recept.
Pastasallad med fetaost & avocado
Ingredienser
1 liter kokta penne (pasta)
2 st avocado
3 st tomater
1 st rödlök
100 g fetaost (ca)
10 cm av det vita på purjolöken
1 st kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
1 knippe gräslök
Salt och peppar
1 dl raps olja
0.5 dl olivolja
Gör så här
1. Om det inte finns färdigkokt, koka och kyl ner pastan.
2. Skala och strimla rödlöken och purjolöken tunt.
3. Låt dom sedan skölja under kallt vatten för att bli krispiga.
4. Klipp av basilikan från krukan och dela gräslöken grovt.
5. Lägg i en mixer tillsammmans med vitlöken.
6. Häll i oljan och kör runt.
7. Häll alltsammans över pastan och blanda väl.
8. Skär tomaterna och avocado grovt.
9. Lägg ner i pastan tillsammans med rödlöken och purjolöken.
10. Smula ner fetaosten och blanda runt.
11. Lägg upp i en skål och garnera med några kvistar basilika.
Vi blandade även i några soltorkade tomater,kycklingfilé & lite ädelost som vi hade i kylskåpet.
receptet kommer från recept.nu av Per Morberg.
jo superroligt=)!! Kanske jag har någon att virra bort mig i Luleå med=P?
Åå ser smarrigt ut... visst kan man äta det till frukost också?;)