vid liv.

Hej allihopa, (om jag nu har några läsare kvar?!:P)
Det var nu väldigt längesedan jag skrev, men det är så mycket annat som skall hinnas med att jag inte ens orkar starta datorn på kvällarna nu för tiden.
Första jobbveckan är avklarad & den andra är påbörjad. Känns som att det är en hel del som ska göras men det är tur att jag har min coach A som jobbar hela nästa vecka också. Det behövs. Undrar hur det ska gå när hon går på semester, vem ska då svara på alla mina korkade frågor?:p
det värsta med att jobba på rönnskär & analysera olika prover som jag gör är ju att det är så många som är beroende av just mina analyser & när då maskinen inte fungerar eller så så känns det faktiskt riktigt stressande. Men det har säkert att göra med att jag inte riktigt har 100% koll på läget heller. Det kommer väl hoppas jag...

Midsommar spenderades dels i storgrundet på lunch hos svärmor & i kåge hos Madde & Pär. Riktigt trevligt faktiskt. God mat & mycket underhållande lekar av många anledningar:) Vi åkte dock därifrån rätt så tidigt eftersom jag inte var den piggaste på stället & efter en sväng förbi örviken så blev det sängen.
Midsommardagen spenderades för min del i stugan där vi mestadels tog det väldigt lugnt, vilket var behövligt.

Ikväll jobbar ante till halv 10 & imorgon efter jobbet så får vi främmande av mina fastrar så min kväll består av att städa lite så att det inte ser allt för hemskt ut när de kommer:)

När ante kommer hem ikväll ska jag försöka komma ihåg att ta en magbild som jag kan lägga in, för nu börjar det ju faktiskt synas att det växer ett litet liv därinne. Jag har nu gått 20 fulla veckor men det är likamånga spännande och efterlängtade veckor kvar:)

a walk in the rain.

Har just varit ute på en promenad. Regnet började droppa nästa på en gång & ökade mer & mer. Men trots att kläderna blev dyngsura så är det ändå rätt så härligt att vara ute och gå när det regnar.

Imorgon är första dagen på 7 veckors sommarjobb. Kul, nervöst & intressant.

rädd.

Ursh vad obehagligt. Nyss skakade det i hela huset & inte lite heller. Det måste ha varit en jordbävning eller något liknande. Grannarna kom också ut helt skärrade, hon hade somnat men vaknade av att hela sängen skakade. Fy, det är tur att ante är hemma. Jag skakar lite fortfarande.

vattenmelon.

Igår när jag läste icamaxi bladet så såg jag att de hade vattenmeloner för bara 5kr kilot. Snabbt som tusan skickade jag ett sms till ante och bad han köpa hem en melon för den vi hade i kylen planerade jag på att äta upp. Haha, sagt och gjort. När A sedan kom hem så har han med sig en melon på endast 8,2 kilo. Så ni kan ju gissa vad jag ska leva av några dagar framöver. Det ryms nämligen inte så mkt mera i kylen för tillfället:P

Säkerhetsutbildningen på rönnskär igår gick riktigt bra. Jag tyckte dessutom att det var en rätt så intressant information. Speciellt när jag fick höra att vi skulle få ersättning för de antal timmarna som vi satt & lyssnade. Helt klart lätt förtjänta pengar;)

Idag åker Hector hem & det kommer som vanligt att bli väldigt tomt. Men, jag förstår ju att han måste få åka hem & bekanta sig med den nya familjemedlemmen:)
Hector är världens mysigaste hund och hur gó som helst. Men igår när jag kom hem från mitt möte, jag hade varit borta i endast 3-4 timmar, så inser jag att det bor en liten buse i denna lilla kropp ändå. Alla skor - alla han kom åt iallfall, låg utspridda över hela övervåningen. Några i hallen, några skor i vardagsrummet och jag tror att jag dessutom hade fyra olika skor på min väska som står inne i sovrummet:P sötnosen. Att han dessutom verkar ha ett dille på antes sockar gör att jag nog måste städa bort både skor & sockar från olika delar av huset + dammuga upp en halv hector. För hårar det gör han. Men, jag trivs ändå:)
Nu ska jag sätta mig på inglasningen & äta lite melon & jag tror nog att jag har en till här hemma som vill smaka. Melon verkar gå lika bra hem hos hector som hos mig:P

Byye!

söndag.

Inatt vid fyra tiden kom A hem från en snabbvisit i Boden på Western Farm, (eller vad det nu heter) med många andra icamaxi anställda. De hade nämligen personalfest där. Och, med tanke på min älsklings tillstånd när han kom hem så tog jag för givet att de hade haft riktigt kul. Vilket han har bekräftat idag också:)
Jag ljuger väl inte när jag säger att det inte tog speciellt många minuter innan A snarkade som aldrig förr & för mig del var det desto svårare att somna. Tillslut tror jag att jag slumrade till men vaknade hastigt av att det ringde på antes telefon. Eftersom han var mer sovande än vaken så tryckte han bara bort samtalet. Jag frågade vem det var som ringt men han mumlade bara att det var Fredde som hade ringt. Jag tänkte inte så mkt mer på det förrän det ringde på min telefon några minuter senare. Klockan var nu exakt 05.00 & E ringde för att säga att det var dags att åka in på BB. Hon lät så lugn i telefonen, jag dessvärre lät nog lite mera uppspelt. Anledningen till att hon ringde oss var att vi skulle få äran att vara hundvakt till deras franska bulldog Hector under tiden de skulle ligga på BB osv. Sagt och gjort, kvart över fem imorse kom M med Hector och jag lovar att vi haft fullt upp hela dagen. Han är en supermysig hund med otroligt mycket bus och energi. Men det behövs ibland faktiskt.
Senare under dagen fick jag höra att det blivit en pojke för E&M & fort hade det gått. Så mysigt.

Stort grattis till den lilla pojken:)

Nu ska jag mysa lite mer med både H & A innan det är dags att sova.
imorgon väntar en kort utbildning/informationsträff på rönnskär inför sommarens jobb som startar nästa vecka. Wish me luck!

Sov gott:)

punkt.

*har haft en mysig vistelse i stugan med gräsklippning & målning. Helt otroligt vad lite (mycket?) vit färg kan göra med en stuga. Förvandligen kommer bli super:) Jag har också insett att jag tillbringar på tok för lite tid i stugan.

*Har återigen sett filmen a walk to remember & om det är möjligt så grät jag mer än jag någonsin gjort till en film. typ.

*Har bogserat en bil för första gången. Utan att tabba mig allt för mkt:P Dock lite jobbigt att måsta visa sig ute bland folk när man ser helt förstörd ut i ansiktet efter ett gråtkalas utöver det vanliga:P

*A är troligtvis framme i boden nu & har garanterat roligare än mig. Borde nog ha stannat i stugan trotsallt;P Men, jag ska göra det bästa av situationen. Fotboll & melon. ev glass om det finns i frysen:P

*skickar krya-på-dig-kram till både mor & syster.

nu ska nog datorn få vila en stund medan jag "roar" mig med att se fotboll. england-usa.
Trevlig lördagskväll på er:)


förstörd.

Nu känns helt plötsligt inte stugvistelsen lika rolig längre.. Gick just in & läste att jag har underkänt på en uppgift. Och det känns tungt! Nu vet jag ju vad jag har för mig nästa vecka...
ursh!


jag vill tro att ett U inte spelar så stor roll, men varje gång det händer så känns det som ett slag  i magen & tårarna rinner hejdlöst. Självkänslan går till minus & många tankar flyger omkring..

stugan.

Nu sitter jag här i väntan på att A ska komma hem från jobbet. Då ska vi bara packa in allt i bilen för att sedan åka vidare mot stugan:) Tyvärr blir det bara en kort vistelse den här gången, A ska på personalfest imorgon så då åker jag troligtvis hem också. Men, sommaren närmar sig med stormsteg så nog ska jag hinna vara i stugan. Iaf på helgerna:)

Trevlig helg allihopa!

målning.

Nu tänkte jag gå & laga mig lite lunch, (värma upp gårdagens rester i micron) sen blir det att gå ut i garaget och måla "spaljepinnarna" ett varv. Kan väl inte påstå att det kändes så lockande, men det tar ju inte så jättelång tid så det ska nog gå bra ändå. Klockan två blir det en fikadate här i hamn med brudarna vilket ska bli riktigt trevligt:)

Nä, nu blir det lunchdags!

sängdags.

Idag har jag jobbat ännu en dag med en grupp fantastiska barn. Det är så roligt att jobba med dem för de är så positiva och tycker istortsett om allt. Super kul! Idag har vi tömt maskkomposten i blombänken så nu är maskarna fria:)
När småttingarna slutat så gjorde jag lite inventering och annat smått & gått som brukar vara mina arbetsuppgifter & det var skönt att få jobba en hel dag eftersom det inte visar sig så mkt i plånboken när man bara jobbar några timmar per dag. Men, jag ser det mest som en utmaning och som träning. Och jag tror att jag fått träna att vara "fröken" med en grupp barn som passar mig perfekt. Nu håller jag bara tummarna för att Majsan ska bli frisk så att hon hinner träffa barnen innan det är dags för sommarlov!

Imorgon ska jag plantera mina blommor som jag köpte igår när jag & mamma var i ursviken, sen hoppas jag även på en fika eller eventuellt lunchdate med Frida & Bea:) Moa, du får gärna hänga med du också:)

Nu blir det snart att sova, för nu börjar jag vara riktigt trött.
Godnatt!


en efter en..

Nu börjar lärarna ta tag i mina uppgifter & rätta dem. Nu är det bara tre (fyra) frågetecken som jag väntar ska bli bedömda. Så nu är jag ett G & ett VG rikare. Sweet. Helgen kan ju inte börja på bättre sätt. haha. Det verkar nästan vara så att ju sämre jag tycker att det går desto bättre blir betyget.. ja, ok.. inte alltid. Men nu var det iallfall så!:P

Besöket på arbetsförmedlingen gick riktigt bra idag, snabbt och smidigt vilket jag tycker är bra! Att jag däremot inte sa rätt postnummer är ju en annan femma. haha. Hon som hjälpte mig sa flera gånger att det inte kunde vara rätt, men jag hävdade starkt att jag visste. När jag kom hem tittade jag & det jag sagt var ju fel. Rätt siffror dock.. men i fel ordning:P
Men min hjärna går på högvarv ibland, det har inte bara hänt en gång på sistonde att jag frågat samma fråga till ante flera gånger efter varann. Eller berättat något som hänt flera gånger utan att jag vet om det. Illa!:P

Ikväll ryktas det om bio med Jimmy & Ante. Jag föreslog Sex and the city 2 men den gick tydligen inte hem. Det  är egentligen ingen av de andra filmerna som går ikväll som tilltalar mig speciellt mkt, men jag följer med iallfall. För popcornens skull;P

Nu väntar jag på att A ska komma hem från jobbet så vi får äta, blir lax & färskpotatis ikväll:)
Trevlig kväll allihopa:)

fikadate.

Tjejer, nu börjar det vara på tok för längesen vi träffades & skvallrade av oss. Vad säger ni om onsdag? Jag kommer troligtvis att jobba både mån & tis nämligen.

Idag när jag har jobbat klart så väntar en trevlig vistelse på arbetsförmedlingen.. suck. Jag känner redan nu hur segt & tråkigt det kommer vara. Jag ska ju ändå bara vara arbetslös till den 21 juni så det är ju bara någon vecka. Meen, det måste göras så det är likabra att göra det på en gång.

Nu måste jag äta min frukt innan det är sista lektionen för i veckan med de små trollen:)

sommarlov!

Nu har jag, efter mycket funderande hit & dit, skickat in den sista inlämningsuppgiften för den här terminen. Och även fast jag är lite tveksam till det jag skrivit så vet jag att det tyvärr inte kommer bli bättre denna gång, så jag ska istället lägga alla skolsaker på en hylla & njuta av några lediga veckor innan det är dags att börja sommarjobba!:)

Vår termin slutar nu på lördag den 5 juni, men jag har 6 uppgifter som inte är godkända än. Vad händer om jag får komplettera någon uppgift & terminen är slut? hur gör man då? får man några dagar på sig iallafall eller blir det inte förrän till hösten man får lämna in dem?
Om det är någon som vet så får ni gärna lämna några ord i en kommentar:)




RSS 2.0