lång dag.

Idag blev det en lång dag.. åkte till jobbet vid halv 8 imorse och komme hem vid halv 10 ikväll, så snart är det dax för sängen för att snart vara på jobbet igen. Den långa arbetsdagen beror på att vi har haft föräldramöte, och eftersom vi jobbar till 16.00 och mötet började 18.30 så gav det inte så mycket att åka hem emellan. För då hade vi bara fått åka hem för att vända tillbaka på en gång nästan.. Så för att komma ifrån skolans lokaler en stund så bestämde vi oss för att äta middag på värdshuset i burträsk, men det gick inte riktigt som vi hade planerat. De har nämligen ändrat öppettiderna så dom har inte öppet efter kl 14 på vardagar.. synd. Men då åkte vi istället vidare till ostenshus där vi stannade för att äta, det var många rätter som lockade men det slutade med en Laxpaj med spenat & västerbottensost. Riktigt gott, så när vi var mätta och glada så åkte vi tillbaka till skolan för att förbereda föräldramötet som gick riktigt bra! Jag är så glad att jag fått chansen att jobba med alla inblandade i skolan, barn, föräldrar och självklart lärarna. Helt underbart!





Nu ska jag kramas lite med Ante innan jag som vanligt somnar i hans famn.

Kram på er!

(Skickar en extra stor kram till Emma & Karin som jag inte träffat på länge! :) )

kvällen är räddad:P

    

Nu blir det mys i soffan med satsumas och karra!


bilder från gårdagen.


Jag kunde inte hålla mig längre, så nu står ännu ett sko par i hallen :)


såhär roligt hade jag och jessica igår.
Eftersom det är en hel tavla som ligger i burken så är det ju en hel del pärlor att sortera. Men nu syns det då lite iaf att vi har varit där och sorterat!

  
Här är Jonte och brummar  på våran doppresent.

  
Först blev det blöjbyte & sedan pyjamas påklädning. Ante gjorde sitt bästa och jonte skrattade lite emellanåt åt hans tappra försök. Men tillslut så var pyjamasen på och blöjan ren!

veckan som varit..

Just nu sitter jag hemma hos mamma & Janne och skriver. Ante och stina ligger fortfarande och sover, så därför tänkte jag passa på att uppdatera lite här.


Tisdag: I Tisdags fyllde ante år, och Gustaf (grattis i efterskott) och Inga-lill. Många födelsedagsbarn på en och samma dag. Så på kvällen så blev det fulla lägenheten med fikasuget främmande för att fira 24-åringen. Jag hade ju bakat hela helgen och både muffinsen och bullarna gick hem - som tur var :)  Eftersom vi inte har direkt stor lägenhet så var vi tvungna att ta hem främmandet i omgångar, men det löste sig riktigt bra. Så nu är det bara att vänta till den 25 oktober då det blir kalas nästa gång:P

Onsdag: Då hände det nog inget speciellt, inte vad jag kommer ihåg iallafall:P

Torsdag: Då blev det att åka ner till hamn, först dumpa Stina hos mamma och sedan skynda vidare till folketshus för att se Skellefteå Aik -  HV. Och det slutade ju riktigt bra med vinst! Efter hockeyn så blev det att åka förbi mamma en sväng och fika men också för att hämta igen lillan såklart.

Fredag: Direkt efter jobbet så blev det en sväng upp på solbacken för att göra ett litet besök på systemet och inhandla inför lördagen. Sedan blev det att åka ner till hamn igen för att fira Antes morfar Ecke som fyllde år. Och som alltid så blev det en super smarrig smörgåstårta + massa annat gott fika.
Eftersom det var länge sedan vi hittade på nåt med Jimmy och Malin så kände vi att det var på tiden att styra upp nåt, och det slutade med att vi åkte iväg och bowlade. Efter första serien låg jag sist, men jag lyckades ta mig upp ett steg till tredjeplats efter andra serien:P Ante var ju som vanligt vinnaren,men det var ju inte så svårt att lista ut. Han har ju nämligen tävlat i bowling för några år sedan, men då var han med om en bilolycka och efter det så pallade inte kroppen längre. Kvällen avslutades hemma hos oss med lite chirre & karra framför tvn. Trevligt!

Lördag: Igår steg ante upp readn klockan 8, och for sedan ut för att leta en affär som hade öppnat. Tillslut så åkte han förbi kvantum som turligt nog hade öppnat. Där köpte han massor med gott för att kunna bjuda mig på en smarrig frukost. Så när jag steg upp kl 9 så var bordet dukat :) Oerhört uppskattat!
Efter frukosten så bar det av ner på stan för att hitta lite födelsedags presenter åt Jonte och det slutade med att vi köpte en mössa, en tröja, och en dunväst åt han. (Tyvärr så har jag inga kort på kläderna, men jag såg att Jessica lagt ut några! Under dagen så hann vi även med att hämta ett vardagsrums bord på moröbacke åt rigmor som hon köpt på blocket, hänga på tempo för att grabbarna (ante och jim) skulle spela lite, hälsa på riggan och slå in paketen till jonte, handla m.m. Så vi lyckades hinna med en hel del innan det var dax att åka till örviken för att träffa Jim, Jessica och Jonte!:) Det är alltid lika trevligt att umgås med dem. Vi lagade mat, såg massor av fotboll, rensade lite pärlor (haha, kommer bilder sedan) och självklart busa lite med lillgrabben. Sen slank det även ner lite cider och faktiskt också en liten jäger, för grabbarna blev det destomer av de alkoholhaltiga dryckerna och det kan ju vara det som gör att ante just klev upp ur sängen:P Kvällen avslutades hemma hos mamma där vi sov över eftersom de ändå är i stugan.

Söndag: jadu, frågan är ju vad som kommer att hända idag.. när vi kommer hem ska jag lägga in lite bilder från veckan som gått. men framförallt från gårdagen med pärlsorterande, bus med jonte, mitt skoköp, osv.

Dagens inlägg blev lite långt, men ni behöver ju inte läsa allt om ni inte orkar:P

bullbak

Idag har jag tagit mig i kragen och bakat bullar för första gången helt på egen hand.

Innan jag började baka så pratade jag med mamma i telefon och då berättade hon att hon bakat bullar igår med ett nytt recept. ett recept där man inte skulle ha i lika mycket mjöl för på så sätt skulle bullarna bli saftigare. Och man vill ju inte direkt baka torra bullar. så jag körde på mammas sätt vilket gick jättebra när jag skulle göra degen, men inte lika bra när det var dax att baka ut den.. för med mindre mjöl i degen så vet ju alla vad som händer. det är lätt att det blir lite kladdigt att baka ut! och ett tag satt nog mer av degen fast i bordet än vad som fanns kvar att knåda. Så för att få ihop dessa bullar så hade jag nog tillslut i lika mycket mjöl som det skulle vara från början. haha.
men men, huvudsaken är ju att dom är ätbara. och det hade jag faktiskt tänkt testa nu. Nybakta bullar med mjölk, det är svårtslaget!











Ja, jag är stolt över mina bullar!

som sagt..

han kunde ju inte hålla sig från muffinsen igår!
muffinsbak


Nu skulle jag ju helst vilja säga att Antes muffins blev bra, men att mina såklart blev bättre. Men tyvärr så kan jag nog inte göra det, hans blev faktiskt bättre den här gången.


kakmonster

eftersom ante inte har tillåtelse att äta muffinsen som jag bakade igår, dom ska vi bjuda på på tisdag på kalaset.
 så ska han nu göra egna!  så jag ska se om jag får en bild på han när han är uppe i bakningen! : )
återkommer isåfall!

städa städa varje fredag... (lördag)

Idag har det varit en riktig städardag!
Började ju dagen med en sväng på stan som ni vet, men efter att jag hade skjutsat ante till jobbet så åkte jag iväg med all återvinning som vi samlat på oss, kartonger, glasburkar, hårdplast förpackningar m.m. För eftersom man knappt tog sig in i förrådet för att hämta stinas mat så kände jag att det var dax.
När jag kom hem så fortsatte städilet & det gäller ju att passa på när ilet kommer:P. Så jag dammtorkade i vardagsrummet, städade på toan, tog bort de värsta dammråttorna på golven (ante ska skura på tisdag) och rensade lite i skafferiet + stökade bort lite. Så nu sitter jag i soffan och smaskar på lite spanish corn :) det är jag värd tycker jag!
(Kan även hända att det slinker ner några tortillachips med chilismak också! :P)

spanish corn



Imorgon är det bullbak och tvättning som står på schemat, men förhoppningsvis också friskis & svettis. Min förkylning har ju äntligen börjat släppa så nu är jag redo att börja träna igen!

Ha en mysig lördagkväll, det ska jag ha!
kram!

stadstur.

Nu är jag just hemkommen från en tripp på stan. Ante fyller år på tisdag så jag kände att det var på tiden att ta tag i presentletandet. Som vanligt så önskar han sig ju ingenting, så det är inte det lättaste att hitta något åt han. Men jag tror & hoppas att han ska tycka om det jag har inhandlat.

Nu är det bara en present till Jonte som återstår. Han fyllde ju ett år i går! :)
jonathan på kräftskiva :)
Grattisgrattis:)


Snart är det dax att skjutsa Ante till jobbet och sen får vi se vad som händer. Baka? Städa? Gå promenad? Tvätta?
Som ni märker så finns det en hel del som borde göras, men vi får se vilket humör jag är på när jag kommer tillbaka.

take care!

(mina blåbärsmuffins blev godkända)

Konditor?

I don´t think so!  

Eftersom ante fyller år på tisdag så hade jag tänkt vara duktig och hinna baka lite ikväll, innan det är dax att hämta han på jobbet. Men nu såhär efter/ mitt i bakningen så vet jag inte om det var så smart val. Jag hade nämligen tänkt göra sega chokladrutor som är jättegoda (iaf när mamma gör dom). Så jag började med smeten och allt, och det var ju skitenkelt! Jag bredde ut smeten i en form och stoppade den i ugnen, under tiden den skulle gräddas så passade jag på att börja med Blåbärsmuffinsen jag också hade tänkt hinna med. Det var inte heller så svårt att göra faktiskt, men när jag då kikar in i ugnen så är i stortsett hela smeten påväg upp och ut ur formen så det var ungefär chokladsmet överallt!! (jippie)
Jag lät den vara en liten stund till innan jag tog ut den, men jag tvivlar på att den kommer vara så bra gjord. hård på ytan och jätte geggig i mitten. Aja, back to the muffins. Jag fyllde mina formar och stoppade in dem i ugnen, började städa lite i köket och efter en stund så kikar jag in i ugnen igen.. och vad har hänt? Jo, självklart så fyllde jag formarna lite för mycket så istället för ca 20 muffins så blev det typ 1 stor.

Åh vad jag längtar till morgondagens bullbak! hm..

Nu måste jag bege mig mot solbacken, för älsklingen ville tydligen ha chirre & dirre ikväll. & det måste han ju få! Så jag återkommer väl imorgon efter bullbaket. kanske.

säsongsstart!

Jajemen, igår var jag på hockey. Skellefteå Aik - Rögle. Vi blev bjudna av den ideella föreningen, först på super god mat och sedan biljetter till hockeyn. JAg kan inte direkt påstå att jag är speciellt intresserad av hockeyn, jag tycker det är kul att se matcher osv men jag kan inte så mkt om sporten, Regler och spelar osv. men jag försöker lära mig lite för varje gång. haha. Förra säsongen lärde jag mig iaf att Anders Söderberg har nr 26. (typ stolt)
Sen är det så härligt att vara på hockeyn och höra klacken heja fram sitt lag, då blir man faktiskt ganska så taggad själv också!

Utöver hockeyn igår så satt vi i ett konferens rum och pratade, åt gott och hade allmänt trevligt. Så det tackar vi för. Det var också kul att se vilka som satt med i den ideella, och härligt att några av "medlemmarna" inte ens har någon elev kvar på skolan. Det är bra gjort!

Annars i veckan så har det inte hänt så jätte mycket faktiskt. Men det ska bli skönt med helg ändå, få samla tankarna och vila upp sig lite inför nästa veckas äventyr!

Kram! 
 Nästa hemmamatch: AIK vs. Linköpings HC

makeover!

Efter ca 2,5 timmar hos frissan så är jag äntligen lite omstylad i håret. Ursh vad tråkig jag såg ut när jag satte mig där i stolen för att disskutera vad som skulle göras. Frissan måste ju undra hur jag över huvud taget kan visa mig ute. haha.
Jag blev väldigt nöjd med resultatet, men jag måste ju erkänna att det svider litegrann i börsen nu! 




                                    
(Det här blev iaf resultatet, bilderna blev kanske inte så bra meen.. lite ser ni ju kanske.)





Imorgon har Ante möte i Haparanda så inatt är det bara jag och lillbruden hemma. Det är alltid lika trist att sova hemma själv, det är så tomt! Men jag ska nog kunna klara mig!
Jag har faktiskt hunnit ha lite besök idag av gustaf, och det är ju inte varje dag man träffar han så det var riktigt trevligt:)
Nu blir det lite pärl pyssel innan det blir sängen.

Sköt om er!


helgen.

            Fredag:

  • Var i skolskogen med alla fina barn och plockade svamp, som vi sedan tillagade och smakade!
  • Efter jobbet blev det raka vägen in i duschen för att lite senare bli hämtad av svärmor.
  • Middag i storgrundet. Räkor och massa annat gott!
  • Badade badtunna
  • Sovde över i stugan



    Lördag
  • Vaknade av att det var iskallt i stugan
  • For en sväng förbi solbacken och ica maxi
  • Travet med Ante & co. ingen spel för min del men trevligt med så mycket folk! : )
  • Middag i storgrundet även idag! : P
  • Skjutsade Ante till Miranda på fest
  • Somnde i soffan framför tv:n (oj, vilken glamorös lördagkväll. hah)



    Söndag:
  • Tog en lite sovmorgon
  • Sorterade tvätten och tvättade. (var ca 2 veckor sedan sist så det behövdes verkligen!)
  • Åkte återigen till ica maxi och handlade lite.
  • For till Jim, Jessica, och Jonte där det blev grillning, film och bus med jonte!
  • Hem och godnatt!

sjuk..

idag ligger jag nedbäddad i soffan och är helt slut. ont i huvet, ont i halsen, tung i kroppen osv. osv.osv. Helst av allt hade jag ju velat jobba, men jag kände att det inte skulle gå. Jag jobbade igår fastän jag mådde såhär och jag var inte till så mkt hjälp! snarare tvärtom..
Så idag har jag hunnit se typ allt som har gått på tv.. jippie..not.
Det känns så trist att ligga här i soffan när det verkar vara så fint väder ute. men snart måste jag försöka pallra mig ut med stina.. men inte riktigt än... : P

Ikväll skulle tydligen Jim komma hit och se fotboll, jag som trodde att jag skulle få se idol.. men men, det blir nog fotboll för min del också. Om det inte blir sängen såklart..

Nä, roligare än såhär är jag inte idag..

när jag orkar stiga upp ur soffan så ska jag ta kort på stolen som jag (och ante) så duktigt har målat. (ok, pappa var kanske med på ett litet hörn också.. )

kram på er!

måndag

I måndags var jag & emma & testade Friskis & Svetiis danspass, men jag vet inte riktigt om det var nåt för mig.
Man kände sig som en elefant som skulle dansa ungefär, men ändå rätt skoj. Ett pass man blev glad av men inte så mkt mer..

När jag kommit hem och hade duschat så lyckades jag med detta... och efter ca 15min tog jag mig lös med lite hjälp av ante : P haha.                         
                                                                          hårborste med

idag...

fyller världens bästa Emma år, grattis gumman! Jag hoppas att du får en jättefin dag:) har tyvärr inte hunnit köpa nån present åt dig, men du kan vara lugn, den kommer så småningom! : )

emma & jag 


Igår blev det partaj hos Karin med the old gang, riktigt trevligt att träffa folk som man inte träffat på ett tag!
Sedan blev det utgång på st8 och i början var det väl inte så mycket folk, men efter ett tag så fylldes det på rätt snabbt! Eftersom det var så längesen jag var ut bland så mycket folk på samma gång så blev jag nästan bara förvirrad, folk överallt men nästan igen man känner. haha. jag undrar om jag börjar bli gammal:P

                                              dom bästa!  jag & emma leker en lek! :P  gruppbild! :P 

Idag har jag inte så mycket punkter på min "att göra" lista mer än:
* jag ska försöka orka ta mig till solbacken och ica maxi. (min tur att ha med fika till jobbet)
* troligtvis träna kl 19, friskis och svettis med Anna-Carin. (tok roligt pass)

sen ska jag kanske, om jag orkar, försöka städa lite här hemma.. men det återstår att se..:P


Kramkram!

köpstopp!

Igår var jag en sväng på stan med mamma, och självklart så hittade jag ett par toksnygga stövlar på Eurosko. Men eftersom det har blivit en hel del spridning på mina pengar den senaste månaden så känner jag att jag måste införa köpstopp! Hur gärna jag än ville ha de där skorna, så en del av mig hoppas att skorna redan ska vara borta, för det fanns bara kvar ett par 37, medan den andra delen fortfarande hoppas på att de skall vara kvar.. Det är ju fruktansvärt vila i-landsproblem man har ibland! : P       
                                                                                     

Min beställning från slöjddetaljer har iaf kommit så nu ägnar jag mina kvällar framför tvn byggandes! Men det är hur roligt som helst, och förhoppningsvis så ska ni få se nåt sorts resultat senare!

Nä, nu är det medicindax för lillan och sedan blir det jobb:)

kram på er!

kors & tvärs

Här kommer en liten sammanfattning av helgens alla händelser!

Fredagen började i skolskogen med hela F-1-2an. Vi plockade blåbär, gjorde banangodis på elden & bara myste i det fina vädret.
På eftermiddagen blev det broarna runt med Emma & på kvällen blev det film hos Jessica. Det var så roligt att se att Jonte äntligen lärt sig gå, det har ju varit nära länge nu!:) När jag komme till Jess så undrade hon om jag kunde hjälpa henne med en sak & "visst" tänkte jag... meen, det gick ju inte riktigt som vi hade planerat. Vi skulle nämligen limma ihop en jätte stor & fin tavla på Jonte, men det slutade med att vi skrapade av alla (!) pärlorna från tavlan ner i en hink med vatten så att limmet skulle försvinna. Och jag kan ju lova att det inte bara var en pärla...

Lördagen fick en ovanligt hurtig start, jag och emma for nämligen på friskis och svettis på campus! Riktigt kul att det har satt igång igen efter sommaren, men det kändes att det var längesen man rörde på sig.. & att man inte är van att träna så "tidigt" på morgonen:P
Eftersom rönnskär  hade match kl 15 så tänkte vi att vi skulle kika förbi & se hur det gick.. när vi for i halvlek så stod det 6-0 till Rönnsär Railcare och matchen slutade 11-0. Så jag är glad att vi inte stannade längre, det var ju nämligen svinkallt att stå på sidan om och kolla på.
Eftersom det var stugsista i helgen så tillbringades kvällen i storgrundet hos Stig & Monika, med Stig , Johnny, Anne & Ante. Vi grillade & tog det rätt lugnt så det var trevligt. Vi hälsade även på i svärfars stuga där det också blev att vi stannade för natten.

I går, söndag, så åkte vi till mamma i stugan för att hälsa på Oliver & David. Det var ju självklart kul att träffa mamma, janne, urban & ingrid också men barnen var roligast. Vi hann busa lite med barnen innan de packade ihop & åkte hem till Umeå igen.
Kvällen avslutades hos pappa i örviken med grillning & annat gott. Det var också mysigt att träffa fastrarna & prata lite:)


Ikväll är det inte många knop som gäller, jag och A ska åka en liten sväng med inlinesen medan räkorna tinar.. men sen blir det nog att krypa upp i soffan och tända lite ljus:) så mysigt.

Nu blir det inlines, kram på er!



Här kommer lite blandade bilder från helgen!
bild från skolskogen  lite dåligt kort på blåbären som vi hittade med barnen 
  bus i stinas hundbur, i stugan  charmtrollet  mitt & mammas påhitt

mammas blommor


RSS 2.0