doptårta.


Såhär fina tårtor hade charlie på sitt dop:)


potatis!

I veckan har charlie fått smaka potatis & det har inte varit speciellt uppskattat. För varje sked jag stoppat in i munnen så har han fått rysningar i hela kroppen & fått kväljningar!
Men idag när vi fick besök av emma & meja så satt jag & försökte ge charlie potatis.. men det tyckte han inte om & efter bara några få skedar så ställde jag bort skålen. Då kom just emma & meja in så jag berättade för emma hur han reagerade & då tänkte jag ge han en sked till bara för att emma skulle få se hur han reagerade. Men vad händer, jo han äter. & gapar! Så hela potatisen försvann i lillmagen. Jag tror att han blev så chokad över att de stod i hallen att han glömde bort att det var äckligt:P
Så det ska bli intressant att se hur han reagerar imorgon när det bara är jag & ante hemma:P
Vem vet, jag kanske får bjuda hem brudarna varje dag vid lunchtid:P

underbara tisdag!

Även fast förkylningen kommer med stormsteg & ett huvud som bara blir tyngre så har det varit en riktigt bra dag i underbart sällskap. Jag & Charlie fick besök av Meja & hennes mamma:) Det blev lite bus med barnen, en promenad & en lunch på kopparstark. Så nu har även emma varit där & ätit!
När vi skulle fara därifrån så kommer jenny som äger kopparstark med en liten påse med två chokladbollar i som tack för att jag är så duktig på att ta med nytt folk till fiket!:) Vilket överraskning & så glad jag blev. Jag tycker att det är ett supermysigt fik & är glad att vi har det i skelleftehamn. Speciellt nu när man har barn, för att sitta på waynes & fika känns mer stressande än mysigt. Så därför föredrar jag starkt att fika här i skelleftehamn:)

Nu ska jag joina mina grabbar & heja fram skellefteå i hockeyn!


Kram på er!

jag älskar er!


2011-03-19 Charlie Bertil Åhlund

Förra lördagen var det äntligen dags för charlies dop. Förberedelserna var klara & allt kändes lugnt. Charlie hade sovit jättebra hela den veckan, men natten till lördag så vaknade han typ varje timma. Eftersom han hade sovit så oroligt den natten så somnade han redan vid nio i vagnen så då passade jag & ante på att göra oss klara och vid tio tiden gick jag med vagnen till kyrkan bara för att lilleman skulle få sova så länge som möjligt:) Och det var nog bra det, Charlie var skitnöjd genom hela dopet & jag tror att han trivdes med all uppmärksamhet:) Nu såhär i efterhand kan man ju känna att det var lite onödigt att vara så pass nervös just innan dopet, allt gick ju så bra. Men, man är ju alltid efterklok. haha.
Efteråt blev det kaffe, fika & tårta i församlingshemmet & jag tror att det uppskattades. Alla fikade och verkade trivas. Så charlies dopdag kommer vi minnas med glädje:)

Ikväll kommer madde & tobbe hit & ska se hockey & jag tror att vi även får alla bilderna från dopet då. Vi hade nämligen anlitat madde som fotograf & eftersom hon tog ca 300 bilder så kändes det lite jobbigt att skicka dem via datorn:P Så när vi har kollat igenom bilderna så lovar jag att ni ska få se några:)

Håll i er hårt idag så att ni inte blåser bort. Det blåser ju riktiga isvindar!
Varma kramar!

Vit chokladkaka.

Idag när jag hade finfrämmande av Frida, Märta, Moa, Bea & Thea så bjöd jag på en ny kaka. En vit chokladkaka & anledningen till att det blev just denna var för att den såg ut att vara så enkel & snabb att göra. För nu när man har barn så kan det ju vara svårt ibland att baka på förbestämd tid. Men idag sov charlie så jag fick baka i lugn & ro. Kakan blev riktigt god, men jag tror inte att det hade skadat med lite färska bär till den. Jag hade bara lite grädde att erbjuda:)

100 g vit choklad
100 g smör eller margarin
2 dl strösocker
150 g Kesella lätt
2½ dl vetemjöl
saft & skal från en halv citron
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

Smörj & bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker & kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ner det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ner i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda 25 minuter i 200 grader.


Riktigt enkelt:) Lyckatill!

fredag.

Vi önskar er en trevlig fredag!
Nu åker snart jag & charlie mot falmark för att hämta syster & johan:)


dop.

På lördag är det dop för Charlie som står på schemat. Alla servetter är vikta, kakorna är bakade, dopklänningen är fixad, mina kläder är köpta, Antes tvättade osv. Imorgon ska jag & C åka & hämta Lisa & Johan som kommer hem & sedan ska vi åka till församlingshemmet och duka. Dopet är redan klockan 11.00 på lördag så därför känns det skönt att vi får duka redan imorgon, det lär bli nog stressigt & nervöst ändå på lördag:P

Idag har jag träffat en massa mammor & barn på kopparstark, fiket firar idag 1-års jubileum & det måste man ju stödja. Blev en tonfisksallad & special cupcake, riktigt smarrigt!
När vi kom hem från fiket så började jag städa lite.. för jag vill ju att det ska vara någorlunda fint här hemma när syster kommer på besök.

Annars då.. jaa, Igår fick jag spontanbesök av frida & märta som uppskattades riktigt mycket, sedan blev det en stadstur med emma & meja som också uppskattades väldigt mycket:)

Jag vet att jag inte är så duktig på att uppdatera här på bloggen men nu för tiden finns det så mycket annat att göra än att sitta & blogga. Så ni får helt enkelt stå ut med att det inte är så mycket uppdateringar. Jag ska göra mitt bästa & åtminstonde skriva en gång i veckan men jag ska inte lova nåt.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe & vänta på att mina grabbar kommer hem från farmor!
Kram på er!

sjunde mars tjugohundraelva!

Idag har ante varit ledig & han ska fortsätta vara ledig hela veckan! Det är så skönt & mysigt att ha honom hemma, för ibland blir det rätt så långtråkigt att vara själv. Imorgon styr vi norrut mot Piteå där vi hade tänkt shoppa lite & bara strosa runt i mysiga lilla pite. Vad vi hittar på resten av veckan får vi se, troligtvis lite dop förberdelser & en massa familjemys:)

Idag har vi varit & besiktat bilen & allt gick bra tills kontrollanten frågade var vi hade nyckeln till dragkroken.. Både jag & A såg ut som två frågetecken när han förklarade att den var fastlåst & att man måste ha en nyckel för att kunna lossa den. Vi förstod i samma stund att bilen inte skulle gå igenom eftersom vi aldrig sett någon nyckel, än mindre hört talas om att det behövdes en.. Men, han som kollade bilen var snäll så vi behövde inte ombesikta så nu gäller det bara att hitta nyckeln som är i samma storlek som en cykelnyckel ungefär. Jag håller tummarna på att han vi köpte bilen av har kvar dem..!

Efter besiktningen blev det att gå på en date med några underbara tjejer & fredde! Nytillskottet Märtha var ju hur söt som helst. En liten trollunge! Jag kan inte fatta att charlie för bara några månader sedan var lika liten som hon är nu.. helt ofattbart. Sen blir man ju alltid glad av att träffa Mollie & Thea också & alla deras påhitt!
Men en av de bästa sakerna som hänt idag, av två, är att Frida bestämt sig för att vara mamma på heltid vilket innebär att jag får fortsätta gå skola med henne nästa vår. Så underbart:) Nu känns allt som har med skolan att göra lite lättare iaf.. men jag är ändå glad att det är ett bra tag kvar innan det är dags att sätta sig i skolbänken igen!

Nu måste jag vika lite servetter till dopet.. jag har bara 18 kvar!:P
Kram från mig!




Förresten idag hörde jag charlie skratta för första gången, han har annars bara gett ifrån sig glädjetjut men idag lyckades frida få han att skratta. Älskade barn! <3


röd.

För några veckor sedan då jag var hos frissan så gjorde jag hela håret lite mörkare med lite mera rödaktiga partier vid luggen. Jag tycker att det är så himla snyggt när man har röda slingor men nackdelen är ju att den röda färgen försvinner så otroligt fort! Så just nu går jag omkring i blekorange lugg istället för mera rödaktig & det är inte speciellt attraktivt! Men vad ska man göra, att gå till frissan igen har man ju inte direkt råd med så det får helt enkelt se ut som det gör.


afternoon tea

Idag har vi haft en riktigt mysig söndag. Vi började med en långpromenad runt hamn & sedan gick vi på kopparstark där det var afternoon tea party. Det bjöds på massor med godsaker, scones, skorpor, marmelader, ost m.m. riktigt trevligt så det rekommenderar jag starkt! Vi hade dessutom riktigt trevligt sällskap, tack för det:) Ikväll blev det ett core-pass med mamma & jag känner redan nu vilken smärta jag kommer ha imorgon av träningsvärk. Nu ska vi försöka se en film utan att somna & imorgon ska jag träffa tjejerna på stigs & mest längtar jag att få träffa lilla Märtha:) jag hoppas att ni haft en lika bra helg som jag haft:) kram från mig! (Ni märker nog att jag skriver från telefonen, för det blir alltid så konstiga & osammanhängande inlägg. Jag orkar nämligen inte skriva så utförligt )

sällskapssjuk!

Idag är ante ledig vilket uppskattas otroligt mycket. A håller just nu på att skotta av altantaket medan C ligger ute i vagnen & sover. Men, jag hoppas att han snart vaknar så jag får kramas lite:)
Igår blev det en riktigt trevlig förmiddag på kopparstark med väldigt härliga människor. Jag blir lycklig av att träffa folk & bara sitta & prata. Jag behöver det för att orka med andra saker. Jag är en sällskapssjuk människa!

På eftermiddagen när A kom hem från jobbet så gick vi på en promenad & under tiden så kom vi på idén att vi skulle åka upp till stan & äta på Max. När vi kom dit så var Charlie på strålande humör, han pratade & skrattade & charmade. Så medan A stod i kön så satt vi bara & busade.. När då väl maten var klar & A satte ner brickan på bordet, ja då blev det en totalvändning! C vägrade att sitta i babyskyddet. Han ville inte stå, inte sitta, inte bli buren.. det var en blandning av hunger & trötthet & värme tror jag & det efterlängtade besöket på max slutade väldigt hastigt med endast halväten mat.haha. Tänk vad panik man kan få när ens barn skriker på så offentliga ställen:P Det är inte alltid lätt att vara liten & jag blir alltid lika förvånad över hur fort de kan vända från att vara sprudlande glada till att vara arg som ett bi!



Ikväll är det återigen träning som gäller & jag är så taggad. Onsdagar är just nu den bästa dagen på veckan:)
Ha en trevlig dag allihopa! kramar!


RSS 2.0