Bilproblem.

Rubriken säger ju allt om vad detta inlägg ska handla om. För att varna er läsare så måste jag ju börja med att berätta att det återigen handlar om skolan & pluggandet.
Men vänta, innan ni går så måste jag ju även berätta att detta inte är något vanligt inlägg om någonting som händer varje dag. Så ett tips. Stanna, läs & skratta. Det kommer jag göra undertiden jag skriver.

Måndag 28/9
Jag, frida, moa & bea sätter oss i Moas svärfars Saab 9000 (automatväxlad) lite nervösa och spända inför träff nummer 2 i luleå. Slutet på första kursen och början på nästa. På den första lektionen får vi veta att drama lektionen som vi skulle ha efter lunchen var inställd. Yes, tänkte vi - då hinner vi ju plugga och förbereda oss inför mattelektionen.

När håltimmen väl kommer så har vi ändrat oss & börjar bege oss till parkeringen & bilen. Vi skiter i plugget & åker till Lagerhaus istället. Glada & förväntansfulla kommer vi till bilen... & vad händer?!
Jo, bilen vill inte starta...
Vi testar då allt i vår makt att få igång den. Vi ringer alla vi känner, vi testar att låsa bilen igen-låsa upp bilen- & starta... inget händer. Vi provar många gånger. men ingenting händer.
Då testar vi att putta bilen lite framåt- inget händer.
Lite bakåt- inget händer
Lite fortare framåt & sedan lite fortare bakåt- inget händer då heller.
Som ni säkert förstår så måste hela situationen ha sett fruktansvärt rolig ut för de förbipasserande människorna. Även vi fick oss flera skratt kan jag lova. 

Efter många om & men så ser vi (nu i efterhand) en stackars kille, som Moa haffar & ber om hjälp. Vi hade då tur att Fredrik, som våran blivande hjälte heter, var duktig på bilar och även han försökte göra allt han kunde för att hjälpa oss. Men ingenting hände- bilen ville inte starta.
Moa kom då på att det varit lite fel på bensinmätaren så Fredrik skjutsade oss till en mack så vi kunde köpa bensin. Glada i hågen beger vi oss tillbaka till bilen, fyller på med bensin & startar... INGENTING HÄNDER.
Då börjar tålamodet vara slut & Moa blir återigen skjutsad till macken för att lämna igen dunken. Vi andra går till skolan för sista lektionen börjar närma sig.
Medan vi sitter på lektionen så får vi höra att Moa blivit bogserad till verkstaden av Fredrik & att hon inte visste när bilen skulle vara klar, eller vad som var felet.
När lektionen nästan är slut så kommer Moa kånkandes med alla väskorna- trodde vi. Men eftersom vi hade så mkt väskor med oss så glömde hon att ta med min från bilen. Vilket inte gjorde så mkt eftersom vi tyckte så synd om henne som var tvungen att bära ALLA våra tunga väskor.
Moa, snäll som hon är, ringer då till bilverkstaden & hör hur länge de har öppet eftersom klockan redan passerat 18.00. Det svarar då en kille som egentligen är påväg hem men som kan stanna en stund extra om vi kan komma på en gång. Just när M lagt på luren så går två tjejer från vår klass förbi & vi frågar direkt om vi kan lifta en bit till bilverkstaden & snälla som alla är så gick det jättebra. Problemet var bara att vi inte skulle rymmas alla fyra så frida & Bea var tvungna att ta bussen in till stan & vandrarhemmet.
Jag & Moa åker till bilen & får min väska- killen undrar hur vi ska ta oss därifrån & vi säger att vi inte har någon aning. Då ställer han upp & erbjuder sig att skjutsa oss in till stan & vandrarhemmet. Han frågar var de ligger & vi har ingen aning. haha. Som tur var så hade han så rätt att han visste precis vilket vandrarhem vi skulle till så han skjutsade oss hela vägen dit. Thank you!
Men, våra bekymmer var inte över än. Nu återstod ju fråga. Var är Bea & frida?!
Jag & Moa går in på vandrarhemmet & fixar med rummet. Ägaren var lite skum & halvsur men det hela ordnade sig hyfsat bra iaf. & efter en stunds letande så hittade vi F&B också.

Suck.
Hur det sedan var på vandrarhemmet & resten av alla bravader som hänt, det orkar jag inte skriva om nu. Nu ska jag hämta A & sedan sova.

Ett extra tack till vår hjälte fredrik, utan dig hade vi nog suttit kvar på parkeringen än & testat starta bilen:P
Tacktack!



Godnatt kära vänner & håll tummarna på att morgondagens bilfärd går fläckfritt!:)

Kommentarer
Postat av: Fredrik "Hjälten"

Hahahaha ja.. fyfan dehär var en rolig historia.. man kan inte sluta skratta hur otur de var :D

2009-10-01 @ 11:39:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0