dator:)

Jag har fått tillbaka min dator. Uppdaterad & med Widows XL + word. Nice!
Ska kika runt lite i cybervärlden innan jag tar en date med JohnBlund.


luleå

Nu ska vi snart åka hem (sitter hos mamma & janne) ska packa allt inför morgondagen, för det lär ju inte bli så mycket tid över imorgon bitti. Klockan sex åker vi från stan så det gäller att allt är under kontroll redan ikväll.
Jag kommer att sova i luleå så jag kommer inte hem förrän på onsdag kväll. Jag håller tummarna på att min dator är klar då, annars blir det jobbigt. Förstår egentligen inte att det tagit så många dagar som det redan gjort.. meen.. aja.

Helgen har varit minnesvärd. Mer är så orkar jag inte skriva.

Kram på er alla.
Jag skriver troligtvis på onsdag, om jag inte virrat bort mig i luleå såklart!

telefonterror.

Just nu ringer jag & telefonterrar vandrarhemmet Kronan i Luleå.
De säger att man ska ringa igen efter klockan 17 & det har jag gjort.. flera gånger redan. Trots att klockan bara är 17.10. men säger man 17 så ska man vara tillbaka 17.00 :P


Lina, jag får inte tag på dig. Men jag hoppas att du inte redan fixat boende åt oss.
Isf gör jag detta i onödan:P  Men det går ju alltid att avboka:)


update.
Upptaget. Det var väl såklart att någon skulle hinna före.
Bajs. Jag håller tummarna på att det finns plats åt oss också!


massor med information.

Sådärja, nu har man överlevt de två första dagarna i Luleå som student. Dagarna har gått riktigt bra, har ju haft sån tur att jag haft med mig Frida, Bea & Lina. Det har hjälpt mycket.
Igår blev det inskrivning & en föreläsning, & idag har vi varit på en föreläsning eller det var väl snarare en informationsträff där man fick veta lite mer saker inför hösten & kursen vi ska börja med. Vi var även & fixade oss ett lånekort idag så det känns som att man börjar få lite koll på läget iaf.. Värre lär det nog bli på måndag. Då börjar första lektionen 08.15 & sista slutar 18.00... Jag bävar mig redan nu hur den sista lektionen kommer att gå med tanke på att vi kommer att åka från skell ca 06.00 på morgonen:P Men det ordnar sig nog.. vi får väl ladda upp med kaffe mellan lektionerna!:P

Nu ska jag sätta mig & kika lite kring var vi ska sova nästa vecka..

utan dator.

Dagen innan jag ska börja min utbildning på distans med krav om internet & dator så lämnar jag in min..
Troligtvis behövs den inte i veckan & förhoppningsvis så är den klar imorgon eller dagen därpå. Jag håller tummarna på att den då ska vara i betydligt bättre skick än den var innan.



Haha, idag när jag duschade kände jag hur det sved till på armbågen. Då kom jag på en rolig sak som hände igår. Egentligen är det rätt pinsamt, meen man måste ju kunna bjuda lite på sig själv ibland.
När vi skulle gå från vardagsrummet till toaletten för att borsta tänderna igårkväll så kom jag på att jag skulle försöka göra ett sånt här hopp där man "slår ihop fötterna" på ena sidan om kroppen.. typ ett sånt här glädjeskutt som dom gör i RonjaRövardotter. Jag ville som mest kolla om jag klarade det men det gick inte så bra. Ante däremot var rätt duktig. Och eftersom HAN klarade det så skulle tametusan jag också göra det. Efter en kort stunds testande så tänkte jag, "nu jäklar, en sista gång & nu ska jag klara det"      (skrattar medan jag skriver detta)
Som ni säkert förstår så klarade jag inte det den sista gången heller, utan det blev snarare platt fall. Bokstavligen.
Ante vände sig om, förskräckt! Och frågade om jag hade brytit någonting.
haha, så om ni ser mig gå & skratta för mig själv så är det bara dessa bilder som spelas upp i huvudet på mig. Om & om igen.. Så en framtid inom ballettens världar är nog ingenting för mig. För jag såg visst allt annat än graciös ur i mitt "hoppande"




Nu ska vi åka tillbaka till lägenheten, se en film & bara njuta av ledigheten:)
Imorgon börjar allvaret, vid sex-tiden på morgonen ska jag vara pigg & alert. Iaf försöka.
Så Luleå, se upp för imorgon kommer tre vilsna skellefteåbrudar :) Men sålänge vi håller ihop så ska det nog gå bra, eller hur Frida & Lina? :)
Ses imorrn ladies!
 


less.

Haha, nu blev jag less. Har gått igeom massor med saker nu. Mycket skrot finns kvar men de ska vi nog skänka bort till någon. Eller varför inte ordna en alldelens egen loppis? :P hm..
Nä, de blir nog att skänka bort det till någon som hellre får sköta den delen.
Nu ska vi baka:) Wish me luck... :P

rensa.

Imorse när jag vaknade så kände jag att jag var tvungen att göra något vettigt av min sista lediga dag på lääänge. Så jag har börjat röja & rensa i mitt rum här hos mamma. Vissa saker får hänga med till huset, som tex gamla kort & brev osv. Finns en hel del roliga saker så jag får mig många skratt under tiden jag rensar :P

Nä, nu ska jag fortsätta så jag kan hjälpa A att baka sen:)

Ciao!


me like.


Den här lilla pippin skulle passa perfekt i vårat hus. Synd bara att jag inte känner mig så rik just nu. Har ju en hel del saker jag måste inhandla som kanske är snäppet viktigare än denna.. typ ett köksbord.  Annars hade jag snabbt klickat hem den:) En krok eller bara vacker dekoration.
Den som känner sig snäll kan ju gå in på Perlanliving.se & beställa den åt mig..!
Då skulle jag bli såå glad!:)

säng

I dag åkte vi till Ersmarks möbler för att kika litegrann, vi hade hört att de skulle ha rea på sängar så vi åkte dit för att mestadels kika runt lite. Vi har en säng, men i den så är madrasserna olika höga & det kan vara rätt så störande när man rullar över "kanten" till antes sida. Han blir inte heller alltid så glad när jag kommer rullandes.. haha. Han brukar nämligen ofta bli uttryckt av mig. Han får ingen plats medan "min" sida av sängen är tom:P
Så idag åkte vi för att kika på sängar & det blev faktiskt att vi köpte en också:) Så nu längtar jag till mitten av september då vi ska hämta sängen & jag håller tummarna på att vi fått huset tills dess så vi direkt kan packa upp den. Det vore supernice!:) Vi har även beställt ett sideboard från svenskahem idag. Skitläckert i valnöt. Den kommer passa perfekt i vardagsrummet!:)

Efter att jag lämnade av A på jobbet så åkte jag raka spåret till örviken för att spendera lite tid med pappa. Vi har pratat en hel del, varit & handlat & planerat lite pyssel som jag vill ha till huset. Tror det kommer bli riktigt bra!
Vi åt även middag tillsammans och tog en liten promenad. En mycket trevlig kväll faktiskt. Var dessutom längesedan jag var där själv & såhär länge så jag tror att pappa uppskattade besöket också:)


Inatt ska vi sova här hos mamma, de har nämligen semester så de bor i stugan nu:) Så jag ska nog passa på att bädda i deras säng så vi snabbt kan lägga oss & sova innan vi blir för trötta.

Godnatt kära vänner!

krukan:)

Var ju tvungen att ta en bild på krukan jag fyndade.
Bilden blev ju inte precis den bästa, men ni ser ju ungefär hur den ser ut iaf:)





slut på helgen.

Nu är det inte många minuter kvar av den här helgen.
Det har varit en lugn & mysig helg.. mycket tid har spenderats med svärmor i stugan. Har hjälpt till att bära lite möbler & självklart planera inför husen. Idag var jag återigen på loppis & fyndade, enligt mig, en underbar kruka som kommer att passa perfekt i vårt blivande hem:) Jag har som börjat få upp ögonen för det här med loppis, synd bara att det var sista utomhus loppisen för i sommar på folkparken.. men det brukar ju tydligen vara inhomhus också så vi håller tummarna på det:)

Nu ska jag väcka A som håller på att somna i soffan.
Kram & Godnatt.








skola? jag? är det så?

Jag har just börjat inse att det är på onsdag. Nu på onsdag, alltså om sisådär 4 dagar som allvaret börjar. Om FYRA dagar ska jag alltså vara förberedd & lite smått insatt i det jag kommer sysselsätta mig med i 7 terminer. Är jag förberdd då undrar ni säkert? icket. Jag har just uppdaterat mig lite i bloggens värld & sett flera som ska börja plugga nu i höst. Alla skriver om att de förbereder sig inför skolstarten osv. Ju fler bloggar jag läser desto mer panik får jag. Jag har absolut ingen koll på vare sig schemat eller litteraturlistor.. På något sätt så har jag allt för länge gått i tankarna om att det är läänge kvar innan jag ska börja plugga.. vilket inte är så bra.

Kommer jag verkligen att klara det här med distanspluggning? min disciplin har ju inte varit den absolut bästa under sommaren..
Jag vet ju att det är detta jag vill jobba med & jag vet att det kommer bli en rolig utbildning med många nya erfarenheter. Jag vet också att jag redan nu har en hel del med mig i ryggsäcken, både i positiva & mindre positiva saker.
Så varför tvivlar jag nu? nu när det är så nära.. Om jag bara kunde känna att jag hade koll på läget så skulle nog allt kännas mycket bättre. För just nu har jag ingen koll överhuvudtaget.


kollade..

igenom min blogg idag & insåg att det var väldigt längesedan jag la in bilder. Jag ska försöka skärpa mig på den fronten. Jag ska även försöka få in en bild på huset:) för jag vet att det finns flera som är nyfikna!:P

banankartonger.

Emma, du kan spara banankartongerna. Ante ska ta med 7 st från ica ikväll:) så det ska nog räcka:P

Nu är jag hemma igen efter en minisemester i stugan. Vi tog det mestadels lugnt, men igår tog vi oss ut i skogen i några timmar i förhoppning om att hitta blåbär. Tyvärr så var det rätt snålt med den varan, iaf där vi var. Men däremot så hittade vi lite kantareller & det må jag säga var mycker roligare att leta & plocka:) Tyvärr så var svamparna rätt små så det blev inte så mycket kvar när vi förvällt dem. Men man får helt enkelt gå ut i skogen om ett tag & kika efter fler!

Under tiden vi varit i stugan så har hyresvärden varit här & blandannat fixat lampan på toaletten, så nu kan vi se när vi ska gå på toa på kvällarna. Yes! :P

mer då.. jaa.. under tiden A har varit på jobbet idag så har jag tvättat 2 maskiner, diskat en massa saker & fortsatt att packa ner sånt som vi förhoppnigsvis inte behöver. Känns som att jag redan hunnit en bra bit på vägen.. trots att det ändå är mycket kvar. Men, vi ska ju inte flytta än så det är ju en fördel om inte allt är nedpackat!


Eftersom vi har tre månaders uppsägningstid på denna lägenhet & eftersom vi troligtvis får huset om senast 2 månader så behöver vi någon som vill ta över dennaom ca 2 månader. Jag vet att jag inte låtit så positiv till att bo här, men den är faktiskt rätt så mysig. eller skulle kunna bli iaf.. så om ni känner någon som är ute efter en rätt så billig lägenhet i ett privatägt hus så får ni gärna höra av er:) finns en superfin öppenspis;)





nu ska jag:

1. duscha
2. packa till stugan
3. hämta tvätten + vattna blommor hos mamma
4. försöka få tag på hyresvärden & säga upp lägenheten
5. handla åt m&j, ica, apoteket, bilisten..
6. möte med marielle på banken 17.00
7. åka raka spåret ut till stugan:)

ciao!

besöksförbud.

Jajemen, från & med idag så är det besöksförbud här på kaptensgatan. Jag ska nämligen nu, snart, börja att packa ihop lite saker inför flytten. I know, det är minst en månad bort. Men jag har siktet inställt på huset & man behöver faktiskt inte ha 20 flata tallrikar & 20 djupa tallrikar när man bara är två stycken. Så från & med idag så kommer det troligtvis att vara stökigare än någonsin i denna lägenhet. Men, vi är vana när det är rörigt omkring oss så det kommer nog gå alldelens utmärkt. Idag ska vi säga upp lägenheten & jag hoppas att vi inte behöver betala hyran för de tre nästkommande månaderna. Det kommer svida i börsen isf kan jag lova. Så när A kommer hem från jobbet ska vi försöka övertala E att låta oss gå tidigare. Håll tummarna för oss!


Nä, nu väntar porslinet på att bli nerpackade i en kartong.
Hinner jag inte skriva något mer idag så återkommer jag på fredag, vi åker nämligen till stugan ikväll. Äter kräftor & bara myser:)

Kram på er!


besiktning

Nu har vi varit & besiktat huset & det ser helt ok ut. Finns några områden i källaren som man ska hålla lite extra koll på, men inga större renoveringar eller liknande under iaf de första tio åren. Så det känns bra.
Det är skönt att det är gjort så man kan börja slappna av lite. A sitter just nu & ringer till säljaren också & jag antar att de har varit lika nervösa som vi. Men jag hoppas att vi kan lugna dem med detta beskedet & att de får en lugn & skön semester:)

Nu ska jag sätta mig & kika igeom IKEA katalogen som mamma fått, men inte jag! 

Kram kram!

hus

Det här låter ju bara bättre & bättre, Har vi tur så får vi flytta in redan i slutet av september;) Nu måste bara hyresvärden komma hem så vi kan säga upp lägenheten.

Vi körde, ännu en gång, förbi huset & det ser så snyggt ut i mörkret med alla spottar från inglasningen;)

Nu håller vi bara tummarna på att besiktningen går bra imorgon. Vi har med oss R som hjälp med frågor & annat.
Ska bli spännande:)

Kram & godnatt.

kvällen:



Dessa tidningar, fotbad & lipstick jungle ska jag sysselsätta mig med tills A kommer hem från jobbet:)
Jag klagar inte...:)


loppis.

imorgon bitti ska jag & svärmor & monkan åka på loppis. Ni förstår, nu har vi ju 186kvm att fylla med möbler & andra fina saker:)

Vill ha:


det är ju inte såå länge kvar tills min födelsedag:) bara så ni vet...


torsdag 13 augusti 2009

Det var ett minnesvärt datum kan jag lova.

Våra planer för denna, rätt så vanliga, torsdag var att hälsa på i Hjoggböle hos emma & peder. På vägen till dem så ringer svärfar & säger att det finns ett hus till salu på Dungatan i skelleftehamn. Ett hus, på den gatan vi drömt om att få bo. Vi körde förbi huset & såg flera "till salu" skyltar. Chockade som vi blev så körde vi raka spåret hem till mamma, startade datorn & lusläste Hemnet ännu en gång. Utan träff. Vi gick då in på märklarens hemsida, men utan träff. Vi tyckte det var så konstigt att vi inte sett att detta hus var till salu tidigare, så vi bestämde oss för att köra förbi igen & kolla. Då såg jag att ägaren till huset var ute på tomten så vi stannade bilen & A gick ut för att prata med S. Han berättade då att de skulle sälja huset & att det skulle komma ut på nätet dagen därpå, alltså fredagen. Ante berättade att vi var mycket intresserade & då fick vi gå en rundtur i huset där de berättade lite om huset & om varför de skulle sälja osv.

Vi åkte senare vidare till Hjoggböle, men tankarna var på annat håll. Vi kände båda två att vi ville ha detta hus. Det är ju ändå i det området som vi absolut vill bo i. Så vi ringde upp S & la ett bud på huset. När klockan började närma sig nio & vi hade fikat & kikat runt lite i emmas & peders fina hus så ringde S upp igen & sa att han tyckte vi skulle komma tillbaka till huset så vi fick prata igenom lite saker igen. Denna gång tog vi med oss mamma så att hon också skulle få gå igenom och titta. Innan vi for hem den kvällen sa S att han tyckte vi skulle sova på saken innan vi bestämde oss helt. Så vi sa hejdå & godnatt.

Det var svårt att somna den kvällen & tankarna gick runt i huvudet. Det pirrade så otroligt mycket i hela kroppen & på något sätt så kändes allt så bra. Det kändes verkligen att det var nära. nära drömhuset.
 Innan vi somnade skickade vi ett sms till S & sa att JA, vi står fast vid vårat bud & JA vi vill bo i detta hus.

Fredag 14 augusti 2009
En stressig dag. Många telefonsamtal & mycket flängande hit & dit.
När klockan tillslut blev 13.30 satt vi i ett möte, hos mäklaren. Vi satt i olika rum med olika mäklare & skrev papper. Det var egentligen ingen som hade koll på läget. Varken vi, säljaren, mäklarna eller någon. Jag hade inte hunnit äta mer än några mackor den dagen så jag kände att jag blev mer & mer snurrig & pirrig. När klockan var tre så var papperna ifyllda, en besikting på huset var inbokat & en tid på baken var bestämd. Så på tisdagmorgon så besiktar vi huset & på onsdag ska vi på banken. Vi har till på fredag på oss att dra oss ur, men det ska mycket till för att det ska hända.
Igår kväll firade vi med skumpa & glädjen som infann sig är svår att beskriva. Om allting går som det ska så är vi husägare den första november 2009.


Bilder på huset kommer troligtvis så småningom:)


blåbär.

varför ska jag alltid misslyckas när jag äntligen fått tummen ur & laddad för att baka?

Jag hoppas att emma & peder vill smaka dem iaf. (ja emma, det är jag som bjuder på fika idag)
Kanske får åka förbi ica & handla några kakor också, utifall att de är oätliga.
Ante får provsmaka när han kommer hem från jobbet, han brukar vara ärlig & säga vad han tycker om mina bakverk. haha.


Alltså: johanna+bakning = inte alltid så bra resultat.

förlåt.

jag glömde tyvärr kameran hemma under dagens åktur så det är därför det är lite trist inlägg med bara text.
ska försöka skärpa mig &  börja ha med mig kameran fler gånger:)

flotte i älven. del II

Det var första gången jag åkte i älven sådär. Förut i sommar har vi åkt i älven men bara till stackis så det räknas inte så mycket. Det var otroligt fina hus som jag mer än gärna skulle kunna bo i. Men med tanke på läget & utsikten så finns det nog ingen chans i världen att vi skulle kunna ha råd med det. Inte nu iaf. men den som väntar på något gott...
Vi fortsatte iallafall flottefärden ända upp till parkbron & en liten bit till. Vi la nämligen till en bit ovanför & sedan gick R & A upp till brogrillen för att köpa lunch. under tiden de var borta passade jag på att äta lite hallon & vinbär som växte efter älven. Det blev inte så många men goda var dom:)
När lunchen var över så puttade vi ut flotten igen & började åka neråt igen. Solen ville vara med oss nästan hela tiden & det var så härligt när den värmde. På hemvägen gick det likabra att slussa & när vi återigen kom till båtmuseet så hoppade jag iland & tog peggan tillbaka till hamn. som tur var...
När jag kört från stackis till lägenheten, varit uppe en sväng i den & hämtat några få saker & kom ut igen så bestämde sig visst himlen för att öppna sig. Rejält. Det verkligen vräkte ner regn & det hade det även gjort ute på vattnet såklart:P
Så just då kändes det rätt bra att jag var tvungen att hoppa in i en varm bil istället för att glida på flotten hela vägen till storgrundet. Men trots regnet för resten av resenärerna så var det en riktigt mysig dag. Jätte kul att få åka efter älven & bara njuta av utsikten:)

Nu väntar sängen. Ska ta bussen upp till stan imorgon. Saxen väntar på mig. Jag litar på att Lena gör mig fin i håret igen. För just nu ser jag mest ut som ett tap.

Godnatt.

Flotte i älven.

Igår kväll for vi en sväng med svärmors flotte. Jag, Ante, Micke & Riggan packade picknick korgen med kaffe & lite mackor tog på oss varma kläder och åkte iväg. Vi tog oss inte iväg förrän vid halv nio - nio tiden men det var ändå rätt ljust när vi åkte iväg. Vi åkte först ut mot rönnskär & in genom kejsar Ludvig innan vi fortsatte mot season & ursviken. Vi upptäckte rätt snabbt att det skulle bli kallt att åka på en långtur & att det skulle vara rätt mörkt på vägen tillbaka så medan vi stannade för att fika lite just efter sundgrundsbron så bestämde vi oss för att parkera flotten utanför båtmuseét i stackgrönnan över natten för att sedan fortsätta uppåt stan idag om vädret var någorlunda bra. Så vi parkerade flotten & frågade sedan Jeannette om hon kunde skjutsa hem oss & det kunde hon som tur var. Thank you again:)
För jag ska inte ljuga & säga att det blev rätt kyligt & snabbt blev det mörkt också.


Imorse åkte vi & hämtade upp R & M i stugan, packade bilen full med bensindunkar, dynor till stolarna, fika, kaffe & lite kläder sedan åkte vi mot stackis för att hämta flotten. Vi åkte i helt rätt tid & det var riktigt härligt att bara glida upp för älven. Jag var lite nervös inför själva slussandet men det var nog mest för att jag aldrig slussat förr.. men det gick jättebra!:)

Nu ska vi åka till örviken för att umgås med jim & jess. Det var ett tag sedan så det ska bli trevligt:)

Kram på er. Jag fortsätter skriva om dagens flottefärd när jag kommer hem ikväll!:)

inlines

klockan nio går bussen till stan. Så om ni ser någon vinglandes på inlines så är det bara jag, jag lovar att jag ska försöka att inte köra på er. men för erat eget bästa. Håll er undan! :P


Dagen har hittills varit helt underbar. Började dagen med att åka till Catta & Johan + Maja & Frida. Super trevlig familj i en jättefin stuga underbart belägen vid havet. Vi blev bjudna på lunch, badade i deras pool & åkte en tur med båten. I deras stuga skulle jag kunna stanna förevigt:)
Tack för en trevlig förmiddag:)


Kram på er! & håll tummarna på att vi tar oss hem levande:P

första isträningen.

Idag har det varit en alldelens underbart varm & solig dag:) Jag hoppas det blir lika bra imorgon.

Idag har jag hunnit med att träffa karin, vi satt ute på balkongen & bara pratade & njöt i solen. Super kul att träffa dig vännen:) Vi har också hunnit med att, för första gången, vara på AIKs första isträning. Jag är återigen helt fascinerad av hur mäktigt det är att vara & se Aik. Jag blir rörd när jag är inne i ladan & ser alla fantastiska skelleftebor som verkligen stöttar och hejar fram vårat lag. Otroligt. Synd bara att hon som verkligen älskar detta laget jobbade idag & missade första ispasset. Hade jag kunnat byta med dig hade jag gjort det:)
Efter hockey besöket så åkte vi till storgrundet och grillade med B & B, därefter blev det ett besök i badtunnan innan vi styrde peggan hemåt. Och här är vi nu, i sängen.. snart redo att sova.

Morgondagen spenderas i en stuga. Nära ostvik. Nåt med karl i namnet. kanske karlsgrundet eller något liknande. Hos Catta & Johan med barnen. Ska bli super trevligt att se hur de har det i stugan. var tre år sedan vi var där sist så jag kommer inte ihåg så mkt.

Nu blir det godnatt:)


benvärk.

Idag har vi hunnit med en hel del olika saker. Flängt både hit & dit.
Vi började dagen med att besöka Nolia med Madde. Det blev mest att vi kikade runt & inte så mycket shoppande.
När vi kom hem så åkte vi förbi pappa & gänget innan det var dax att åka tillbaka till bureå för husvisning. Huset var inget för oss så vi åkte därifrån rätt snabbt. På vägen hem kom vi på att det var en till visning idag, i ursviken, så vi passade på att svänga in även där. Det huset var helt klart mer intressant så det blir nog att åka dit även på onsdag när nästa visning är:)
Middagen åt vi på Ombord med pappa/faster/farbror & co.

Dagen har varit bra & händelserik. Vädret kan man ju inte direkt klaga på heller. Nu håller jag tummarna för en lika trevlig dag imorgon & det lär det nog bli. Karin kommer hit & det var jättelängesedan jag träffade henne så det ska bli kul:)

Nu väntar sängen.


recept.

Här kommer receptet på pastasalladen som jag lovade!

Pastasallad med fetaost & avocado

Ingredienser

 1 liter kokta penne (pasta)
 2 st avocado
 3 st tomater
 1 st rödlök
 100 g fetaost (ca)
 10 cm av det vita på purjolöken
 1 st kruka färsk basilika
 2 st vitlöksklyftor
1 knippe gräslök
Salt och peppar
1 dl raps olja
0.5 dl olivolja



Gör så här

1. Om det inte finns färdigkokt, koka och kyl ner pastan.

2. Skala och strimla rödlöken och purjolöken tunt.

3. Låt dom sedan skölja under kallt vatten för att bli krispiga.

4. Klipp av basilikan från krukan och dela gräslöken grovt.

5. Lägg i en mixer tillsammmans med vitlöken.

6. Häll i oljan och kör runt.

7. Häll alltsammans över pastan och blanda väl.

8. Skär tomaterna och avocado grovt.

9. Lägg ner i pastan tillsammans med rödlöken och purjolöken.

10. Smula ner fetaosten och blanda runt.

11. Lägg upp i en skål och garnera med några kvistar basilika.


Vi blandade även i några soltorkade tomater,kycklingfilé & lite ädelost som vi hade i kylskåpet.


receptet kommer från recept.nu av Per Morberg.
 


husdjur.

Som tack för hjälpen med att sköta om katterna & fiskarna så fick vi oss ett nytt husdjur av familjen J.



Kvällen har spenderats i örviken med släkten. Vi grillade & åt både mycket & väldigt gott.
Sedan har vi hunnit med en sväng till ursviken med inlines & snart väntar nog sängen. Ska skjutsa A till jobbet imorgon bitti & sedan blir det att åka direkt till pappa. Middagen kommer att ätas i bonnstan, surströmming. Som tur var så fanns det några burkar kvar på ica här i hamn. Ett tag trodde vi inte att vi skulle få tag på några burkar men det gjorde vi:) Ica maxi hade slut, coop hade också slut & även ica supermarket på torget.
Jag hoppas att vädret är lika trevligt imorgon:)

En bild på efterrätten hos pappa idag:

home.

Jag måste faktiskt erkänna att det har varit skönt att få sova i sin egen säng igen inatt. Men det har gått bra att bo på kajvägen i helgen också. Fiskarna lever & det gör förhoppningsvis båda katterna också. Var bara Mogge som ville visa upp sig under söndags förmiddagen. Egentligen så är jag absolut ingen kattmänniska, jag tycker på något sätt att de är oberäkneliga. Men trots min mindre förtjusning till dessa djur så har jag nog aldrig varit så orolig som när katterna varit ute när vi varit på väg isäng. haha. Som tur är så var det bara sista natten som båda katterna var ute. Även den värsta. A var ute på station & jag skulle försöka sova själv. Det går ju skitbra tänkte jag. Jag somnade & hann sova i kanske en timma eller så då jag vaknade av det väldans liv. Helt obeskrivligt ljud egentligen. Så jag flög upp ur sängen & försökte kolla om jag såg något.. Sedan sprang jag runt i huset inlindad i täcket, yrvaken & livrädd. haha, måste ha varit en vacker syn!:P Efter mycket lockande så kom tillslut Mogge in medan maya fortfarande var ute. Men jag tror faktiskt att det var Mogge som var den som lät så hemskt + två andra katter som också satt ute på tomten och tittade.
Efter den händelsen var det inte lika lätt att somna om igen...


Idag kommer fastrarna & farbrorn till pappa, de åkte från gävle tidigt i imorse. Så när A slutar jobba så ska vi dit & fixa middag. Grillat. Så nu ska jag faktiskt gå & röja lite i lägenheten OM det nu är så att de vill förbi här & kika hur vi bor. Vilket jag håller tummarna för att de INTE vill:P

Ha en bra dag allihopa:)



       Detta fina väggord fick vi i present av Emma&Peder:) Stort tack!

RSS 2.0