tjugofemte november tjugohundraelva

Idag är det mindre än en månad kvar till jul & än så länge ingen snö. Snarare regn. Jag tycker fortfarande att det känns som september och julkänslorna har tyvärr inte riktigt hittat till dungatan än. Men för att hjälpa julkänslorna lite på traven så lyser det några stjärnor & tomtarna har fått flytta fram från garderoben. För att det ska bli riktigt fint här hemma fattas det två stora stjärnor som ska få hänga i vardagsrumsföntret + julgardiner i köket. Men innan helgen är slut ska det nog finnas på plats:) Det behövs bara ett besök i affären först!

Den här fredagen har bjudit på lite advetspynt och fika med bästa pluggtjejerna. Jag kallar dem fortfarande för pluggtjejerna trots att det i dagsläget inte är någon av dem som pluggar:P Frida kommer ju tillbaka men det är inte förrän i februari. Det är så roligt att träffas allihopa och när vi började läsa för snart 2,5 år sedan så var det bara vi + två barn på våra träffar. Idag är det vi + fem barn. Men vi väntar spänt på den sjätte. Tänk så mycket som har hänt på de här åren:) Tack för idag tjejer & tack frida för gott fika!


Imorgon väntar ett två timmar långt besök hos frissan för min del & jag lovar er att det är välbehövligt! Så det ska bli skönt att se ut som en människa igen! Underbart!
Nu tror jag att jag ska lägga mig i sängen & se lite NCIS & vänta tills Ante kommer hem.
Kram på er!


Hej!


Hej moster & Johan
Jag saknar er jättemycket & hoppas att ni mår bra båda två. Snart kommer ni och hälsar på igen och då hoppas jag att ni vill busa med mig hela dagarna. Jag har flera nya saker att visa er i mitt rum & många böcker som vi kan läsa:)
Blöta pussar & stora kramar från charlie♥


tråkigt inlägg.

Ja, nu verkar det vara så att förkylningen hittat till dungatan. Både jag & Charlie är täta i näsan och snoriga och lilleman hade nog också lite feber när han gick och la sig. Ante har än så länge klarat sig hyfsat bra men nu börjar även han att känna sig lite hängig. Idag blev det inte mkt pluggande alls.. så jag ska gå & lägga mig nu & hoppas på en  bra pluggardag imorgon. Hur hittar man egentligen motivation till att göra saker som man verkligen inte vill göra? Jag måste verkligen lära mig det. För som det är nu och har varit till och från i höst orkar jag inte ha det i två år till. Jag måste lära mig att tro på mig själv och göra mitt bästa. För mer än så kan jag inte göra. Jag vill verkligen jobba som förskollärare men det går inte en vecka utan att jag har funderat på att hoppa av och göra någonting annat av mitt liv. Men vad? Det finns ju ingenting annat jag vill göra. Nu när terminen slutar efter jul är det två år kvar innan jag är färdig förskollärare. Två år. Två år som säkert kommer att gå jättefort. Men nu får jag dåligt samvete om jag leker med charlie istället för att plugga & när jag sitter med skolböckerna istället för att leka med charlie så får jag också dåligt samvete.
Praktiken vi haft nu i fyra veckor var rolig, jag fick väl kanske inte ut så mkt som jag hade hoppats på & jag känner mig orolig för mitt sk. utvecklingsarbete som var vår uppgift under praktiken. Jag känner att mitt arbete inte har så mkt att göra med de böckerna som vi ska referera till när vi skriver arbetet.
Aja, det är bara att bryta ihop och kämpa vidare.
Det är bara att hålla tummarna på att julen blir lugn så jag får tillbaka mina naglar och skrämmer iväg alla jäkla finnas som ploppar upp titt som tätt.

Jag ber om ursäkt för ännu ett inlägg om skolan. Ett tråkigt och klagande sådant. Men det är frivilligt att läsa!
Godnatt!

2011-11-13

Sen sist jag skrev så har ju vår guldklimp fyllt 1 år och jag kan inte förstå att Charlie redan varit med oss i ett år. Tiden går såå fort! Men det har varit ett underbart år med mycket glädje och kärlek. Vårat alldelens egna bustroll utvecklas hela tiden och nu är det nog inte länge kvar innan han vågar släppa taget om "rulatorn" (gåvagnen) och gå helt själv. Det gäller bara att han ska våga släppa för balansen är det inga fel på. Hans rum är nu fyllt med massor av nya leksaker sen födelsedagen och mer lär väl komma vid jul. Men det är så underbart att se alla framsteg han gör. Charlie fullkomligt älskar att bada och det sprutar vatten både kors och tvärs när han sitter i badkaret. Igår satt vi och lekte i hans rum och efter en stund kröp charlie iväg. Jag och ante satt kvar på golvet men efter en liten stund blev det lite väl tyst inne i köket så A sprang dit och hittade charlie i barnstolen. Han hade alltså klättrat upp på vår pall och sedan klättrat vidare upp på barnstolen. Så att klättra kan man väl också säga hör till en av charlies intressen:P Än så länge har han inte ramlat men en vacker dag så lär han nog göra det, för snabbt går det.
 

en glad kille som fått en alldelens egen liten tårta:)


Testar nya mössan från mormor samtidigt som han går med rulatorn;)


En nyvaken charlie sitter och försöker öppna paketen från morfar


Charlie myser med pappa och nya Barbaskön.


måndag.

Just nu sitter jag med skolböckerna i en hög framför mig och det blir inte speciellt mkt gjort. Charlie ligger och sover ute i vagnen sen en timma tillbaka. Jag vill ha jullov nu, jag vill inte skriva ihop det här arbetet som jag måste skriva. Och det beror mestadels på att jag tycker att litteraturen är jättesvår att förstå och för att jag inte har tillräckligt med kött på benen när det kommer till utvecklingsarbetet vi gjorde på VFUn. Imorgon ska jag återigen sitta på skeria & det ska bli så kul att träffa Carro & Jessika igen. Förhoppningsvis kan vi peppa varandra till att plugga som attan i några veckor till för att sen ta ett långt och behövligt jullov!

Eftersom vi återigen har punka på vår vagn så är jag lite i valet och kvalet om hur jag ska göra idag när jag ska till vårdcentralen. Det känns för jobbigt att släpa med vagnen eftersom ena framhjulet bromsar mer än rullar. Så jag tror att det blir en sista cykeltur för att sen lämna tillbaka cykeln till sofie & robert. Det gäller bara att cykla försiktigt så att vi inte ramlar!

Ha en bra dag allihopa!:)

Tack Meja!:)


RSS 2.0