helgen är här!

Helgen är äntligen här & likaså den fruktade förkylningen. Snoret rinner, huvudet dunkar & halsen ömmar. Helgen skall spenderas på ett väldigt lungt sätt & jag ska göra allt för att kurera mig på bästa sätt.
Vecka nummer två på praktiken är gjord & i veckan har jag lärt mig en hel del. Det finns alltid någon person, vuxen som barn som man ibland känner att man inte riktigt kan hantera. Man vet inte hur man ska bemöta personen på bästa sätt utan att bli missförsådd eller missförså. Speciellt svårt tycker jag att det är en gång som denna när vi har praktik & när vi kastas in i en fullt fungerande verksamhet som vi plötsligt ska vara del stor del av. Att inte känna barnen, inte alltid kunna deras namn eller inte veta hur rutinerna fungerar tror jag gör att man känner sig extra osäker. Men iveckan har jag lärt mig en hel del om vissa barn & att man verkligen måste ta sig tid att besvara den där dagliga kramen man får även om man sekunden tidigare inte riktigt gått ihop med personen. Att lära sig se alla barnen för den de är & visst är det så att man ibland vill slita sitt hår för att det inte går enligt planerna, eller för att man inte är någon "riktig fröken" men samtidigt så är det av dessa situationer som man lär sig mycket om sig själv som blivande pedagog. Alla barn är speciella & alla är helt fantastiska på sitt sätt. Ibland måste man bara komma lite under ytan för att upptäcka det.
Så, det är med glädje jag ser fram emot nästa vecka & jag önskar att jag slapp åka därifrån just när det börjar kännas roligt:) Jag vill lära mig allt & lite till!inneboende.

Jag och A har fått lite extra sällskap de senaste dagarna och några veckor framöver. Två väldigt kelsjuka och matfriska katter. Jag kan faktiskt vara ärlig och säga att katter inte är mitt favoritdjur, men vad gör man inte för en vän i behov av hjälp:) Inatt vaknade jag av att den ena katten låg och sov på Ante & snarkade & att höra en katt snarka vid fem på morgonen är inte riktigt något man blir glad över. Snarare lite förvånad. haha.
Men M, du kan vara lugn. Vi ska ta väl hand om dem:)

Annars så är det rätt lugnt nu mera. Dagarna spenderas i kåge & man blir rätt så slutkörd efter åtta timmars fullrulle. Men det har varit en bra vecka & det känns bra att det faktiskt återstår ännu en vecka. Tiden går så fort & det är ju först nu som man känner att man kan börja ta lite initiativ utan att fråga heela tiden. Barnen är underbara & de ger en en hel del skratt under dagen & det är ju aldrig fel. Att man dessutom får lite spontana kramar emellanåt gör ju inte saken värre:)

Nu hade jag faktiskt tänkt se klart hockeyn & sedan sova. Känner jag mig själv rätt så sover jag innan slutsignalen..:P

Godnatt:)

10 år

I år är det tio år sedan Ante & många andra 84:or gick ut högstadiet & därför är det middag & party på station ikväll. Ante har redan åkt mot stan för att umgås med Jonas & Madde. Jag hoppas att det blir riktigt kul för dem.

Som tur är så har jag besök av Flora åtminstonde några timmar till vilket gör att jag inte är helt själv iallafall, men vad jag ska sysselsätta mig med är ännu oklart. Jag borde verkligen städa för det känns som att man går omkring på en sand/grus-strand här hemma, så mycket sand & skit är det på golvet + att dammråttorna börjar visa sig lite för mycket. Det kan hända att det även blir ett långt varmt bad också, för när det känns så ruggigt ute så blir jag faktiskt lite badsugen. Meen, nu ska jag ta det lite lugnt & ladda upp städsuget;P

Jag önskar alla läsare en riktigt trevlig lördagskväll:)

glädje.

Idag när jag var på praktiken fick jag ett glädjande telefonsamtal. Jag har fått sommarjobb:) & inte vilket som helst heller, jag ska vara på rönnskär. Oj så skönt. Nu slipper jag gå & oroa mig för det iaf:)

Nu ska vi snart hämta Jimmy & sedan blir det bio:)

Trevlig kväll!

Skickar en extra krya-på-er kram till Frida & co:) Jag saknade dig idag:)

inskrivning.

Idag var vi till barnmorskan för den "riktiga" inskrivningen:) Hon pratade & ställde massa frågor men allt gick jättebra. Nu längtar vi bara tills den dagen vi får fara på det första ultraljudet, men eftersom veckorna inte går så jättesnabbt just nu så måste vi allt vänta:)

I veckan har vi haft den första av tre praktikveckor & det har väl känts lite sådär. Förhoppningsvis blir det bättre ju längre tiden går, jag håller tummarna för det iallafall. Det är tur att jag & frida får vara på samma ställe så att vi åtminstonde har varandra:) Men det är alltid lite jobbigt när det är praktik just för att man ska försöka hinna göra så mycket & verkligen visa vad man kan på så få dagar. Men, det kändes riktigt bra idag & imorgon är det kortdag därefter helg:) Det ska bli riktigt härligt. För när man umgås med 43 barn på dagarna så är man rätt så sliten när man kommer hem.

Annars har det nog inte hänt så mycket intressant, solen skiner & jag njuter till fullo. Jag hoppas att regnet som kom ikväll bara var provisoriskt:P Jag håller tummarna på solsken imorgon så vi kan vara ute mycket på praktiken.

Ha en bra kväll:)

rain.

Vädret är inte på topp, men trots det så har jag varit ute på en kort promenad. Vilket faktiskt var riktigt härligt. Jag börjar längta mer & mer till praktiken nästa vecka för nu är jag faktiskt rätt less på att vara hemma. Jag känner att jag blivit på tok för lat & allt för insatt i de dåliga tvprogrammen som går på dagarna. Illamåendet har inte varit lika starkt de senaste dagarna vilket känns skönt så nu håller jag tummarna på att det inte blir värre innan praktiken:)

Det känns riktigt bra att ante är ledig i helgen & jag hoppas att vi hittar på många olika roligheter. Faktum är att han egentligen inte har nåt val:P haha.

Annars har det nog inte hänt så mycket sedan jag skrev sist. Jo, vi har varit & STORhandlat på maxi & självklart fick vi avstämning. Jag tror aldrig att vi handlat så mycket förr & just då blir det avstämning. Trött & less som jag var så kändes det inte så peppande, men vad gör man? :P Det var bara att packa upp allt igen & som tur var så hade vi scannat en grej för mycket istället för förlite;P så vi klarade oss:)

Nu ska jag vänta en stund till innan jag börjar med maten, blir paj & sallad till middag idag:)

Kram på er!

hockey.

Ante är på plats & ser matchen mellan Aik & HV. Jag ligger hemma i soffan & ser matchen, hade varit kul att se den på plats men jag känner mig tyvärr inte så taggad på att vara bland så mycket folk. Men, än så länge går det bra för skellefteå & jag håller tummarna på att det fortsätter så hela matchen.


Illamåendet har nu hållit i sig i 2 hela dagar vilket känns lite halvjobbigt. Men, jag vet att det finns många där ute som har det betydligt värre än mig & jag vet ju vad som väntar. Så, även om jag inte är superglad dagarna igenom så är jag lycklig. Dessutom vet jag ju att det faktiskt går över. Förhoppningsvis har det gått över lite mer innan praktiken, för det var inte allt för roligt på fältstudierna när jag gick omkring som en levande vålnad.
Men som sagt, jag tänker försöka att inte klaga. Jag mår hellre illa & är gravid, än inte gravid alls:)

Nu ska jag fortsätta se matchen & bara ta det lugnt.


promenad.

Solen har strålat hela dagen & både jag & A har haft en mindre bra dag. inomhus. Inte bra, verkligen inte bra.

För att få njuta lite av den friska luften så tänkte vi nu gå till svärmor.

Jag hoppas att ni haft en betydligt bättre dag än vad vi har haft!!

godnatt.

Nu tänkte jag slänga in handduken & gå på date med john blund.
De öldrickande-hockey-tittande-grabbarna har åkt åt olika håll, likaså min käre sambo som jag skjutsade till bergsbyn med resten av andreasgänget. Det är alltså andreasx3 som lyssnar på musik & dricker öl i bergsbyn. Men det gör inte så mycket för mig, bara jag får sova;P

Så, godnatt kära läsare.
Nu håller vi tummarna på sol imorgon så jag kan få några fler fräknar:P

Godnatt:)

en spännande resa har startat.

I slutet av oktober kommer det en ny liten medlem i familjen Ålund/Forsgren. Det är med obeskrivlig glädje & med ett pirr i magen som dagarna smyger sig framåt. Trots en trötthet utöver det vanliga & med ett illamående som inte alltid vill ge med sig så känns allt jättebra. Tänk, vi ska bli föräldrar. Allt känns så ofattbart på samma gång som det känns helt underbart. Det är många tankar och funderingar som rullar runt i huvudet sedan vi fick det positiva beskedet:)

Obeskrivlig glädje:)

Njut av påsken allihopa:) Det gör jag!


RSS 2.0