rubrik.

Nyårslöfte inför 2010.

Byta bil.


Trettioförsta december tjugohundranio.

Snart har ännu ett år passerat. Ett år som jag kommer att minnas väldigt länge, det har varit ett år fyllt av olika känslor och händelser. Allt från lycka & kärlek till sorg & tråkiga händelser. Vissa som kom att bli en nystart & andra som lämnade ett tomrum. Vi har under detta år lärt oss hur det går till när man flyttar. Flyttlasset har gått mer än en gång kan jag lova, vi började 2009 på getberget, njöt (tillbringade kanske passar bättre, för njöt gjorde vi nog inte..) av sommarvärmen i en lägenhet på kaptensgatan & julen firade vi för första gången i vårt alldelens egna hus. Ett hus med mycket potential & värme. Köket är klart & det blev en succé nu återstår bara resten av huset:)

Under en varm & vacker sommardag förlovade vi oss ute på Gåsören. Det är en dag jag för alltid kommer att minnas, det var den dagen vi ristade in vår kärlek i våra ringar.  Det har redan gått tre & ett halvt år sedan vi blev tillsammans & jag är fortfarande lika kär som jag var då. Jag är så glad att jag får somna & vakna tätt intill dig,Andreas, varje dag. Jag älskar dig!

Som ni vet ni som följt bloggen så har jag även under detta år påbörjat en utbildning som förhoppningsvis skall leda till att jag får jobba med det som jag fullkomligt älskar. Barn. Än så har det bara gått en termin, men det är en termin jag kommer minnas med blandade känslor. För att fokusera på det roliga som hänt så måste jag ju säga att jag trivs, som fisken i vattnet, men mina underbara klasskompisar. Frida & Bea. Innan utbildningen började var jag såklart nervös inför vilka som skulle gå samma utbildning, men såhär i efterhand så inser jag ju att jag inte hade behövt oroa mig ett dugg. Vi är tre olika brudar som på något vis kompletterar varandra väldigt bra. Vi har väldigt kul ihop & det är nog det viktigaste om man ska kunna klara av alla skoluppgifter vi blir tilldelade, några roliga & några inte. Tack tjejer, ni är underbara!

Det finns säkert betydligt mer saker jag kan berätta om detta år, men jag sparar det för tillfället. Nu måste jag börja förbereda inför kvällens festligheter. Jag hoppas att alla mina läsare där ute haft ett bra år, med värme & kärlek & jag önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Sköt om er ikväll & ta det lugnt med alla fyrverkerier så att ni alla kan uppleva alla spännande händelser under 2010.


Till min familj, svärmor, svärfar vill jag bara säga, Jag älskar er. Tack för att ni ställer upp med allt som ni gör. Med flytthjälp, målarhjälp, utlåning av verktyg & spadar, middagsbjudningar, sovplatser & mycket mycket mer.

Tack för i år.

Nyårskramar från Johanna.



fullspäckade dagar.

Det känns som att alla dagar före & efter jul har varit totalt fullspäckade. Middagsbjudningar hit & främmande dit. Det är självklart mycket trevligt att träffa många nära & kära, men jag saknar att bara sitta hemma & ta det lugnt. Dygnet har jag totalt vänt på, jag är trött på morgonen & typ hela dagen... men vid tolvtiden på natten då är jag allt annat än trött. Det gör att det är extra kämpigt att hela tiden vara på språng. Denna dag har återigen spenderats i affärer på solbacken & på möbelaffärerna på söder med mamma, syster & johan. Jag skyller alla stadsbesök på min familj, det är ju inte så ofta som lisa är hemma så då lägger jag gärna böckerna på hyllan några dagar extra & umgås med henne istället. nästa år blir det nog att måsta boka rum på skeria om jag överhuvudtaget skall klara tentan vi har. men, det tar vi då:)

Kvällen kommer att spenderas i skellefteå kraft arena där vi ska heja fram aik till ännu en vinst. De förtjänar att vinna ikväll & jag håller tummarna på en bra match!

Trevlig kväll på er!

nyårsklänning.

Aulo Dress SEK 245, Ichi - NELLY.COM

Den här klänningen hittade jag på Nelly.com & den duger bra att ha på sig sista dagen på 2009:)


stadstur.

Ja, då har man varit på årets rea. Ingen höjdare om du frågar mig. Jag hittade absolut ingenting, så rean i år måste nog vara sämre än vanligt? eller?

För att nu gå till lite mer positiva saker som hänt så har jag ju haft främmande av världens bästa karin & emma. De var t.o.m hemma hos mig innan mig:) Fika & choklad hade de med sig också, så nu är det bara att trycka i sig allt innan torsdag för då börjar ju ett nytt liv med förhoppningsvis lite sundare livsstil.

Nä, det var nog allt för idag tror jag:)

Kram & godnatt. (om några timmar, det är ju snart hockey på tv..)


**********************

Nyårslöften inför 2010.
Positivare tänkande. Negativa tankar tar så mycket energi.

blandade känslor.

Imorgon kommer två kära vänner hit. Det ska bli riktigt trevligt att ses, var längesedan alla tre kunde träffas samtidigt. Om vädret tillåter så kanske det blir en stadsrunda på morgonen för att byta några julklappar & kanske fynda något i reakaoset. Oftast brukar jag inte orka slåss med alla rea galna skellefteåbor, jag brukar hellre kika på det nya i butiken. Meen, man vet ju aldrig. I år kanske jag fyndar något riktigt värt!



Dagen har tillbringats hos pappa med syster & Johan. Jag har skottat gården 3 ggr under dagen & faktiskt lyckats ägna en timma åt skolarbete. Om det vi skulle plugga till känts roligare & mer intressant så hade jag självklart pluggat hårdare. Men nu känns det bara som att jag skulle vilja ha det överstökat. Det är inte många uppgifter vi gjort under hösten som varit roliga & jag hoppas innerligt att det blir kul när nästa kurs startar, men eftersom vi tänkt så inför varje ny kurs & det hela tiden blivit en besvikelse så är det kanske lika bra att inte hoppas.
Skolarbete är helt enkelt ingenting för mig. För varjegång jag gör någonting som känns kul så får jag dåligt samvete för att jag inte sitter med näsan i skolböckerna. Men om jag då ska försöka se det från den lite mera positiva sidan så är det ju faktiskt bara 6 terminer kvar....


Kanske bäst att dra sig mot sängen & läsa lite om de oerhört intressanta gamla gubbarna.


Om ni inte märkt det så känner jag mig faktiskt lite negativ just nu!
Godnatt.

favoriter just nu.

 

 tofflor från scorette:)


insnöade.

När ska det sluta snöa egentligen?
Imorse när vi steg upp så var det minst 2dm snö på bron. På resten av tomten var det nog närmare en halvmeter.
Jag vet att jag har skrivit tidigare om att jag tycker det är kul att skotta. Men någon måtta får det faktiskt vara. Nu tycker jag att vi pausar snön åtminstonde några dagar!
Jag håller iaf tummarna på att det inte kommer lika mycket snö inatt. Ante börjar nämligen jobba klockan 6 & då måste han ju kunna få ut bilen.. Jag är förberedd på att stiga upp vid femtiden & skotta..

Som tur är så har vi rätt så mycket mat kvar i kyl & frys om vi skulle snöa in under natten;P

Nu väntar match nr 2 i jvm. Heja sverige!

lilla julafton.

Idag har jag både hunnit med att vara på kalas & att ha lilla julafton hemma hos mamma. Vi har sett jvm matchen & den gick ju betydligt bättre än vad aikmatchen gjorde om man säger så...
Snön verkar inte vilja ge upp än utan det snöar dygnet runt känns det som. Det sista man gör innan man går & lägger sig är att skotta, & det första på morgonen är att skotta. Skotta, skotta, skotta. Vi har inte plats för mera snö nu.

Dagarna framöver är som vanligt fullspäckade.
Söndag: Träffa pappa + äta middag hos antes mormor
Måndag: Middag hos pappa + Fira Birger + Ante jobbar & ska se hockey
Tisdag: ev träff med emma & karin
Onsdag: se hockey med pappa, lisa, johan & ante
Torsdag: Nyårsafton
Fredag:
Lördag: Lisa & Johan åker hem. (tror jag)
Söndag:

+ att jag där emellan kanske ska träffa brudarna på skeria. Plugga. Vara allmänt social & trevlig. Kanske hinna träffa malin. & troligtvis skotta både en & fem gånger.. Det är mycket som ska hinnas med men det är väl så kring jul har jag börjat lära mig.

Tack för alla julklappar jag fått. Turligt nog så hade jag varit rätt snäll i år ändå:)



Over and out.


photos.

   

Någonting som hör husägandet till är ju att skotta.. & det kan jag lova er att vi fått göra. Ett flertal gånger.

   

   

   

 




lite bilder från gårdagen:)
det blev tyvärr inga högvinster på trisslotterna men än är chansen inte slut. Så jag håller fortfarande tummarna på miljonvinsten:P


Nu är det dax för middag, sedan kanske det blir ett besök i grannkvarteret hos mamma. Ante jobbar till halv tio & nu börjar det bli trist att vara själv. haha.

Jag önskar er alla en riktigt mysig fortsättning på julen.


köksbilder.

Köket före:

lite dålig bild, men ni ser ju ungefär!


Birger in action:

   



Köket nu:)
 






Det är så svårt att ta bra bilder på köket. Men jag har ju lovat att lägga upp några bilder. & vill ni se mer så är ni välkomna förbi:)

 

 


God Jul.

Den första julen i vårt alldelens egna hus är nu över. Det har varit en jätte trevlig & lyckad dag & kväll. Julfrukost hos mamma & janne. Därefter förberedelser inför middagen med antes föräldrar med respektive + mormor & ecke. En sak vi lärt oss idag är iallafall att vi inte behöver köpa lika mycket mat till nästa gång vi ska ha huvudansvaret för julafton. Det är nämligen lika mycket kvar. Om inte mer:P
Men som sagt, en riktigt riktigt trevlig julafton. Tack:)

Jag fick faktiskt några julklappar också, blandannat en skrivare av ante + lite bra att ha saker till köket av svärfar:) julklappar är verkligen något som hör julen till. Vi hade även bestämt att vi skulle köpa trisslotter istället för julklappar & vi vann nästan 1000 kr. Blev iofs betydligt mindre i vinst om man räknar på hur mycket vi lagt ut tillsammans. Men ändå kul att vinna lite iaf:)

En julklapp värmde extra mycket idag. Jag blev så rörd att det tårades i ögonen. Hon som gav mig detta betyder någonting speciellt för mig. Det går inte riktigt att beskriva relationen som vi har, men det jag kan säga är att jag saknar henne. Mycket. Hon är en fin vän som jag vet att jag alltid kommer ha vid min sida, på ett eller annat sätt. Hon har en speciell plats i mitt hjärta. du vet vem du är. Tack vännen:)

Nu väntar lite mys i soffan innan det är dax för sängen. & är ni hungriga så är det bara att kika förbi;P

Jag hoppas att alla jag känner haft en riktigt mysig julafton.

Julkramar från dungatan:)


dan före dopparedan.

Idag har jag varit & träffat bea & frida & mollie en stund. Det var nämligen inget av fiken på skeria som var öppna så bea åkte till sin mamma för att fira jul & vi andra åkte in till stan. Jag köpte de sista julklapparna så nu är allt klart.
Vi har också hunnit med att griljera skinkan & göra en efterrätt till ikväll. Vi ska snart bege oss till svärmor för lite mat & julmys.

Imorgon blir det frukost hos mamma & sedan blir det att börja förbereda inför självaste julafton. Men jag tror att vi har det mesta under kontroll så det ska nog inte bli några problem:)

Trevlig kväll allihopa!

kramar:)


glömde visst att berätta...

jag glömde ju det viktigaste som hänt idag.

KÖKET ÄR KLART!!:)

vilken glädje!


flitiga johanna

Jag vet inte riktigt vad det har varit med mig idag, men jag kan lova er att jag inte suttit stilla många minuter. De få gånger jag suttit stilla har jag faktiskt läst lite inför tentan. Men det känns väldigt skönt att vi har ett bra tag till på oss att plugga, för jag har absolut ingen koll än känner jag.

Annars idag så har jag hunnit slå in alla julklappar som jag har hunnit köpa. Är en eller kanske två kvar men de ska jag strida för att få tag på imorgon. Jag har skottat. Jag har varit ute på en kort promenad. Jag har städat i "lila" rummet. Jag har lagat mat. Jag har skottat. Jag har dammtorkat. Jag har varit social med pappa. Jag har skottat ännumera. Jag kom för en stund sedan in efter att först ha skottat gården + att jag flyttade några snöhögar så att det ska bli lättare att skotta framöver. Den mängden snö som kommit de här dagarna har gjort att vi nästan in rymt någon mera snö. Men nu är det fixat. Jag hoppas att ante ser hur duktig jag varit när han kommer hem från bion, om inte så kan det hända att det förvinner en julklapp. haha.

Nu ska jag unna mig en apelsin & sedan blir det nog sängen. Jag känner nämligen att jag håller på att somna sittandes på stolen..


Imorgon blir det en efterlängtad date med brudarna på skeria.
Lämna igen några böcker & önska varandra god jul:)


Godnatt kära vänner:)

julklappar



tre paket som väntar på att levereras till tre små busungar:)


/tomten Johanna


det snöar!

Snön fullkomligen vräker ner. Det verkar aldig ta slut. Både på gott & ont. Var ute vid 10-tiden & skottade & jag tror nästan att det är lika mycket snö nu igen. Ska försöka läsa mig igenom en av litteraturerna inför tentan & sedan ska jag ut & skotta igen. Jag tror att det är skottning som helt enkelt står på schemat idag:) Tur att vi iaf blev av med plogkanten av gubben som skottade åt våra grannar:)
Sen är det ju tur att jag fortfarande tycker att det är roligt att skotta:P


Nä, tillbaka till vygotskiij & hans vänner...


gaah.

Skrev just ett inlägg som inte ville visas. Ett långt dessutom. Jag orkar inte skriva om allt... Så, tack för idag alla som varit inblandade på något sätt:)

Ser fram emot morgondagens skottande, paketinslagning & diverse annat.


kram & godnatt.

fjärde advent.

Dagen började väldigt sent. Men efter gårdagens bravader så var det välbehövligt. Trots alla drinkar igår så mådde jag faktiskt helt ok idag. skönt:)
Kvällen var riktigt trevligt & som ni vet så måste det göras om! St8 var kanske något som jag hade kunnat skippa, jag känner mig mest på fel plats & vilsen när jag är där. Det var dock trevligt att se några kända ansikten iaf, även om de var få:P

Dagen har varit fullspäckad med olika saker. Började på icamaxi med resten av skellefteå när vi inhandlade det mesta inför julafton. Nu är det bara några få saker som ska kompletteras. När vi kom hem var Birger här & fixade med köket en stund innan han var tvungen att åka igen. Då satte vi igång med att göra köttbullar & därefter knäck. Birger dök då upp igen för att kapa till & bära upp bänkskivan. Så nu ska den sista bara skruvas fast + att det ska fogas. Sen är det klart. Det har tagit lite tid men eftersom vi är rätt beroende av svärfar så är det inte så mkt att göra åt saken. Allt är ju beroende på när han har tid att hjälpa oss. (eftersom vi inte vet hur man ska göra så är det så bra att han vill/kan hjälpa oss. Vi försöker suga åt oss & lära oss allt vi kan)

Efter middagen åkte jag till macken för att ge en försoningsgåva till jesse. Jag skickade ett sms till henne för några dagar sedan & hon kunde inte riktigt förlåta mig för det,haha. Men nu är jag förlåten. Allt som behövdes var tydligen en paradis ask;P Du är för rolig du vännen:)

Nu blir det att dra sig mot den renbäddade sängen för några timmars sömn innan julveckan sätter igång på riktigt:)

Hoppas alla haft en trevlig helg!
kram & godnatt från dungatan!

kaotiskt.

Just nu ser det ut som att någon smällt en bomb i köket. Efter mycket kämpande, spikande, svordomar & slag på fingarna så är äntligen bänkskivorna borta. Nu kommer mitt uppdrag att städa bort allt innan de nya bänkskivorna kan komma på plats.

ojojoj så lycklig jag är just nu!

när vattnet är tillbaka ska jag duscha & göra mig i ordning för kvällens bravader med brudarna:)

kramkram!

julkänslor.

Jag önskar att jag hade mer julkänslor än vad jag har nu. Det känns inte riktigt samma sak att fira jul nu för tiden. Det känns bara som att alla runtomkring ser allt det jobbiga istället för det trevliga & mysiga som hör julen till. Jag tror att allas negativitet speglas av på mig, men jag gör allt för att skaka av mig det. Julen är en mysig högtid & då får alla andra säga vad de vill!
I år kommer jag för första gången att fira jul hemma i vårt eget hus. Det ska bli så skönt att slippa flänga runt en massa. Vi kommer att vara nio stycken här vilket är rätt lagom. Så efter helgen ska vi trängas med alla andra människor så vi också får någon mat att bjuda på. Vi har bestämt att det ska vara knytis så det är egentligen inte så mycket att fixa:)

Julgranen är klädd & de flesta klapparna klara. Jag har dekorerat några apelsiner med nejlikor & jag har bakat dumlekakor. På söndag blir det att göra köttbullar & något annat julgodis:)


imorgon vankas tjejmiddag & utgång så det är väl bäst att jag börjar fundera på vilken outfit jag ska ha på mig. Känns inte som att det finns så mkt att välja mellan. som vanligt.

Godnatt

kamera.

I väntan på att pappa ska komma & hämta mig så tänkte jag lägga in några bilder som jag hittade på kameran. Jag har ju varit jätte tråkig på sistonde & inte delat med mig av så många bilder. Här kommer iaf några bilder på de söta busungarna som var & hälsade på med sina mammor för ett tag sedan. Plus att jag har några bilder på vår fina julgran. Tyvärr så är det inte alltid så lätt att få till en bra bild, men ni får två varianter av det så då ser ni ungefär hur den ser ut iaf:)

 
   
 
Här är de två busarna i full gång med att testa om våra möbler verkligen fungerar. & det gjorde dom, de var i princip perfekt anpassade för dessa små töser:) Sen kan ni ju uppmärksamma jackan på Mollie, hon tyckte nog att det var lika kallt här hemma som jag gör:P

 


Sådär, dessa bilder får räcka för tillfället. Jag ska nämligen hinna plocka ur diskmaskinen innan pappa kommer & det tog tillräckligt lång tid att ladda upp dessa.

Varma kramar i vinterkylan:)


fredag

Kylan fortsätter att infinna sig. Just nu sitter jag i köket inlindad i en filt + massa kläder. Även fast det är 20 grader inomhus så fryser jag. Jag tror att jag snart ska gå ner & ta en riktigt varm dusch så att jag får upp värmen lite.
När det gäller skolarbetet så har jag skrivit så många ord som man får, men det är någonting som känns fel. Jag står fortfarande mest och stampar, varför vet jag faktiskt inte?
Det är inte förrän på tisdag som arbetet ska vara inne så jag låter det vila idag, kommer jag inte på någonting bättre innan måndag så skickar jag in denna. Det värsta som kan hända är ju att jag måste ha ännu en omtenta & det hoppas jag verkligen inte att jag behöver.


När pappa jobbat klart ska vi åka upp på solbacken en sväng. Handla lite mat & träffa alla julstressade människor:)

Trevlig fredag allihopa:)
kramkram!

tjat tjat tjat.

Ja, jag vet att jag tjatar mycket om all litteratur, tentor & plugg. Men det är det mitt liv består av just nu så läs, eller strunta i det. Det är ju ni själva som bestämmer:)

Jag sitter fortfarande med tentan framför mig & det som stör mig mest är att jag garanterat redan skulle ha varit klar med uppgiften om det inte vore så att litteraturen vi fått att förankra, det vi skriver om, i är helt oanvändbar. Jag försöker ströläsa lite här & där i förhoppning om att det ska stå någonting angångende hur det fungerar på en förskola, men böckerna jag måste använda mig av riktar sig mer mot de äldre åldrarna blandannat gymnasiet. Hjärnan kanske inte heller går på högvarv idag, men jag har iallafall suttit framför datorn och böckerna HELA dagen. Har haft två besök, och tur är väl det, av Pappa & Micke. Men likafullt har det inte blivit någonting vettigt av dagens skrivande. Nu får böckerna vila tills efter maten då jag tänkte sätta mig lite mera, annars får jag helt enkelt hålla tummarna på att hjärnan förstår bättre imorgon för då ska det bli klart!!!


Om jag då ska prata om någonting annant än skolan så håller jag tummarna på att svärfar kommer hit ikväll & fortsätter byta bänkskiva. Tänk om vi har köket klart på julafton - oj så mysigt det skulle vara. Det är bara en vecka kvar nu & bara några julklappar + trisslottor kvar att inhandla.

Trevlig kväll på er såhär i kylan:)

oskrivet blad.

Jag har ännu inte kommit igång med mitt skrivande. Det känns lite svårt att bara skriva mellan 450-600 ord som inte ens motsvarar en dataskriven A4 sida. När jag väl kommer igång kommer det säkert att gå undan men det knepiga är hur man ska börja.. Det knepiga är bara att få med allt som de vill att man ska skriva om. För jag har inte tänkt göra ännu en omtenta på denna uppgiften. den saken är iaf klar.
Jag känner mig inte ett dugg orolig för jag vet ju att jag kommer hinna klart.
Det känns inte riktigt som att litteraturerna jag får välja mellan har någon koppling med det jag ska skriva om. Den psykosociala aspekten i förskolan. Så jag skulle egentligen kunna skriva klart om det inte vore för att jag måste ha med minst 3 källhänvisningar. Läroplanen + två till.

ska dricka upp min tredje kopp te för dagen i förhoppning om att jag ska frysa lite mindre & sedan ska jag försöka börja skriva:)

byye!

intressant

ojoj, har nu suttit närmaste timman med att höra en massa klagomål från olika håll. Nu tänker jag försöka sätta igång med uppgiften så att den blir klar någon gång:)
Det känns skönt att veta att man inte var ensam om att få omtenta. Men det är intressant att höra läraren skylla på oss elever som dåligt förberedda, nybörjare inom universitetsstudier osv. När det är 80% av alla som gjort tentan som har fått någon typ av omtenta så borde det kanske ligga någonting i lärarnas sätt att lära ut, eller väldigt luddiga uppgifter också? eller?


godmorgon.

vilken chock det var att titta på termometerna när jag steg upp för snart en timma sedan. -18grader.
Jag kände mig nästan glad när jag kom & tänka på att jag är tvungen att sitta inne framför datorn hela dagen!
Jag har just varit inne på fronter & hämtat omtentan. Känns väl sidådär. Lånade hem en bok igår som skulle vara bra till tentan, jag tycker dock inte att boken har någonting med saken att göra. Men det är väl bara att försöka hitta något som passar in litegrann iaf eftersom referenser från den boken måste finnas med i texten. suck.
Nu ska jag bara vänta till kvart över då vi har vår marratech-sändning.

Ha en bra dag allihopa:)


skönhetssömn.

Nu tänkte jag dra mig tillbaka & försöka få några timmars sömn innan tentan imorgon. Klockan åtta får vi tillgång till tentan & kvart över har vi en marratech-sändning för att gå igenom eventuella frågor osv. Kanske ska kolla upp om jag överhuvudtaget tar mig in på marratech också. Vore kanske bra.

Dagen spenderades på skeria där vi försökte bli klara med instuderingsfrågorna till tentan vi har i januari. Det känns bra att det är ca en månad kvar innan skrivning & jag hoppas innerligt att jag tar vara på all ledig tid. Det jag egentligen gruvar mig mest för är att jag inte kommer att förstå vad det är de frågar efter. För alla frågor ska ju formuleras så invecklat det bara går.

Efter skolan gick jag & bea på stan en stund & under den korta tiden hann jag inhandla två julklappar. Nice. Det är inte så många julklappar som ska köpas iår vilket är lite både och. Skönt att slippa julstressen men lite tråkigt att inte få ge bort så många klappar. Snart bara en vecka kvar.. Tiden går för fort. Jag skulle ibland önska att man kunde sakta ner lite grann iallafall.

Bea, lyckatill imorgon:)

Godnatt!

tentaplugg

Jag är nyligen hemkommen från Bea. Har tillbringat hela förmiddagen med henne & Frida. Vi har börjat bena lite på saker kring tentan vi ska ha i januari. Meen jag vet dock inte om jag blivit nå klokare. Vi ska iaf fortsätta det vi påbörjade idag, imorgon på skeria.

Kvällen kommer att spenderas i en biosalong. Jag & A ska åka & se "Luftslottet som sprängdes". Känns bra att lägga tankarna på någonting annat än ex: Implicit, Explicit, Korrigeringar, Vygotskij, Dewey & alla de andra grabbarna, situerad, medierad, distribuerat m.m. Nä, skolan får vila tills imorgon!

Nu ska vi snart åka, vi ska för en gångsskull se den tidigare bion:)

Tack Frida för det goda fikat idag & tack bea för allt annat:)

Kram på er.

 


rörd.

Det tog inte många minuter innan tårarna kom..

Tänk vilka fina människor det finns.

svenska hjältar.

Min & Antes hjälte är just nu svärfar. Han har nämligen bytt ut 1 av 3 bänkskivor ikväll:) Så jag hann aldrig till mamma. Jag får titta till henne imorgon istället. Nu håller jag tummarna på att febern försvinner så att hon slipper vara skjuk.
Om jag ska återgå till svärfar så är han ju helt underbar eftersom han är här och hjälper oss med, jaa, det mesta som ska fixas i detta hus. Vi tackar varmt för det:)

Jag kan försäkra er om att bänskivan ser supersnygg ut!



fräscht;) eller vad säger du älskling?


i give up.

Nu ger jag mig för ikväll. Jag har nämligen en gnagande känsla av att jag inte gör helt rätt! haha.

nu går jag över till mamma & hör hur hon mår.

apelsin & kaffegodis.

Just nu sitter jag i köket och försöker komma på en någotsånär bra inledning på min matematik uppsats. Jag har suttit nu i över tre timmar, men jag kan ju inte direkt påstå att jag kommit på någonting vettigt. Jag ska snart fortsätta en stund till, det är likabra att sitta när man väl har ångan uppe.
Min självdisciplin är nämligen inget att hänga i julgranen. Men om jag sitter med matematiken ikväll, tentaplugg med tjejerna imorgon & sedan förbereda inför hemtentan på onsdag & därefter hårdplugg torsdag & fredag när jag ska skriva omtentan. Då kanske, men bara kanske, jag sedan kan vara ledig resten av veckan så att vi i lugn och ro kan fixa och dona inför självaste julafton. Det vore ju super.
(nu håller jag tummarna och inbillar mig att veckan kommer se ut på detta sätt, annars kommer jag bara att bli orolig)



Innan jag avslutar så måste jag ju bara berätta om det fina luciatåget vi var & kikade på i bodbysund imorse. Även fast det blev lite felsjungningar och miss i repertoaren så ingav det en gnutta julkänslor. Det behövs kan jag lova. & oj vad jag saknar alla underbara människor på denna skola. På onsdag är det det årliga julmyset hos Majsan & jag skulle egentligen göra vad som helst för att få fara dit, men jag måste samtidigt inse att det inte går att skippa skolböckerna varje dag. Så ni får helt enkelt mysa utan mig iår.


snabb-städning.

check!

Just efter att förra inlägget skrev så hörde madde av sig & ville komma hit för att se hockeyn.
Trevligt värre tänkte jag innan jag kom på hur det egentligen såg ut här hemma.
Så fort gick det, fram med dammsugaren & dammsuga övervåningen + snabbstäda toaletten uppe.
Jag hann t.o.m duscha och fräscha till mig lite. niice.

Så nu sitter jag här & väntar på trevligt sällskap & förhoppningsvis en vinst i hockeyn:)

Trevlig lördagkväll allihopa:)


operation kök.

operation byta bänkskiva/diskho/blandare har börjat.
Meeen som vanligt så uppstår det oförutsägbara hinder som gör att allt drar ut på tiden.
Suck.

jag får för närvarande njuta av bilden på hur köket kommer se ut när det är klart istället:)


Både jag & ante har piggnat till. Vi är fortfarande rätt slut, men ingen av oss har feber.
Armen värker fortfarande så den är mest ivägen!

snart åker ante till jobbet & här hemma kan det bli att byta gardiner i vardagsrummet, renbädda sängen, dammsuga hela huset, läsa lite i någon av alla underbara skolböcker, dammtorka hela huset, städa toaletten...
eller så blir det inget av det ovan nämnda. Vi får se helt enkelt.

worst night of my life.

jävla spruta.

Alla jag pratat med har fått lite ont i armen efter att de tagit sprutan. Inklusive både jag & ante. Men det visste vi ju om men ändå så gick jag omkring och gnällde för att det gjorde ont. Ovetandes om vad som komma skulle. För efter att jag gått & lagt mig så kickade sprutan in rejält.

Jag har aldrig mått så dåligt någonsin.
Det började med att jag frös, massor!
Sedan blev jag kokhet & visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till.
Hela kroppen har varit öm så jag har knappt kunnat röra mig.
Huvudet har varit nära på att sprängas.
Direkt jag steg upp för att hämta vatten så var jag nära på att svimma.

Det är först nu jag tagit mig upp ur sängen utan att svimma eller må jätte dåligt.. så förhoppningsvis är det snart över. Biverkningarna ska ju bara sitta i 1-2 dagar. För om jag upplever en liknande natt, inatt igen.. då vet jag inte vad jag gör.


Det är sånahär gånger jag är glad att jag nästan aldrig är sjuk eller har feber.



ont.

Hela kroppen värker.
Armen går knappt att röra!


..men jag är jätteglad att jag tog sprutan...
Jag är överlycklig!








ironisk? jag? aaldig!


vaccinspruta.

Jag & A åkte upp en snabbis på stan. Eller tanken var att det skulle bli en snabbis. Innan vi skulle åka hem så tänkte vi åka förbi svärmor som fyller år idag med en blombukett & då berättade hon att de skulle åka och vaccinera sig efter jobbet. Det var skellefthamnarnas tur. Så jag & A passade på att åka förbi lassa. Vi hade tur för det var inte alls mkt folk. Vi behövde nog inte vänta mer än några minuter. Nu sitter jag bara & väntar på smärtan i armen som så många pratat om:P

Nu, några timmar innan hockeyn, ska jag sätta mig och läsa lite i alla skolböcker jag har här hemma.

Ska även lägga in en bild på vår julgran senare. Försökte ta en bild igår men den blev inte så bra. Så jag ska göra ett nytt försök ikväll.


Annica, än så länge har bara köksluckorna kommit upp. Vi har inte kunnat byta bänkskiva & ho förrän vi fått blandaren & den kom igår eftermiddag. Så nu väntar vi bara på att svärfar ska kunna komma och hjälpa oss. Men när allt är på plats så lovar jag att jag ska lägga upp en bild:) Innan jul ska det vara klart!


Kram på er!

till tomten.

Tomten, om du läser detta så önskar jag att jag vore mer morgonpigg!  & jag skulle bli evigt tacksam om min önskan skulle bli sann!

Självklart, jag har varit väldigt snäll i år:)

skeria.

sådärja, nu var frukosten uppäten. Filerna överförda till USB-minnet & förhoppningsvis så är hjärnan inställd på att vara duktig idag.
Ska träffa bea & göra klart kompletteringen (igen), söka böcker till omtentan + gå igenom lite inför tentan i januari eller kanske klura lite på uppsatsen. Vi får väl se vad vi kan & orkar göra.


Ha en bra dag allihopa!
kramis!

effektiv?

Ja, jag hade ju tänkt vara så duktig & effektiv under tiden A är på jobbet. Men det har väl inte riktigt blivit som jag tänkt. Pappa kom förbi efter jobbet & åkte just hem så jag får väl försöka vara lite duktig nu istället. Den lilla tid som är kvar. Hade nämligen tänkt hinna göra maten också så vi kan äta direkt han kommer hem.

Ska sätta mig & läsa lite böcker om matematik som jag måste ha till uppsatsen vi ska skriva över jul.
Fick lite panik när jag pratat med frida idag om hur långt hon har hunnit. själv så har jag inte skrivit en rad än. Tror dock att det kommer gå rätt "fort" när man väl sätter sig & kommer igång.. frågan är ju bara när det händer. haha. Imorgon blir det date med bea på skeria då vi ska förbereda oss lite inför omtentan vi får den 17onde. plus att jag har lite frågor som jag hoppas att hon kan svara på:)

Nu, tillbaka till "det matematiska barnet"

loove my kitchen.

Idag blev det tyvärr inget fikande hos frida. Hon ligger sjuk med feber så vi får ta det en annan gång när hon känner sig piggare. Krya på dig! & tillåt dig själv att vara sjuk. Böckerna kan vänta några dagar:)

Ante åker inte & jobbar förrän om en timma ungefär så när han har åkt blir det att vara riktigt duktig i fyra timmar tills han kommer hem. Vi har ju inte träffat varandra på flera dagar så det är prio 1 just nu:)

Nu har jag iallafall fått se mitt kök! Jag fullkomligt älskar det & när den nya blandaren + bänksivan & diskhon är på plats så kommer det att vara hur-fint-som-helst. Jag är lyckligt lottad:)
Även fast luckorna är gamla & lite skadade här & var så gör det inget. Jag går in i köket lite då & då bara för att se och njuta:P

 


borta bra, men hemma bäst!

Det känns skönt att återigen befinna sig på hemmaplan. Helgen hos syster har varit riktigt trevlig & mysig, men efter några timmars stressande i huvudstadens stress så kändes det riktigt bra att återigen landa på falmark.
Jag & mamma har som sagt virrat omkring i sthlm idag, vi hittade några fynd men inte så mkt. 4 timmar kändes både helt lagom & nästan lite för lite tid inne i Gallerian. Om plånboken hade varit lite mera välfylld av sedlar så hade det kunnat bli en hel del mer fynd. Men lite måste man ju tygla sig;P

Jag har ännu inte sett mitt kök, sitter nämligen hos mamma & janne. A har gett mig starka order om att jag inte fick fara hem förrän han kommer från jobbet. Ska bli kul att ses, jag saknar honom!:)

imorgon bitti kommer Bea & kikar på köket innan vi drar oss mot frida & julfika. Vi ska både plugga, prata & fika. jag & bea verkar ju inte bli av med hemtentan eftersom vi båda fått korrigeringar, på korrigeringarna.
Åh vad jag älskar att vara student! hmm...


Nu ska jag gå & läsa norran. Fredag, lördag & dagens som jag missat.

kram & godnatt!


grängesberg.

Hej allihopa.
Just nu sitter jag hemma hos syster & johan & kikar runt lite i bloggvärlden. Tänkte därför passapå att göra en liten uppdatering själv också:)
Resan hit gick väldigt bra, vi tog oss hit utan att virra bort oss på arlanda. Dock blev det lite jobbigt för mig på Falmark. Jag fick ta av mig en massa kläder, inklusive skorna för att ta mig igenom säkerhetskontrollen. Men tillslut gick det vägen.


Igår blev det en shoppingrunda i Falun vilket var riktigt trevligt. Fick med mig en tröja & lite trosor hem. igår kväll var vi på en julkonsert med Sofia Karlsson & då hade jag planerat att ha påmig min stickade klänning från MQ. Det var bara ett problem, lisa skulle också ha på sig en stickad klänning & till vår förvåning var det exakt samma klänning i exakt samma färg. Så jag fick vika mig, vi kan ju inte sitta bredvid varandra i helt likadana kläder:P
konserten var bra, inte riktigt min musiksmak & lite för lite julmusik för mitt tyckte men ändå helt ok. De var jätteduktiga.


Idag har det blivit en lite mindre shoppingtur till ludvik, utbudet där är inte så stort men vi hittade ändå några saker att inhandla.
På en stund är det nog dax för middagen innan det blir att se hockeyn på tv.

Hoppas alla har en jätte trevlig helg & en mysig andra advent imorgon:)
kramar!





ps. köksluckorna är på plats & jag är så otroligt nyfiken!!:)

haha.

3 nya säkringar senare så lyser alla lampor igen:P

Lärdomen av detta: Nu har jag iaf lärt mig hur man ser vilken säkring som är trasig & hur man gör när man byter;P Viktigt att se det positiva i eländet. haha.

oops..

Nu har fixarjohanna varit i farten & resultatet av detta: Minst en trasig propp i källaren som är kolsvart!!!
& allt detta bara för att jag skulle göra det mysigt på altanen... och sedan i ett av sovrummen..

haha, ja det var först då jag insåg att jag skjutit en propp..eller två.


Nu väntar jag bara på en reaktion från A som snart kommer hem från jobbet..& jag vet ju att han kommer upptäcka det på en gång eftersom belysningen på altanen är svart.

Bajs!

lugnet infinner sig:)

Ja, som ni märker så är det lite upp & ner i mina inlägg här på bloggen. Ena stunden helt galen andra stunden rätt så nöjd med tillvaron. Så kära läsare, ta mig inte på allt för stort allvar.

Nu har jag skickat in kompletteringarna som egentligen inte var så svår att göra & som vi över arbetade en hel del, meen om man då ska tänka positivt så har vi ju lärt oss en hel del idag. Allting klarnade efter att jag ringt till examinatorn så hon fick förklara hur jag skulle göra & samtidigt hur de andra skulle göra. Hon förklarade också att tentan inte skulle vara så svår & lite andra saker. Så det var skönt. Men efter att vi blivit klara med kompletteringarna så var vi alla tre rätt så slut i huvudet men vi lånade faktiskt några böcker som är bra att ha till arbetet vi ska skriva över jul.

Jag känner mig faktiskt rätt så lungt nu, både över omtentan, tentan i januari & matte uppsatsen. Matteuppsatsen känns faktiskt riktigt intressant:) Det är tur att vi har varandra & jag kan inte förklara hur mycket jag uppskattar mina kära pluggvänner. Frida & Bea, tack för att ni valde att plugga samtidigt som mig:)


Sedan jag kom hem har jag dammsugit hela huset & nu ska jag börja packa inför resan imorgon. Klockan 9.50 går flyget & förhoppningsvis ska jag kunna lägga böckerna på hyllan under helgen men det återstår att se:)

Jag kommer nog inte hinna blogga någonting under helgen så ni får ha det så jättebra allihopa!
Vi hörs efter måndag!
kramar!

waaah.

waaah, tänk så lätt det vore att göra kompletteringar om läraren skrev exakt vad det var som de ville att jag ska ändra. Just nu känns det som att man ändrar i blindo.
Och bara för att jag ändrar i referenslistan så är det ju ändå inget som säger att jag blir godkänd. Jag blir galen!!





Sur surare Johanna


RSS 2.0