Klubbad säl.

Godmorgon!
Nu beger jag mig snart till luleå igen. Tredje & sista dagen för den här gången.
Jag känner mig som en klubbad säl & skulle göra i stortsett vad som helst för några fler minuters sömn.
När jag kommer hem ikväll så får jag äntligen komma hem,hem till huset. Huset som jag sålänge tjatat & längtat till, så lyckan är stor!

Ha en bra dag allihopa:)
kramkram!

Bilproblem.

Rubriken säger ju allt om vad detta inlägg ska handla om. För att varna er läsare så måste jag ju börja med att berätta att det återigen handlar om skolan & pluggandet.
Men vänta, innan ni går så måste jag ju även berätta att detta inte är något vanligt inlägg om någonting som händer varje dag. Så ett tips. Stanna, läs & skratta. Det kommer jag göra undertiden jag skriver.

Måndag 28/9
Jag, frida, moa & bea sätter oss i Moas svärfars Saab 9000 (automatväxlad) lite nervösa och spända inför träff nummer 2 i luleå. Slutet på första kursen och början på nästa. På den första lektionen får vi veta att drama lektionen som vi skulle ha efter lunchen var inställd. Yes, tänkte vi - då hinner vi ju plugga och förbereda oss inför mattelektionen.

När håltimmen väl kommer så har vi ändrat oss & börjar bege oss till parkeringen & bilen. Vi skiter i plugget & åker till Lagerhaus istället. Glada & förväntansfulla kommer vi till bilen... & vad händer?!
Jo, bilen vill inte starta...
Vi testar då allt i vår makt att få igång den. Vi ringer alla vi känner, vi testar att låsa bilen igen-låsa upp bilen- & starta... inget händer. Vi provar många gånger. men ingenting händer.
Då testar vi att putta bilen lite framåt- inget händer.
Lite bakåt- inget händer
Lite fortare framåt & sedan lite fortare bakåt- inget händer då heller.
Som ni säkert förstår så måste hela situationen ha sett fruktansvärt rolig ut för de förbipasserande människorna. Även vi fick oss flera skratt kan jag lova. 

Efter många om & men så ser vi (nu i efterhand) en stackars kille, som Moa haffar & ber om hjälp. Vi hade då tur att Fredrik, som våran blivande hjälte heter, var duktig på bilar och även han försökte göra allt han kunde för att hjälpa oss. Men ingenting hände- bilen ville inte starta.
Moa kom då på att det varit lite fel på bensinmätaren så Fredrik skjutsade oss till en mack så vi kunde köpa bensin. Glada i hågen beger vi oss tillbaka till bilen, fyller på med bensin & startar... INGENTING HÄNDER.
Då börjar tålamodet vara slut & Moa blir återigen skjutsad till macken för att lämna igen dunken. Vi andra går till skolan för sista lektionen börjar närma sig.
Medan vi sitter på lektionen så får vi höra att Moa blivit bogserad till verkstaden av Fredrik & att hon inte visste när bilen skulle vara klar, eller vad som var felet.
När lektionen nästan är slut så kommer Moa kånkandes med alla väskorna- trodde vi. Men eftersom vi hade så mkt väskor med oss så glömde hon att ta med min från bilen. Vilket inte gjorde så mkt eftersom vi tyckte så synd om henne som var tvungen att bära ALLA våra tunga väskor.
Moa, snäll som hon är, ringer då till bilverkstaden & hör hur länge de har öppet eftersom klockan redan passerat 18.00. Det svarar då en kille som egentligen är påväg hem men som kan stanna en stund extra om vi kan komma på en gång. Just när M lagt på luren så går två tjejer från vår klass förbi & vi frågar direkt om vi kan lifta en bit till bilverkstaden & snälla som alla är så gick det jättebra. Problemet var bara att vi inte skulle rymmas alla fyra så frida & Bea var tvungna att ta bussen in till stan & vandrarhemmet.
Jag & Moa åker till bilen & får min väska- killen undrar hur vi ska ta oss därifrån & vi säger att vi inte har någon aning. Då ställer han upp & erbjuder sig att skjutsa oss in till stan & vandrarhemmet. Han frågar var de ligger & vi har ingen aning. haha. Som tur var så hade han så rätt att han visste precis vilket vandrarhem vi skulle till så han skjutsade oss hela vägen dit. Thank you!
Men, våra bekymmer var inte över än. Nu återstod ju fråga. Var är Bea & frida?!
Jag & Moa går in på vandrarhemmet & fixar med rummet. Ägaren var lite skum & halvsur men det hela ordnade sig hyfsat bra iaf. & efter en stunds letande så hittade vi F&B också.

Suck.
Hur det sedan var på vandrarhemmet & resten av alla bravader som hänt, det orkar jag inte skriva om nu. Nu ska jag hämta A & sedan sova.

Ett extra tack till vår hjälte fredrik, utan dig hade vi nog suttit kvar på parkeringen än & testat starta bilen:P
Tacktack!



Godnatt kära vänner & håll tummarna på att morgondagens bilfärd går fläckfritt!:)

dagen efter.

Igår tog jag mig i kragen och fäljde med A till stan & tur är väl det.
För även om jag kanske inte är piggast eller mår helt 100 idag så hade jag en riktigt riktigt trevlig kväll.
TACK Madde x2, Pär,Robin & Ante! Nästa gång blir det middag & trevligheter i vårt hus;)
Jag har dock än en gång insett att station8 inte riktigt är ett place för mig. Jag blir mest less på alla dryga människor som tror att de äger stället.

Nu däremot så ska jag sätta mig & göra klart två uppgifter som länge legat och gjort mig orolig. Troligtvis i onödan. Ska sätta igång nu direkt så jag hinner göra någonting annat idag också. :) Känner mig taggad att bevisa för mig själv att jag kan klara det!

Kram på er!


???

Det går inte, hela morgonen har jag försökt få någon fler uppgift klar. men det går inte. Jag sitter bara och tänker på hur många saker jag har ogjort & klumpen i halsen blir bara större och större. Så jag skiter i detta. Jag lägger böckerna på hyllan & ska istället försöka koncentrera mig på att bli på bättre humör så jag är glad ikväll när vi ska se hockey & äta på olles med några vänner. Egentligen har jag lust att avboka så jag kan sitta med böckerna istället, men det kan jag inte. Jag får inte, gör jag det så bryter jag nog ihop. Bättre att gå ut & ha kul istället & hålla tummarna på att jag kan & förstår allt mkt bättre & klarare tills imorgon.

Om alla uppgifter ska se ut på detta sätt så vet jag inte hur jag ska kunna klara av det. Jag vet att de egentligen inte är så svåra, det svåra för mig är att få en början att senare spinna vidare på. Hjärnan går på högvarv i detta tillfälle men vad hjälper det? Jag måste lära mig att det jag kan räcker, att allting går bara jag ger det en chans. Det är något jag ska lära mig under dessa år & jag ska inte ge upp. Efter dagarna i luleå nästan vecka kommer det förhoppningsvis kännas bättre. Jag gruvar mig mer denna gång än förra, som var den första. Men det går bra, det måste det göra.

 

Skärp dig johanna!
Du klarar det!


trött

Egentligen är jag för trött för att blogga. Men jag måste ju meddela att jag överlevt dagen & den har faktiskt gått riktigt bra. Jag & Frida blev klara med ännu en uppgift som vi skickat in. Lägenheten är i stort sett tömd & nu laddar jag inför morgondages födelsedagsfika + utgång på kvällen. Blir kanske lite pluggande också för att mjukstarta inför söndagen. Men det känns bättre nu:) För kvällen iaf:P

Hoppas alla haft en bra fredag:)
Nu blir det en film & mys i soffan.


stress.

Under tiden jag väntar på att tvätten ska bli klar så tänkte jag passa på att blogga lite.

Gårdagen spenderades på skeria från 8.30-17.00, hann göra klart ännu en uppgift. Tror jag. Ska kolla igenom den en gång till senare idag. På kvällen blev det ett besök på ladan för att se Aik-Luleå. Kändes riktigt härligt med vinst fakstikts:)

Nu till dagens bravader. vaknade imorse & kände mig jättestressad, ursh vilken jobbig känsla det är. Jag hoppas att jag lugnar ner mig snart. Jag kan inte sitta stilla & har ont i magen.
*tvätten ska hämtas
*ska förhoppningsvis få i mig lite frukost
*ska cykla iväg till frida & göra klart observations uppgiften
*beroende på hur lång tid det tar så ska jag fortsätta plugga när jag kommer hem.
*ska hinna packa ner allt porslin som är kvar + allt annat ömtåligt.
*vid 17-tiden ska vi tömma lägenheten, iaf så mkt som möjligt.
*Efter flytten får man väl se vad som händer, plugg/ledig? tvivlar på plugg men måste jag så måste jag...
*sova hos mamma.



Nä, nu ska jag springa ner & hämta tvätten. Har tänkt försöka hinna tvätta ca 4 maskiner idag.. vi får väl se om jag lyckas. Nä, nu måste jag rusa vidare. Ingen lugn stund på hela dagen eller helgen heller för den delen.

.....

what to do? what to do?

Skiter i detta & går & diskar istället. Det vet jag då hur man gör iaf!


Beundrar dig Moa för din lugna inställning. Give me some! :)


just..

när jag trodde att det skulle vara en lugn pluggardag så läste jag min mail & insåg att det vi grubblat & fastat för verkligen ska göras. Innan tisdag. Så det är väl bäst att hämta papperna och se vad det var allt mest vi skulle göra.


lycklig.

Idag är den en sån här dag när allt bara spritter i kroppen. Jag känner mig jätteglad och allt känns roligt!:)
 Jag började morgonen med att vara på banken och fixa med lite försäkringar & efter det så var det dax för det tredje & sista observationstillfället på H. Idag fick jag följa med på 2-3åringarnas utflykt. Helt underbart. Efter de här tre dagarnas observationer så har jag bestämt mig var mina barn ska få vara den dagen de börjar på dagis. Det är egentligen ett väldigt lätt val. När den dagen väl kommer så är det bara att hålla tummarna på att det finns någon plats!:)

Idag är det Andreas födelsedag & redan inatt fick han öppna sina paket. 00.02 ca;P Då kunde jag inte hålla mig längre:) Han fick en tröja & ett presentkort på en massage. Jag tror att han blev riktigt nöjd faktiskt. Tröjan var jag lite osäker på om han skulle kunna ha. Men den passade perfekt! Så ikväll är vi utbjudna av hela ligan (Mamma, Janne, Birger, Barbro, Rigmor, Micke, Nicke) på Tatung & middag. Det ska bli riktigt gott och trevligt. 
 
Nu ska jag sätta mig med lite skolarbete & sedan ska jag försöka röja lite här hemma. Packa lite och dammtorka lite.

Ha en underbar onsdag.

lugnet före stormen

jag har just insett att det är farligt att känna sig lugn inför det här med studierna. Innan måndag har jag en uppgift kvar att göra, + kommentera lite filmer & kanske förbereda lite inför grupparbetet med frida om observationerna. Men de arbetena ser jag inte som några problem.. inte just nu iallafall:P
Däremot så gick jag in & kikade på vad som komma skall.. Och då kände jag mig direkt orolig igen. Jag undrar om det kommer kännas såhär innan varje ny kurs startar? För när jag läste kurshandledningen så tänkte jag direkt: jag hoppar av, jag skiter i detta.
haha, jag hatar att jag alltid blir så nervös inför allting. Jag måste skärpa mig.

Idag har vi iallafall varit på banken och fixat så A själv ska kunna skriva på husköpet på tisdag när jag är i Luleå. Det känns såå skönt att det är så nära:) Jag hoppades ju att vi skulle få börja flytta lite idag men där var jag lite för snabb. Anledningen till att S hade ringt var bara för att säga vilken tid vi skulle träffas på banken på tisdag:P skitans.

Nä, nu ska jag gå till svärmors hus och kolla om jag kan hjälpa till med någon.
Jag får bara ont i magen ju mer jag tänker på skolan.


hockeyn.

Igår när Aik spelade, var de verkligen tvungna att göra det där sista målet? Hade de inte gjort det så hade A vunnit ca 7000kr vilket hade varit bra eftersom vi vill ha ett nytt köksbord. Då hade jag åkt direkt till Mio & beställt det för 9.900. Men icket. :P Jäklarns.

Obervation 2 gick lika bra & även idag blev jag bjuden på frukost. Det var ingen dålig idé av mig att välja H som observationsställe. De är super trevliga och man känner sig inte så mkt ivägen som jag trodde. Imorgon ska jag få vara med på en annan sorts samling. En utesamling med de mindre barnen. Det ska bli skitkul:)

Dagens pluggande låter jag vara osagt. SKA göra klart läsloggs eftertankarna som jag började med igår. Därefter måste jag vänta på en bok som jag ska få låna av Emma. Kanske ska välja ut några bilder till bildlektionen på måndag & förbereda kommentarerna till filmerna som ska börja kommenteras imorgon. Annars håller jag idag mest tummarna på att vi får börja flytta lite kartonger. Längtar!

promenad.

Mitt uppe i mitt super engagerade pluggande (eller hur det nu var) så ringer min mamma och säger att hon står utanför på gatan & vill veta om jag ska med på en promenad. Sagt och gjort, jag stängde för sjuttioelfte gången av datorn & gick ut på en promenad. Riktigt härligt. Nu däremot stänger jag (snart) av datorn för idag. Jag känner att jag inte kommer längre så istället ska jag diska bort middagen. Spagettipannan. Därefter blir det att slå in en present till älsklingen.

 

Over and out.




Girls, vad tror ni om en date på skeria på torsdag?
moa? bea? frida?


schtaan.

Istället för att vara duktig och tillägna denna måndag till skolans värld så åkte in till storsctaan för att kika på matbord. Vi hittade två jätte fina bord som skulle passa perfekt i vårt framtida kök. Det enda som stoppade oss från att beställa var ju såklart priset. Vi kikade på ett bort i en katalog på svenska hem och innan säljaren gick iväg för att kolla priset så sa han något i stil med att det troligtvis skulle vara ett jättebra pris på den matgruppen.
Skitbra tänkte ju vi.. men pyttsan. Bra pris för honom var tydligen 12500kr. Och enligt oss så ligger ett bra pris kring fem-sextusen ungefär.
Så det är bara att fortsätta leta... på blocket:P
När A släppt av mig på stan för att åka bussen hem så passade jag på att inhandla presenter till födelsedagsbarnet. Så innan han kommer hem i afton så ska jag nog ha hunnit slå in dem.. & hittat ett bra gömställe;P



Pluggandet däremot går inte speciellt bra. Jag orkar inte ta tag i någonting. Och när jag gick in för att läsa vad nästa kurs innebar så fick jag ännumera panik. Men det är ju en heeel lååång vecka kvar innan den börjar.. hmm..
Nu ikväll hade jag tänkt få klart diskussions uppgiften, men jag vet inte vad det är med den uppgiften som gör att jag inte kommer någonstans? Jag blir så arg på mig själv. Ibland önskar jag bara att jag kunde tro på mig själv och bara skriva ihop något. För nu sitter jag bara & tänker på hur jag ska göra & i slutändan så blir det NADA.

ursh fy blä. Måste komma ihåg att åka till bibblan också innan klockan sju, för annars blir det väl böter på den också..

Tack för mig.


observationstillfälle 1.

Imorse steg jag upp, trött som tusan efter en jobbig natt med mensvärk utöver det vanliga. Och med endast en alvedon i huset så lyckades jag efter många om och men somna.
Vid halv åtta skulle jag infinna mig på H för att göra den första observationen och det gick superbra. Vet ej om samlingen jag observerade var exakt 20 min som de var tänkt. Men det spelar nog inte så stor roll. Efter samlingen blev jag bjuden på frukost med de härliga barnen så jag ser fram emot att komma dit även imorgon & på onsdag:)

Idag väntar lite plugg, eller ska försöka ta mig i kragen när A har åkt till jobbet där vid 2 tiden. Nu snart ska vi åka till pappa. Ska även inhandla lite ipren så jag har ro att sitta stilla utan att bli tokig. Uppgiften jag ska göra idag känns dock väldigt jobbigt för jag har ingen aning om hur jag ska göra, men det kommer jag väl på under dagen.. hoppas jag!

Nu ska jag tvinga upp A ur sängen & in i duschen så vi kan åka mot örviken sen.
Ha en bra dag!
Kramkram


Ber om ursäkt för så mkt pluggsnack, men innan huset är vårt så händer inte så mycket annat än plugg & packning (& antes födelsedag.) Men håll ut, snart ska det komma bilder på renovering & inredning & annat smått & gott.

seeegt.

Jäklarns vad segt det var ikväll då.

Nu har vi kommit hem från 2års kalaset hos Jonte. Massor med folk, fika och paket. Tack så mkt jess för supergott fika!:)

Eftersom det inte går att skriva kommentarer ikväll så tänkte jag svara på Beas inlägg här istället.
Säg bara till så kommer jag till campus också, man får så mkt mer gjort när man sitter där än här hemma.. alltid finns det någonting som måste städas:P Så jag är helt klart taggad på att sitta tillsammans någon dag i veckan:) Dessutom är det så mkt lättare att förstå vad man ska göra när man sitter tillsammans! Blir ju rätt nyfiken på vad du har att berätta också:P

Nu väntar en film & mys i soffan.

kram på er!

sunday.

Nu lägger jag böckerna åt sidan några timmar, jag känner att hjärnan än en gång har fastnat. Så därför tänke jag nu fortsätta rengöra plåten till ugnen & tvätta de två återstående fönsterna. Så om ni ser mig hänga ut från något fönster så är det bara för att jag ska göra dem renare, ingenting annat. Ser ni mig däremot ramla ut från fönstret så får ni gärna komma och hjälpa mig:P

När jag gjort det klart så blir det nog att slå in ett paket till J, därefter väntar nog duschen och troligtvis en promenad. Om jag inte får för mig något annat vill säga..

Trevlig söndag på er!

Godnatt.

Godnatt kära läsare:)
Nu känner jag att jag är värd lite sömn efter allt städande & skurande.
Imorgon väntar skolböckerna.. Jag håller tummarna på att hjärnan är taggad när jag stiger upp om några timmar:P


kram&godnatt!

Städil.

Först & främst så måste jag ju skriva GRATTIS till Jonathan som fyller 2 år. Tiden går så fort, det var ju inte längesedan som han var en litet bebis. Vi kommer & grattar imorgon:)

Idag har vi varit en sväng på stan & inhandlat en present till storkillen och efter att jag kom hem så fick jag ett litet städil. Så alla överskåp i köket +  kylskåpet är urtorkade. Skönt. Det var två skåp jag inte nådde upp i så det får A ta någon annan gång. Kvällen blir nog i soffan under filten i väntan på att A kommer hem. Jag är trött & slut, lite ont i huvudet också..men jag hoppas att det går över.

Nu ska jag lusläsa blocket & sedan kika på lite andra hemsidor!

kramkram!

gick inte riktigt som planerat

Enligt mina planer så skulle jag vara klart med en till uppgift vid det här laget, men det är jag inte. Långt ifrån. Jag vet inte riktigt vad det har varit med mig idag men jag har inte varit på topp iaf. Nu har jag lagt böckerna på hyllan och håller tummarna på att jag är mer taggad på söndag. Då har jag dessutom hela dagen fram till kl 18 att försöka få undan en hel del. Så vi väntar tills dess. Nu ska jag diska undan lite i köket, äta lite middag och sedan tänkte jag promenera till svärmors hus för att se hur långt de hunnit idag:)

Trevlig kväll!
puss&kram!

glädje.

Igår när vi hade våran första diskusstion med läraren över datorn. Ett program som heter Marratech, man måste alltså prata via webcameran. Lite knasigt såg det ut, men det gick bra. Och vi fick t.om Godkänt på första kursuppgiften. Lite konstigt med tanke på att läraren inte kunde se min eller Fridas PowerPoint presentationer:P Men vi tackar och bockar:) Vi var helt klart värda ett G, och läraren är så mysig. Han blev stolt över att vi hade varit så aktiva under diskussionen & att vi i stort hade gjort bra presentationer:)

Igår efter skolan så hade jag bara tänkt hjälpa till litegrann i svärmors hus, men det slutade med att vi var där fram till halv 8. Och under den tiden hann jag riva tapeter klart i sovrummet, börja riva i vardagsrummet, jag & M hjälptes åt att bära bort golvet i data rummet + att vi slet bort mattan som låg under. (okej, det var mest M som slet. Jag fick inte bort så mkt:P)  Innan vi åkte hem så hade jag även gått igång på hallmattan och där fick det faktiskt lite bättre. Jag & kofoten ägde den gröna hemska hallmattan;P haha.
Jag har riktigt kommit på det är med att riva, det är ju skitkul! Känns dock bra att vi inte ska riva så mkt i huset. Blir som mest att riva tapeter i de två små rummen.

Idag har jag en hel del på min: att göra lista.
Mycket skola, men planen jag hade att stiga upp tidigt gick ju inte riktigt. Men A jobbar ju kväll ikväll och då ska jag ju sysselsätta med mig nåt. Hoppas bara att den här dagen går så bra så man snart kan börja bocka av fler uppgifter.

Byebye!


flitig som en myra.

Dagen började som vanligt på campus med tjejerna. Idag har vi hunnit klart filmen, äntligen, så nu ligger den ute på "skolbloggen".
När jag kom hem så for vi direkt till svärmor och hjälpte till litegrann i huset. Efter det blev det middag. Sedan en långpromenad med Jimmy. Riktigt härligt, tyvärr så gick jag itne hela vägen med grabbarna. Vi besökte svärmor för att visa Jimmy och då blev det att jag fastnade där med att riva tapeter. Heltaggad var jag!:P
Nu är jag hemma, har duschat och ska nu sätta mig med lite skolarbete. Tänkte försöka mig på att göra observationsprotokollet klart tills imorgon.

Nu blir det plugg en stund innan vi ser idol på datorn:)

Ha en bra kväll!:)
ciao!

campus.

Idag har vi, återigen, suttit på campus och slagit våra kloka huvuden ihop. På dagens schema var det bestämt att  vi skulle börja med en filmen som ska göras. Så sagt och gjort, & efter många om och men så fick vi tillslut ihop en riktigt bra film. Imorgon återstår bara att lägga till en berättarröst. Vi försökte lägga till det redan idag, men tröttheten tog över så det blev mest en massa fnitter. :)

När jag kom hem idag har jag bokat in observations tillfällen på H. Det ska bli så roligt, så på måndag morgon är det dax:) Jag tycker att det är så intressant att besöka olika förskolor så man får se lite olika miljöer och lärningssätt. Jag längtar.
Jag har också hunnit börja lite smått med den sista uppgiften som ska göras.. Allt så jag ska kunna ägna första helgen i oktober bara till huset & målning. Jag är så taggad! 2 veckor känns så långt bort när jag tänker på att vi kommer få huset då, men när det gäller alla skolarbeten som ska vara klara om 2 veckor + kursstart på kurs2 känns mindre roligt att tänka på faktiskt.. då blir jag mest stressad.


Om några minuter kommer A hem från kåge. Han och polarna har varit och busat lite i en kollegas hus. De gifte sig nämligen förra veckan, i smyg, och åkte sedan utomlands. Så nu, som en liten hämd för att de inte berättade så är de och "pyntar" huset. Stackarna. Jag hoppas att de inte kommer hem mitt i natten, för jag känner på mig att de hittat på en hel del hyss de där grabbarna:P
Iaf, när A kommer hem blir det att cykla och kika på svärmors hus som de fick tillgång till idag. det ska bli spännande och se hur det ser ut i verkligheten:)



Nä,nu hör jag hur tvätten ropar på mig från tvättstugan:P Bäst att kila ner..
ciaao!



svenska..

hollywoodfruar - vilket SKÄMT.

obervationsställe - check.

Nu har jag varit och hört mig för litegrann om var jag kan göra min observation & det gick väldigt smidigt. Första stället jag for till godkände att jag ska få sitta med under ett antal samlingar och anteckna lite. Det känns dock fortfarande lite si & så med den här uppgiften, allt hade ju varit så mycket enklare och smidigare om vi fått göra observationen under praktiken. men men.. inte så mycket att göra åt.

Det jag har kvar att göra idag när det gäller skolan är att ta fram några bilder om hösten, men det ska nog inte vara så svårt. Om inte annat så får jag väl gå ut en promenad med kameran så är det nog klart sen:)
Egentligen borde man kanske börja lite smått med skolans organisationer också, men jag har inte riktigt koll på var man ska hämta all fakta om det så det får nog ligga på hyllan tills i morgon då jag kan fråga tjejerna!


Det är ännu en superhärlig höst dag så se till att komma ut i den härliga luften kära läsare:)

kramkram!

hmm..

Nu har jag äntligen skickat in Examensuppgift 1. Känns väl inte direkt jättebra, men det kan ju som sagt inte bli mer än fel.. Men jag hoppas ju inte att det är det... :S

Nu blir det soffan & film.

Bye.

frallor.

Idag har vi varit och hälsat på fem superfina frallor (franska bulldoggar) och deras ägare. Kenneln vi var till heter Segerhufvas.
Det var Valdemar, Ada, Alice, Ella och Cleo. Superfina & snälla. Tyvärr så ska de inte ha valpar förrän nästa sommar/höst men jag hoppas att det finns någon annan som ska ha lite tidigare, för nu är vi sugna. Det blir ju så mycket lättare att ha hund när man bor i hus också + att det redan bor en fralla hos grannarna:) Så det kommer vara svårt att hålla sig därifrån:P
Ägarna var också jätte snälla & trevliga så det känns bara bra att vi tillslut fick kommat och hälsa på:)


Igår var jag ju chaffis åt grabbarna grus, det blev nämligen jag som fick hämta hem dem också. Så jag känner att jag börjar bli lite seg & fasansfullt trött. Hur ska jag kunna göra klart inlämningsuppgiften nu? :P
Det går säkert bra, jag får helt enkelt hålla tummarna på att den blir godkänd. För det här är en uppgift jag gruvar mig för att lämna in faktiskt. det känns typ som att jag missuppfattat hela uppgiften. Men som sagt, bara att hålla tummarna.

Kram på er!

gatlyktor.

Gatlyktor, de måste ju ha monterats vid vägkantern runt i världen av en anledning, eller hur?
Och utan att behöva visa min super intelligenta sida så tror jag mig att de sattes dit av den enkla anledningen att det skulle bli ljusare vid vägarna. Rätta mig om jag har fel, snälla.

Varför, har då någon väldigt bright (eller vad man nu vill kalla den/de personerna i fråga) person kommit på idén att TA BORT istort sett alla gatlyktor? Behöver vi inte se när vi kör bil längre, eller vad är det frågan om?

Jag har nämligen väldigt nyligt kört ett gäng partysugna människor till stan, och efter vägen är det oerhört många gatlysen, men det var bara ett fåtal som faktiskt lyste. Och jag kan inte direkt påstå att de svarta gatlyserna hjälpte mig speciellt mycket efter vägen.. speciellt inte när det kom en mötade bil.

Så om det finns någon bloggläsande person som är insatt i detta, "vi tar bort alla gatlysen, för ju mer pengar vi kan spara in...desto mer skiter vi i alla de människoliv som går till spillo i alla de trafikolyckor som kommer infinna sig"

Snälla du, kommentera & skriv ETT vettigt skäl till att mörklägga alla våra vägar.
Du kan ju iaf inte vara norrländsk bilförare, den saken är då säker.


Over and out.


lekparken.

Nu har vi haft go-grabben hos oss hela förmiddagen. Vi har busat i lekparken, ätit lunch,matat fåglarna i svandammen, sett lite fotboll, lekt ännu mera i en annan lekpark, sett lite "på andra sidan häcken" och lekt lite till
Det har varit en jättemysig dag & jag längtar tills vi får leka nästa gång.
När vi var vid svandammen och kikade på foglarna så kom ante på att han skulle gå in på ica & köpa en liten fralla så att jonte skulle få mata fåglarna lite.. Men jag undrar vem det var som hade mest roligt under matningen, Ante eller Jonte? Jag fick nämligen påminna A att J också skulle få lite bröd att kasta:P

A håller nu på att laga mat och jag känner hur hungrig jag börjar bli, det ser så gott ut det han lagar. Fläskfilégryta:)

Ha en bra lördagskväll allihopa!
kramkram

 
Favorit i repris, naturväv som bodbysundsbarnen gjorde i fjol:)


friday.

Just nu sitter vi i soffan och degar.
Snart blir det att åka ut till storgrundet och joina R i soffan framför idol med lite chirre & karra, kanske någon kopp kaffe också;)

Dagen har iaf´, hittills, varit riktigt bra. Det var så roligt att träffa alla mina barn igen & det var självklart att träffa de kära kollegorna också. Jag håller tummarna på att jag får jobba någon fler gång & att det inte är så jätte mkt plugg just de dagarna.
När jag är i bodbysund och jobbar så blir jag så glad, på en gång. Det känns verkligen som en liten familj & alla barnens kramar gör ju inte direkt saker sämre:)

Nu blir det att plocka/diska bort middagen innan vi styr kosan till stugan.
Morgondagen blir spännande, först barnvakt till go-grabben, kanske en sväng till guldvallen & kika på fotboll + att de nya lägenhetsägarna ska komma och kika lite.

Ha en bra kväll allihopa.
kramkram!

jobb.

Imorgon lägger jag böckerna på hyllan och återvänder för en dag till bodbysund, mitt andra hem.
Det vankas friluftsdag i skogen med 3-6an och det ska bli riktigt riktigt kul. Sen är det ju alltid ett plus med lite extra klirr i renoverings kassan;)

Tyvärr så måste jag ju därför svika tjejerna men jag tror nog att de klarar sig lika bra utan mig. Jag ska skicka in läsloggen imorgon tror jag, den ska ju senast vara inne på söndag men det är likabra att skicka in den innan så man inte glömmer bort det.
Kom just på att jag även måste lämna tillbaka en bok på campus, men jag får hoppa av där efter jobbet helt enkelt..

Nu ska jag till mamma och hämta ett par skor och sedan blir det att sova tror jag bestämt.

Kram & Godnatt kära vänner.

läsa läsa läsa.

Nu tror jag att jag är så gott som klar med läsloggs uppgiften. Egentligen så förstår jag inte riktigt hur de vill att uppgiften ska läggas upp. .Jag tycker att den blev så grötig. Men det är tur att vi ska träffas på campus imorgon också, då får väl tjejerna bestämma om det är läsligt eller inte :P Är den ok blir det att skicka in den så att man är klar med ännu en uppgift - vore såå skönt.

När A slutar ska vi åka till Bureå för att kika på en fotölj som finns på blocket, därefter ska vi åka till stan igen. Kolla bänkskivor på rusta och färg på Färg&Tapet. :)

Nu ska jag försöka hitta mig lite lunch innan de är dax för lite mera packning;)

 


ingen disciplin.

Jag skrev ju sist att jag skulle ut på en låång promenad & njuta av det vackra härliga vädret.. men som ni kanske förstår av rubriken så blev det ingen promenad. Jag har ännu inte tagit mig ur lägenheten. Jag kom ju först på att jag var hungrig så jag började med att äta, sedan blev det en lite väl lång powernap för att sedan packa lite mera. Så nu är det inte så mycket mer än kläder kvar att packa. typ. Det känns iaf jätteskönt att jag börjat packa i tid. Då behöver det inte bli så jobbigt när det närmar sig flytt.

Snart ska jag faktistk ta mig ut på en cykeltur. till ica. inom kort ska jag ta tag i mitt mer hälsosamma liv också. snart. imorgon. nästa månad? Före jul iaf;P


kakmonster.

Igår var jag & grattade min älskade vän emma. Vi gick en promenad i skogen, fikade & snackade en massa. Vi kikade även på första avsnittet av Idol. Det kändes bra att de börjat koncentrera sig mer på de som verkligen kan sjunga istället för att förnedra någon stackars människa som verkligen inte kan sjunga.
Eftersom A inte kunde komma pga golvläggning så var emma så gullig & skickade med lite fika.. Tyvärr så åt inte A upp allt igår när jag kom hem.. så nu är det istället jag som sitter och "smakar" lite av hans kladdkakeliknande sockerbomb. Men han får ju skylla sig själv som inte åt upp den igår tycker jag:P
Det var iaf jättetrevligt att umgås med emma igår & eftersom jag & hennes bröder köpt samma present så ska det bli spännande att se vad det blir att hon väljer istället:)


Idag har jag spenderat ännu en dag på campus tillsammans med tjejerna. Vi har äntligen skickat in en av alla miljoner uppgifter som ska göras & det känns riktigt bra. För även om det är en massa Youtube tittande, sms-skickande, matpauser & tjatter så hinner vi ändå rätt mycket om man tänker efter.
På något konstigt sätt så känns det nästan som att vi känner varandra jättebra sedan tidigare, för det känns så bra att jobba ihop. Nu vet jag ju inte om det bara är jag som känner så.. men jag hoppas inte det. Jag tror vi kommer få uppleva roliga saker ihop & jag tror vi kommer lära känna varann riktigt bra under de här tre åren. Jag ser fram emot att lära känna dom iaf. Så brudar, tack för ni valde att bli förskollärare. Just nu. Med mig!


Eftersom vädret är så underbart höstlikt idag så kan jag inte sitta här inne & dega. Jag måste ta mig ut på en promenad. Kanske passa på att lämna tillbaka mammas cykel & hämta träningsskorna på samma gång & sedan gå en lång tur. Hade jag inte varit så rädd för alla stora & farliga djur i skogen (typ björnarna som vill äta upp mig & älgarna som springer omkull mig) så skulle de ha varit helt fantastiskt att promenera i skogen. Men jag tror att jag avstår. Om det finns någon som kan joina mig så hör av er.


Ut i solen & njut nu kära läsare:)




suck. pust.

Idag har jag börjat dagen på campus i bibblan. Jag, Frida & Bea har försökt att slå våra kloka huvuden ihop & göra klart några uppgifter. Helt klara är vi inte, inte än. Vi håller tummarna på att Moa är frisk imorgon så vi kan göra klart åtminstonde EN av alla uppgifterna.

Just nu står jag i köket & väntar på att A ska komma hem med mera golv. Vi håller på att lägga nytt golv i köket så de som ska ta över lägenheten tar den redan första oktober istället för första december.
Än så länge har det faktiskt gått riktigt bra, men vi har bara hunnit halvvägs & det är inte direkt stor yta att vistas på. Men jag håller tummarna på att vi klarar detta utan större missöden. Innan A for så predikade han länge & väl om att jag INTE får röra sticksågen. Den är faktiskt rätt farlig:P
Det är tur att han är så omtänksam:P

Om en timma ska jag åka till hjoggböle & hälsa på emma.
Hon ska få sitt paket & vi ska uppdatera varandra om vad som hänt sedan sist vi sågs.

Nä, nu ska jag kanske passa på att stoppa något i magen så jag inte är utsvulten när jag kommer till emma:)

kramhej!


biblioteket.

Nu ska jag bara borsta tänderna & klä på mig innan jag ska börja bege mig mot bibblan. Jag hoppas att det går bättre med uppgiften idag. Håller tummarna på det iaf. Efter tolv är jag tillbaka, de har ju lunchstängt i 2 hela timmar. De måste vara hungriga! :P


Kramhej!

idag..

är det ingen vanlig dag. För det är (Världens bästa) Emmas födelsedag. Hurra Hurra Hurra!!

Tänkte bara skriva det så att ni inte glömmer bort att gratta henne:)

 


bio.

Inom en halvtimma ungefär ska vi påbörja promenaden till folketshus här i hamn för att se på Bio. Sommaren med Göran. Jag har hört att den ska vara rolig så jag håller tummarna på det. Jag behöver få skratta av mig lite efter en dag som denna. Studierna har inte gått som planerat så jag laddar batterierna inför morgondagen istället. Ska stiga upp i tid för att sedan stå & slita i dörren till bibblan när de öppnar kl tio. Sedan blir det hårdläsning & förhoppningsvis lite skrivande också till klockan tolv när de stänger för lunch. Beroende på hur långt jag har hunnit klockan två när de öppnar igen får vi se om jag kan vara hemma & roa mig med städning inför flytten eller om jag måste gå tillbaka & sitta någon timma till. De har ju öppet till klockan sju & måste jag sitta till klockan sju för att jag ska förstå & komma en bit på vägen så gör jag det. Så det så!

Tisdag kommer vi att sitta på skeria mellan 8.30-15.30
& Onsdag blir det också skeria mellan 8.30-15.30

Nä, nu ska jag göra mig klart! Typ ta på mig jackan, är osminkad & allmänt risig. Men det är tillåtet, det är ju söndag! :P

Kramar.

suck.

Jag läser & läser men blir jag klokare för det? NEJ.
Det fastnar verkligen INGENTING. Jag blir så arg, vad beror det på?
Otroligt jobbigt är det iaf, vilken orsak det än beror på.
Jag vill ju läsa & lära mig. Visst, boken är inte den bästa kanske men det står ju ändå så mycket intressant i den.
Men nu efter att ha läst igenom tre kapitel så kan jag ändå inte säga något konkret som står där.

Nu tar jag en paus. Ska duscha & sedan cykla till ica.
Det borde jag ju kunna klara av utan större missöden iallafall.


godmorgon.

Denna söndag ska spenderas på följande sätt:

* Äta något som liknar en frukost
*läsa
*läsa
*läsa
*läsa
*läsa
*gå till ica och handla
*börja med maten - pajdeg
*läsa
*läsa lite till..
*laga middag.
*se "sommaren med Göran" på bio- i skelleftehamn

Ja, ni förstår väl ungefär hur min dag kommer att se ut. Huvudet i boken hela dagen lång ungefär.

Bäst att sätta igång.
ciao!


blackefest.

Igår var vi bjudna till världens bästa malin med familj. Jag snålåkte med M & A till blacke vid tre tiden. Då började vi med förberedelserna inför middagen. Jag & M gjorde efterrätten, eller jag vispade grädde & M gjorde resten. Det blev en väldigt god efterrätt så det gjorde vi bra, visst M:)
Sedan blev det att göra sallad, förbereda köttet & förbereda förrätten.
En riktigt lyckad måltid & många trevliga minnen. Haha, vi skrattade nog så att vi grät vid ett flertal tillfällen.
Vi var åter hemma på udden vid 03-04 tiden någongång & vi klarade hemresan utan att träffa på någon älg eller björn. Skymtade en älg men den försvann snabbt.

Idag har det inte blivit så många knop i stugan idag, det var många planer igårkväll/natt men när vi väl vaknade idag så blev det inte så mycket gjort. Blev mest en massa vila. Jag försökte börja med att läsa en bok som vi ska ha läst ut på tisdag men det var svårt. Jag tycker inte om sånadär böcker, de är helt enkelt för invecklade för mig.
Jag har nu ikväll gjort klart min PowerPoint presentation & jag vet fortfarande inte om den är bra nog. Men det är ju det vi ska disskutera på tisdag så jag tror att den får duga. Sjlävklart kan den förbättras-rejält. Men det får vara bra nu. Nu måste jag lägga allt krut på att ta mig igenom boken.

I dag fick vi veta att vi blir av med lägenheten redan den första oktober & det känns riktigt skönt att slippa betala 2 hyror utan anledning. Det kommer dock att bli stressigt men det får vi ta. Den 28-30 september har vi lektioner i Luleå från 8.15-18.00 & den 1a oktober är vi hemma & den 2-4 är ante & roar sig i huvudstaden med grabbarna. Så under den veckan ska vi hinna flytta ut & städa ur lägenheten. pust. Jag känner redan nu hur kaotiskt det kommer vara. & utöver allt som har med flytt att göra så börjar dessutom andra kursen i skolan-A0006p.


Nu ska jag äta lite mera godis innan det snart blir att sova. Blir en tidig morgon imorgon så jag hinner allt jag ska göra i pluggandet. Wish me luck.


huset:) & plugg..

Igår var vi förbi huset igen & nu låter det som att vi kanske ska få flytta in i slutet av september redan! :) Det ska bli så spännande. Har gått förbi huset med Emma & Karin idag & det lät som att de fick ett bra betyg. Jag tordes tyvärr inte gå in, men det är ju inte så länge kvar nu innan vi får flytta in så de får hålla ut en månad till ungefär!

Nu ska jag sätta mig med den första kursuppgiften & börja försöka göra en powerpoint presentation. Har inte riktigt klart för mig hur den ska se ut egentligen men det ordnar sig säkert. Jag får börja idag & sedan höra med tjejerna hur de har lagt upp den:)
Imorse kändes det som att jag redan ville ge upp, men det ska jag inte göra. Det kommer att vara tuffast den här första tiden tror jag. Innan man kommit in i allt vad pluggande innebär. Jag håller tummarna för mig själv & de andra att det ska gå bra!



Tjejer, biblioteket på campus öppnar inte förrän 8.30.
Ska vi ändå träffas 8.00 eller vad säger ni?
Vi får väl fundera...



Kramkram!

virrpanna.

Nu har vi kommit hem, en dag tidigare än planerat. Men jag stiger hellre upp en timma tidigare & sover hemma i min egen säng & kör bil i 2 timmar innan jag kommer fram till skolan än att virra sig igenom Luleå med en stor väska bussar hit & dit & bor på ett skabbigt vandrarhem. Mitt ute i ingenstans med äckliga lokaler i en källare. En källare som egentligen fungerar som ett förråd, med skidor i taket & en massa konstiga rör. Jag sover hellre hemma i tysthet än att vakna varje gång någon spolar på toaletten på övervåningen, det lät nämligen som en flod åkte förbi ovanför våra huvuden.
Jag sover också hellre hemma där jag vet att jag får i mig en vettig frukost istället för att vänta tills första föreläsningen är klar så man kan stressa till kiosken & köpa en liten macka + kaffe.
NEJ tack. Hem Ljuva Hem säger jag bara!

Det blir bara några få timmar jag ska tillbringa här hemma innan vi beger oss till Luleå igen. Men imorgon är sista dagen innan det verkligen börjar. Då gäller det att vara disciplinerad & verkligen jobba när man har planerat. För vi har många uppgifter som ska vara klara i den här första kursen. Och den första kursen slutar den 28 sep. Så det är inte så lång tid vi har på oss.. Det är tur att vi är ett härligt gäng & en super grupp. Vi kommer grejja det här lätt, med hjälp av varandra!:)

Nu ska jag sluta, jag ska duscha, pussa ante, sen blir det nog sova tror jag. Är nämligen min tur att köra imorgon.

Puss&kram!


RSS 2.0