vi inte köra bil dit, eller hur emma?;P Efter maten blev det en glass och lite mera surr på Ainas. Det blir ju inte att vi är samlade alla tre så ofta nu för tiden men det är så underbart de gånger vi väl gör de. Både E & K har en speciell plats i hjärtat och även fast vi kanske inte hör av varann så ofta så vet jag ändå att de finns där, vad som än händer♥


Nu måste jag skynda mig att packa väskan med mat och allt som ska med. Jag hoppas att alla läsare får en underbar dag:) Kram på er!


Såhär skitigt får man det hemma undertiden man byter fönster;)


söndag

Idag händer det nog inte många knop. Jag har planerat för att gå & handla, cykla till mamma & hämta lite saker + plocka vinbär och koka saft. Inte så många eller jobbiga saker, men jag tvivlar på att jag kommer orka göra allt ändå:P



Eftersom jag inte lagt in så många bilder på guldklimpen i sommar så kommer det några lite då & då iisället. Jag har ju nämligen lite bilder på lager!

 
En bild från premiärbadet i nya poolen:)


Titta moster, jag har fått vara ute och åka cykel:)


dagens fynd


En tröja till charlie från HM



En body & ett par jeans också till charlie från Kappahl


Jag hittade faktiskt en tröja till mig själv också, men jag har ännu inte riktigt bestämt mig om jag ska ha kvar den eller inte:P



Nu ska jag gå & packa väskan för ikväll blir det middag hos svärmor:)


nio månader

Idag blir det att åka in till stan & spendera dagen i bonnstan med pappa & förhoppningsvis catrin. Och jag börjar redan nu inse att jag inte ens klarar av en dag utan bil. Att ta buss upp till stan, på en lördag & dessutom under sommartid är inte det lättaste. En buss 09.40 & nästa 12.00.. ena lite för tidigt & den andra lite för sent. Men, what to do.. Det är bara att göra oss klara & åka med den tidigare. Jag hoppas att ni alla får en underbar lördag:)



Tänk att vår lilla kille idag blir nio månader gammal. Vår glada & busiga lilla prins!


fredag

Idag har vi haft en riktigt bra dag. Först kom M & hämtade bilen, så nu är skodan ett minne blott. Vi hann ha den i ca ett år innan det blev dags att byta. Än har vi inte hittat nåt att byta till, men det kommer nog. Hoppas jag. Annars måste vi nämligen köra en gammal passat som mestadels låter som en traktor, den har ingen fungerande ac eller stereo + att den inte har någon servo;P Men, ju längre vi kör traktorn ju mer kommer vi nog njuta av nästa bil. Efter att bilen åkt till sitt nya hem så fick vi efterlängtat främmande av Emma, Karin & Meja. Barnen har busat, vi brudar har snackat & ätit en god lunch på kopparstark. Emma & Meja stannade kvar lite efter att barnen hade sovit så de hann både äta en gång till tillsammans plus leka lite till & det tackade vi absolut inte nej till. Ante jobbade ju till sex idag så sällskap är alltid välkommet.

Imorgon jobbar ante hela dagen så vi får se vad jag & c hittar på, men om det är fint väder så blir det nog en tripp till stan & marknaden i bonnstan. Nu ska jag gå & se hur det går för A att söva lilleman.. & sen äta middag. Nu börjar jag bli riktigt hungrig!



Här badar prinsen i mejas pool:)


farbror doktorn.

När charlie var på sexmånaders kontrollen så upptäcktes ett litet blåsljud på hans lilla hjärta. Första reaktionen blev såklart lite chockerande men efter lite mera information så blev jag genast lugnare. Strax efter besöket ¨på bvc så blev charlie förkyld & vi kände direkt att det var därför de hade hört blåsljudet.. Veckorna gick & idag fick vi äntligen komma till stan & barn för att kolla ännu en gång på hjärtat. Vi började besöket med att ta ett EKG & charlie var fullproppad med blåa klisterlappar & slangar. Därefter fick vi träffa en sköterska som kollade syresättningen i blodet + tog blodtryck. Redan vid besöket hos sköterskan så började charlies humör tryta lite.. men allt gick ändå bra. Han var så duktig vår lilla prins.
Det tredje och sista stoppet var hos läkaren & det tog inte många minuter innan vi förstod att krafterna var påväg att ta slut hos lillkillen. Men, läkaren gjorde så gott han kunde för att lyssna på hjärtat vilket inte var det lättaste men han kom ändå fram till att blåsljudet fortfarande var kvar & efter lite dividerande så ville han ändå skicka oss till umeå för ett ultraljud. Eftersom charlie sällan sitter stilla, äter helst hela dagarna & ständigt är glad så känner vi oss inte så oroliga. Hade det varit några större fel med hans hjärta så hade man nog märkt att någonting inte var helt okej. Det är ju trots allt många barn som har blåsljud som växer bort när de blivit lite äldre.
Men trots det så är vi tacksamma för att de tar det på allvar & låter oss åka till umeå. Bättre en koll för mycket än en för lite.


Idag har jag fått en ny kompis av min älskade sambo, en ny dator. Så nu ska det förhoppningsvis komma in lite fler inlägg & absolut mera bilder:)


fönster.

Under de senaste två veckorna har vi hållit på att byta fönster här hemma. Eller, vi har mest tittat på & hjälpt till när vi kunnat. Alla fönster är på plats nu, likaså foder & plåt på utsidan. Vi är riktigt nöjda. Det blev som ett helt nytt hus! Vi har inte hunnit byta i vardagsrummet än, men det är för att det blir lite mera jobb där. Tre fönster ska bli två, plus att vi måste riva minst tre lager med tegel utanför fönsterna för att de har satt sig. Och för att komma åt teglet ordentligt så måste vi riva lite av inglasningen, men inte så mkt. Bara ta bort lite brädor i taket. Men ändå, mycket jobb är det! Det är tur vi har B & L som hjälper oss:)

Ikväll ska vi sova första natten utan charlie. Han ska få följa med mormor & Janne till stugan medan jag & ante går till kurjan. Jag tror att det kommer gå riktigt bra, både för Charlie & för oss. För även om det känns jobbigt att skicka iväg prinsen så tror jag att denna kväll är väldigt välbehövlig för mig. I veckan har vi mest varit hemma & inte träffat nån nästan så det ska bli kul att träffa lite folk ikväll:) 


ja, nu har det tagit flera timmar att skriva detta korta inlägg. Men det har blivit lite störningar emellan. Nu ska jag iallafall göra mig klar. Grabbarna verkar vara på hugget så det är väl bäst att skynda sig lite.

Kram på er! 

RSS 2.0